Ana Sayfa » Duyurular
Öztürk ve Karadere GİMEV'de
01 Ocak 2013 Salı 10:46
GİMEV, Ak Parti Giresun il Başkanı Sabri Öztürk ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere'yi ağırladı.

Sabri Öztürk çarpıcı konuştu...
 
Giresun İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Vakfı (GİMEV),  Ak Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere'yi misafir etti.
 
Pazar sabahı kahvaltılı düzenlenen toplantıya Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Dokumacı, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, eski  Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Usta, Esenler Belediye Başkan Yrd. Faruk Aydın, GİRMEP Başkanı Ali Şükrü Kara, Giresun Dergisi sahibi Remzi Mamaşoğlu, Giresun Gündem Gazetesi Ethem Bakar, Vatangiresun Nuri Yılmaz, vakıf üye ve yöneticileri katıldılar.
 
Toplantıda açılış konuşması yapan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, "GİMEV geçtimiz günlerde Giresun'da bir dizi ziyaretlerde bulunmuştur. Bu ziyaretle birlikte Giresun'da 2 bini Kur'an-ı Kerim olmakla birlikte, 5 bin kitap dağıttık. Sosyal ve kültürel çalışmalarımız devam edecek" dedi.
 
Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Dokumacı ise "Vakfımız için alınan arsada yeni binamızın yapımına başlıyoruz. 5 Milyon Dolar'lık bir proje... Müstakil olarak yedi kat civarında olacak binamızda, hizmetlerimizi daha geniş çaplı vereceğiz. GİMEV'i Giresun manevi motor gücü olarak algılayalım. Misyonumzu ve görevimiz farklı olarak kalmaya devam etsin" dedi.
 
Ak Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ise daha çok Giresun'a yönelik konuştu.
 
Havaalanı ve Eğribel ile ilgili olarak konuşan Öztürk "Havaalanı Giresun'a artı değer katacak. Havaalanı projesi için hayal satıyor diyenler oldu. Fakat şu anda son hızla devam ediyor. Eğribel geçidi çok önemli. Bu geçitle Sivas açılımı gerçekleşecek. Bu yolla Giresun'un Anadolu'ya açılımı daha hızlı olacak. Giresun'un interlandı genişleyecek.  Burada iki tünel planlanıyor. Eğribel'e gelmeden önce 5 kilometrelik Pınarlar tüneli yapılacak. Daha sonra 5 kilometrelik Eğribel tüneli yapılacak. Yine DOKAP tarafından Samsun'dan Artvin'e kadar sahile inmeden yayladan yaylaya geçen bir yol planlanıyor. Bu güzergahta şu anda 500 kilometre yol var. 500 kilometre daha yol yapılarak, bin kilometrelik bir hat oluşturulacak" dedi.
 
Tirebolu tren yolu ve Samsun Sarp tren yolu konusunda konuşan Öztürk "Giresun tren yolu konusunda gözünü açtı. Tren yolu konusunda Giresun tek vücut oldu. Tren Yolu Platformu kuruldu. Bu konudaki düşüncemiz, 'Trabzon'a tren yolu giderse gitsin, biz Gümüşhane'den Tirebolu'ya tren yolumuzu istiyoruz' şeklindedir. Samsun Sarp arası sahilden ikinci bir tren yolu projelendirmesi var. Buda gerçekleşirse daha iyi olacaktır" dedi.
 
Liman'ın özelleştirmesini iptal ettirmek istedikelerini ifade eden Öztürk "Giresun Limanı Ana-Sol-D hükümeti zamanında özelleştirildi. Biz özelleştirilmesine veya alan kuruma karşı değiliz. Biz Giresun Limanı'nın çalıştırılmamasından şikayetçiyiz. Bu liman çalıştırılmalı. Bu nedenle özelleştirmenin iptali için girişimlerimiz oldu. Fakat yapılan özelleştirme sözleşmesindeki maddelerden dolayı bunun iptali mümkün olmadı" dedi.
 
GİRESUN TİCARET BORSASI BAŞKANI MUSTAFA KARADERE
TOPLANTIDA ESPİYE BELEDİYE BAŞKANI EROL KARADERE
                   İLE İLGİLİ KISA BİR AÇIKLAMA YAPTI.
 
 
                  MUSTAFA KARADERE 
Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere ise "Kardeşi olan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere'ye yapılan hasızlıkları dile getirerek er geç adaletin tecelli edeceğine inandıklarını ve kardeşinin suçsuz olduğunu" söyledi.
 
 


Kaynak: giresunlular.com Etiketler : Öztürk, ve, Karadere, GİMEV'de,


Bu Haber Toplam 13410 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: