Ana Sayfa » GİRESUN
Ömer Hekim'in Vasiyeti
29 Eylül 2010 Çarşamba 11:32
İş adamı Öner Hekim, amansız bir hastalık neticesinde kaybettiği oğlu Ömer Hekim adına Cami yaptırdı.

   Hayırsever İşadamı Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim, oğlunun vefatından önce kendisine söylediği ‘cami yaptıralım baba’ vasiyetini yerine getirdi. Hekim, oğlunun ismini taşıyan Güzelyalı Ömer Hekim Cami’nin kısa sürede yapımını gerçekleştirerek ibadete açılmasını sağladı.

   2009 yılının Nisan ayında temeli atılarak inşaatına başlanan ve Ramazan ayında, ilk teravih namazı ile birlikte hizmet vermeye başlayan caminin resmi açılış töreni, çevre düzenlemesinin de tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde yapılacak.   

Pendik- Güzelyalı merkezinde 2 bin 317 metrekare arazi üzerine projelendirilen Güzelyalı Ömer Hekim Camii’nin yapımında, son inşaat teknolojileri ve gelişmiş mimari projeler kullanılarak, dış-iç görselleri Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek gerçekleştirildi. 
    Caminin bir bölümüne ise: Öner Hekim’in babası merhum Cemal Hekim’in ve annesi merhume Süriye Hekim’in adını taşıyan bir kuran kursu binası yapıldı. Güzelyalı Ömer Hekim Caminin hayır olduğu gerekçesiyle kaç liraya malolduğu açıklanmıyor, ancak; çevre düzenlemesi ile birlikte 3 milyon dolara tamamlanacağı tahmin ediliyor. 
       ÖNER HEKİM: CAMİ OĞLUMUN VASİYETİYDİ
İşadamı Öner Hekim, 29 yıl önce 1985 yılında ilk hayırlarından bir tanesini,eski caminin onarımı için yaptığını hatırlattı ve şunları söyledi: “Yıllar sonra Allah bize bu caminin yenisini de yapmayı da nasip etti. Bu cami oğlum Ömer’in vasiyetidir. Aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce ‘baba bir cami yaptıralım’ demişti. Bana son isteği bu oldu. Ömer’imin son vasiyetini yerine getirmenin gururu ve onurunu taşıyorum. Ömrüm yettikçe O’nun ismini, ülkemin her tarafında insanlara yararlı olan eğitim ve sağlık gibi hizmetler başta olmak üzere; hayır ve hasenatlarla yaşatmaya devam edeceğim.”
 
       BİR ÖRNEĞİ YOK
Ömer Hekim kısacık yaşamında, babasının da teşvikiyle yardım, hayır ve hasenatlar yaptı. Bugün Giresun’un Piraziz ilçesinde O’nun ismiyle anılan bir ilköğretim okulu, bir sağlık ocağı, derslik ve toplantı salonları var. 
“Giresun’un küçük hayırseveri” olarak tanınan Ömer Hekim son olarak; vefatından kısa bir süre önce de Habertürk Televizyonu tarafından şehit ve gazi aileleri için açılan bağış kampanyasına, canlı yayına katılarak 130 milyar lira bağışlamış ve büyük takdir toplamıştı.
   Öner Hekim’e, yaptığı hizmetler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Takdir Belgesi ve geçen yıl da TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmişti. 


Kaynak: giresunekspres Etiketler : Ömer, Hekim'in, Vasiyeti, ,


Bu Haber Toplam 10024 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: