Ana Sayfa » Duyurular
OR-Gİ ve Eğribel Yapılacak
15 Mayıs 2011 Pazar 01:06
Erdoğan Giresun'da konuştu. 'OR-Gİ Ve Eğribel Tüneli Yapılacak' dedi.

Başbakan Erdoğan memleketi Rize'nin ardından Giresun'da halka seslendi. Başbakan Erdoğan, MHP ve CHP'nin bir oraya gelip AK Parti'yi hedef aldığını söyledi.
Giresun için özel hiç bir şey söylemeyen Başbakan özetle şunları söyledi.
 

                        Verdiğimiz Sözü Yerine Getireceğiz
 
   "Geldiğimizde bu ülkede bizim milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şimdi 740 milyar dolar oldu bu rakamlara durup dururken gelmedik gece gündüz çalıştık buralara geldik. Türkiye'nin kamu net borç stoku milli gelire oranı yüzde 61'di şimdi düştü, düştü yüzde 25 oldu. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü şimdi ise yüzde 7,8 sizi çok aldattılar, aldatmaya gayret ettiler bu faiz kimin cebinden çıkıyordu? Giresun'lu kardeşimin cebinden çıkıyordu arada ki fark şimdi yüzde 55 aradaki faiz şimdi benim halkımın cebinde kalıyor.
   Şimdi size bazı örnekler vereceğim, 2002 MHP, DSP, ANAP iktidarı un o zaman 0,95 kilosu ne kadar alınıyordu? 194 kilo asgari ücretle şimdi Nisan ayı sonu itibariyle 337 kilo alınıyor artış yüzde 74, pirinç 2 lira ve 92 kilo alınıyordu şimdi 136 kilo alınıyor. Çay, 5,8 lira 32 kilo alınıyormuş, şimdi 49 kilo artış yüzde 53, toz şeker 1,6 lira 115 kilo alınıyormuş şimdi 242 kilo artış yüzde 110. Bunlardan daha güzel örnek olmaz herhalde, Karadeniz sahil yolunu geldik partimizi yeni kurmuştuk 5 yılda burayı bitireceğiz dedik ve bitirdik.
 
   Bizden öncekiler 15 senede bunun yüzde 15'ini yapmıştı ve zor kısmı bizdeydi 12 tane tünel yaptık, dağları biz deldik. Buraya gelenler hep bize Giresun üniversitesi kurulacak diyorlardı kurmadılar, biz sözümüzde durduk ve kurduk değilmi? Bu bizim sözümüzdü ve yaptık.
   Şimdi bununlada kalmadık bize bir taleple geldiniz Giresun'a Ordu'yla birlikte kullanacağı bir havaalanı bu sözü verdik, verdiğimiz gibi küçük bir gecikmeyle de olsa 4 Mart'ta ihaleye çıkıldı şuanda ihalede 7 konsorsium bu işi almaya hak kazandı. Sizin birde Eğribel geçitine tünel yapılması talebiniz vardı bu 40 yıllık hayaldi biz bu hayali gerçeğe dönüştürüyormuyuz? Şuanda ihalesi yapıldı, Eğribel tünelini bitirecek Giresun'u hızlı, güvenli şekilde Sivas ve Erzincan'a bağlayacağız,"dedi.

 

 

 



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : OR-Gİ, ve, Eğribel, Yapılacak,


Bu Haber Toplam 17507 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: