Ana Sayfa » Güncel
OSMAN AĞA KONAĞINI GİTTİK GÖRDÜK
29 Ağustos 2022 Pazartesi 22:47


 OSMAN AĞA KONAĞINI GİTTİK GÖRDÜK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız birliği komutanı ve 47 Alay Komutanı  Giresunluların Kırmızı çizgisi Gazi Topal Osman Ağanın Ankara’da bulunan Konağına gittik  resim çekerek tarihe not düştük.

Hafta sonu Afyonkarahisar Giresunlar Şehitlerini Anma Programına Anakara üzerinden gittik.

Başkentte   Giresun Federasyonu gençlik kolları ile Gerçekleştirdiğimiz Kahvaltı programının ardından. Bizleri Kahvaltıda yalnız bırakmayan Keçiören Belediyesi meclis üyesi Hemşerimiz Cemal Baş ile beraber Çankaya ilçesi Cumhuriyet  caddesi Küpe Sokaktaki hala adı Osman ağa konağı olan Ankara Bağ evine gittik  Fotoğrafladık.

Gazi Topal Osman Ağa.  Askerleri ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Korumalığını yaparken burada kaldığı söyleniyor hatta İsmail Hakkı Tekçe Tarafından gerçekleştirilen ve Ağanın üzerine atılan  Ali Şükrü Bey  Olayının bu çevrede Gerçekleştiği söylentileri var.

Esas konumuza Gelecek olursak Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesinde olan Osman Ağa Konağının biran önce Gazi Topal Osman Ağa Giresunlular Müzesine Dönüştürülmelidir.

Bununla ilgilide Ankara Bulunan üst Düzey Bürokrat   ve de Milletvekillerimizin  temaslarını sıklaştırmaları gerekir diye düşünüyorum.

Yakında Buranın Durumunu öğreneceğiz ona göre Harekete geçeceğiz inşallah.

Haber: Aydın Kömürcü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3266 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: