Ana Sayfa
Ozan Arif, Giresunlularla Buluştu
31 Ocak 2011 Pazartesi 20:04
Çorlu'da kurulu bulunan Trakya Giresunlular Derneği Ozan Arif'i sevenleri ve hemşerileriyle buluşturdu.

   Merkezi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Trakya Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen Giresunlular gecesinde Alucra'lı Ozan Arif ve Giresun'lu sanatçılar sahne aldı.

   Trakya Giresun'lular Derneği tarafından düzenlenen Giresunlular gecesi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Belediye düğün salonunda gerçekleşti.

   Giresun'lu hemşehrilerimizi bir araya getiren Trakya Giresun'lular Derneği Başkanı Hasan Ekiz geceye katılanlara teşekkür ederek yaptığı açılış konuşması sonrası yöresel sanatcılarımız davul zurna ve kemençe ile Giresunluları coşturmasını bildi.

   Erdem Yıldız'ın kemence resitalinden sonra sahne alan Alucra Şair Yavuz Kayacık "Elveda Giresun" ve "Eğribel Aşılmıyor" adlı eserleni seslendirdi. Alucra Eğitim Derneği yönetim kurulu üyesi ve Edebiyat öğretmeni Mesut Kaymakçı şair Yavuz Kayacık'ın eseri "Memleketim Sesiyim" adlı eserini yorumladı.

   Trakya Giresunlular Derneği yararına yapılan açık artırmada kemençe 600 tl'ye alıcı bulurken Topal Osman Potresi 8OO TL'ye satıldı.

Alucralılar Hemşehrilerini Yanlız Bırakmadı
 
   Ozan Arif'in konseri olacağını duyan İstanbul'daki Alucralı Ozan Arif sevenleri konser gecesi yerlerini aldılar. Kasımpaşa Ağaçlaraltı mevkiinden araç kaldıran Alucralı 50 kişilik grup hemşehrilerini yalnız bırakmadı. 


   Ozan Arif'in Giresun'lu hemşehrileriyle buluşması büyük coşku oluştururken "30 yıl önce Çorlu'ya geldiğini söyleyen Ozan Arif, kaderde bu günde hemşehrilerimle birkez daha buluşmak varmış, hepinizi selamlıyorum" diyerek manzume eserlerini hemşehrileriyle paylaştı. Özellikle gençlere ve anne babalara nasihat olması için dillendirdiği eserler büyük beğeni topladı.

   Yaklaşık 6 saat süren konserde Giresunlular doyasıya eğlendi. Gecede Türk halk müziği sanatcıları Bayram Kantar – Salim Işıklı – Elifce – Cuma Kayacık sahne alırken Ozan Arif konseri ile gece son buldu.



















4 yıl Alucramızda Görev yapmış olan Mustafa-Çiğdem Karagöz Çifti'de Alucralılarla uzun yıllar sonra tekrar birarada olmanın mutluluğunu yaşadı.
































********************************* 
Trakya Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen tüm Giresunlu'lar gecesinde Ozan Arif sevenleri tarafından büyük çoşkuyla alkışlanırken adeta Çorlu inledi.

Trakya  Giresun'lular Derneği tarafından düzenlenen tüm "Giresunlular Gecesi"  Aysel Keser sunumu ile ahenk içinde seyrini aldı.  Erdem Yıldız'ın  kemence resitalinden sonra sahne alan şair Yavuz Kayacık “ Elveda Giresun” ve “Eğribel Aşılmıyor”adlı eserleni seslendirdi. Alucra Eğitim Derneği yönetim kurulu üyesi ve Edebiyat öğretmeni Mesut Kaymakçı şair Yavuz Kayacık'ın eseri “Memleketim Sesiyim”adlı eserini yorumladı.

Gece Türk halk müziği sanatcıları Bayram Kantar – Salim Işıklı – Elifce – Cuma Kayacık sahne alırken Ozan Arif konseri ile son buldu.

Trakya Giresunlular Derneği yararına yapılan açık artırmada kemençe 600 tl ye alıcı bulurken Topal Osman Potresi 8OO TL ye alıcı buldu.

Trakya Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Ekiz, katılım yapan tüm hemşerilerine teşekkür etti.

NOT : Trakya Giresunlular Derneği Başkanı Hasan Ekiz 10 gün önce Babası Dursun Ekiz'i kaybetti.Dursun amca Gebze'de toprağa verildi.Dursun amcaya Allah'tan rahmet dilerken,Başkan Hasan Ekiz'e de başsağlığı diliyoruz.

Kadir Bekiroğlu

Yavuz kayacık

Tülay Dolu



Etiketler : Ozan, Arif,, Giresunlularla, Buluştu,


Bu Haber Toplam 10197 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: