Ana Sayfa » Güncel
ÖZTÜRK’ÜN RESİMLERİ ATA TOPRAKLARINDA
27 Şubat 2018 Salı 00:15


                                                                                     


                        ÖZTÜRK’ÜN RESİMLERİ ATA TOPRAKLARINDA

AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,’e ait 30 resim Selanik’te görücüye çıktı.

AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Black Sea Trade&Development Bank (Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası)nın desteğiyle Yunanistan’ın Selanik kentinde kendisine ait 30 eserin yer aldığı “ “Karadeniz’in Işıkları ve Renkleri” adındaki resim sergisinin açılışını yaptı.

Çok sayıda farklı ülkeden sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına, KEİPA Üyesi 11 ülkenin Bakanları, Bakan Yardımcıları, Konsoloslar, Yunanistan Başbakanlık Ofisi Temsilcileri, Batı Trakya Türkleri katıldı.

            Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Karadeniz’in ve Türkiye’nin kültürel ve sanatsal zenginliğini yurtdışında tanıtma fırsatı yakalamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

            İki ülke arasında kadim bir dostluk bulunduğunu dile getiren Öztürk, son dönemlerde FETÖ üyelerinin iadesi konusu, adalarla ilgili son gelişmeler ve Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmalarından kaynaklanan bazı gerginliklerin bulunduğunu hatırlatarak, söz konusu serginin bu gerginliklerin azaltılması noktasında bir fırsat olabileceğini vurguladı.

 Sanat ile siyaset ilişkisini de değerlendiren Öztürk, “siyasetin kendi içinde bir mücadelesinin, bir rekabetinin bulunduğunu belirterek, “elbette siyaset çok önemli. Ülkenin yönetimi için, daha güzel şeyler yapılması için ama politika insanı yorar. Gerginleştirir oysa sanat insanı dinlendirir. İşte ben siyasetle geçen yoğun ve yorgun zamanların izini resimle siliyorum” ifadesini kullandı.  

            Sabri Öztürk, sanatın sihirli bir özelliği bulunduğunu kaydederek, sanatla uzakların yakınlaştığını, dostlukların pekiştiğinin altını çizdi.

Öztürk sözlerinin sonunda destekleri için Black Sea Trade & Development Bank’a ve KEİPA Başkanı Ramazan Can’a ve emeği geçenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

23 Şubatta açılan sergi, 20 Mart’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5349 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: