Ana Sayfa » GİRESUN
Ömer Hekim Törenle Anıldı
27 Mart 2012 Salı 22:07
4 yıl önce vefat eden Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim'in oğlu Ömer Hekim için doğum günü olan 27 Mart'ta mevlidi şerif okutuldu ve anma töreni düzenlendi.

Piraziz Şeyli Mahallesi’ndeki mezarı başında düzenlenen anma töreninde, Piraziz Ömer Hekim İlköğretim Okulu, Piraziz Eren Ömer Hekim İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri dua okudu.
 
Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Piraziz Belediye Başkanı Cafer Mavi, İl Genel Meclisi Üyesi Köksal Özdemir, ile Öner Hekim ve eşi Perihan Hekim ile kızları Handan, Aydan ve Özge Hekim, dayıları Veysel Güneş, Yetkin Güneş de katıldı. 
 
Vali Dursun Ali Şahin, Ömer Hekim’in mezarını da ziyaret ederek Fatiha okudu ve ailesine başsağlığı diledi. Şahin, “Henüz hayatının baharında rahmetli olan bu küçük yavrumuz, arkasında ismiyle anılan eğitim ve sağlık kurumları bıraktı. Ailesi onunla ne kadar gurur duysa azdır. Küçük yaşına rağmen hepimizi örnek olacak hayır ve hasenat yapmak gibi bir ulvi duyguya sahip olan Ömer Hekim’i rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Öner Hekim ise; “Bugün hem oğlumun doğum gününü kutluyor hem de onu ölüm yıldönümü nedeniyle anıyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bizi bu günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Anma törenin ardından Şeyhli camiinde yoğun bir katılımla gerçekleşen Mevlid-i şerif okutuldu.
 
"GİRESUN´UN KÜÇÜK HAYIRSEVERİ"

Piraziz ilçesinde Ömer Hekim´in adını taşıyan bir sağlık ocağı ve 2 okul, derslik, toplantı salonu ve modernize ettirdiği yurt binası bulunuyor. Hekim, vefatından önce Türk Silahlı Kuvvetlerine şehit ve gazi aileleri için 130 bin lira bağış yapmıştı. Babasına son vasiyeti olan Pendik Güzelyalı Ömer Hekim Camii ise geçen yıl hizmet vermeye başladı. 
 

 



Etiketler : Ömer, Hekim, Törenle, Anıldı,


Bu Haber Toplam 11387 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: