Ana Sayfa » Duyurular
OR-Gİ, Osmanağa Havaalanı Olsun
10 Mart 2011 Perşembe 00:40
Kısa adı OR-Gİ olan Ordu-Giresun Hava Limanı projesinin adının Osman Ağa Hava Limanı olması istendi.

GİRDEF (Giresun Dernekler Federasyonu) Genel Başkanı ve KARKON (Karadeniz Konfederasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Ada kısaltılmış adı OR-Gİ olan Ordu-Giresun Hava Limanı projesinin adının Osman Ağa Hava Limanı Olsun. Dedi.

Ulusal kanallarımızdan Karadeniz Televizyonu'nda gündüz kuşağında her Salı günü yayınlanan Karadeniz Gündemi Programına katılan GİRDEF Genel Başkanı Sıtkı Ada Giresun ve Ordu illeri için ortak kurulması çalışmaları devam eden Hava limanı için iki ilin Sivil Toplum Kuruluşları olarak Milis Yarbay Osman Ağa Hava Limanı ismi verilmesi konusunda çalışmalar başlattıklarını söyledi.

 
Her iki ilin Federasyon Başkanı seviyesinde aynı fikirde bulunduğunu ve en kısa sürede resmi makamlara yapılan çalışmaların iletilerek OR-Gİ Hava Limanı isminin değiştirilerek bütün Karadeniz'in övgüsünü kazanmış Osman Ağamızın isminin verilmesini isteyeceklerini açıkladı.
 
Karadeniz Televizyonu'nda yayınlanan Karadeniz Gündemi Programında gündeme  bomba gibi düşecek açıklamalar yapan GİRDEF Genel Başkanı Sıtkı Ada kısaca şunlara değindi. " Giresunlu savaş kahramanı Milis Yarbay Osman Ağa Karadeniz bölgesinin savunmasında çok büyük çabalar sarf etmiş Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Koruma Muhafız Alayı Komutanlığına kadar yükselmiş bir halk kahramanıdır. Ordu ve Giresun illerini kapsayacak böyle büyük bir projede isminin yaşatılması gerekir. Biz Giresun Dernekler Federasyonu olarak bu teklifimizi en kısa sürede Ulaştırma Bakanlığımıza ve gerekli yerlere ulaştıracağız. Ordu Federasyon Başkanımızda bizimle birlikte hareket edecektir." Dedi.


Kaynak: gurbetcigiresun Etiketler : OR-Gİ,, Osmanağa, Havaalanı, Olsun,


Bu Haber Toplam 9817 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: