Ana Sayfa » Güncel
NİZAM-I ALEM OCAKLARI GENEL BAŞKANI İBRAHİM ÜNYE OLDU
16 Haziran 2021 Çarşamba 21:34
Geçtiğimiz günlerde yapılan Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlık seçiminde tek liste ile İbrahim Ünye genel başkan olarak seçildi.

 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlık seçiminde tek liste ile  İbrahim Ünye genel başkan olarak seçildi. Tüm delegenin oyunu alan Ünye Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı oldu. Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı İbrahim Ünye Yazılı bir açıklama yaptı. Ünye açıklamasında şunları söyledi

Nizam-ı Alem Ocakları olarak hedeflerimiz arasında İslam’ı daha önde tutmak kaydıyla Türk milliyetçiliğine bağlı kalmaktayız. Millî kimliği oluşturan ve uzun tarihî geçmişte kader birliği yaptığına inandığı topluluklar ile köken farkına bakmaksızın omuz omuza ilerlemeyi savunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’n de ki problemlerin çözülmesinde ortak bilinci güçlü kılmayı ve birlikte yaşama idealini perçinleyecek millî bir kültür üretme amacını hedefliyoruz. Hiçbir kesimi ötekileştirmeden, bütün insanları ilk insan ve peygamber Âdem’in çocukları olarak görerek bu ölçü çerçevesinde Türk milletine karşı duyduğu derin sevgi, bağlılık ve sorumluluk şuurunu yerleştirmek hedeflerimiz arasında. Milliyetçilik anlayışını İslam ile bütünleşmiş, Türk-İslam medeniyeti ülküsünü esas alan ve “İ'lay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem” diyen Ülkü erlerinin davasını yaşatmaya çalışacağız. Dedi.

 

 

NİZAM-I ALEM OCAKLARI GENEL BAŞKANLARI LİSTESİ

1 Ekim 1992’de Muhsin Yazıcıoğlu'nun talimatıyla kurulan İlk ve kurucu genel başkanlığını Servet Avcı’nın yaptığı Temmuz 1994'te Nizam-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlık görevini, Emir Kuşdemir’ Emir Kuşdemir ise 1995 de Süleyman Doğan’a devretti.  Aralık 1995’te genel başkanlık görevini Yavuz Ağıralioğlu’na devretti. 8 Mart 1997 tarihinde Yavuz Ağıralioğlu, genel başkanlık görevini Ege Bölge Başkanı görevinde bulunan Tuna Koç’a devretti. Şubat 2000’de Genel Başkan Tuna Koç görevini Yüksel Türkay’a devretti. Yüksel Türkay ise görevini Osmanlı Partisi Kurucu Genel Başkanı İbrahim Ünye’ye bırakmış oldu.

NİZAM-I ALEM OCAKLARI GENEL BAŞKANI İBRAHİM ÜNYE KİMDİR.

Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı İbrahim Ünye 1987 İzmit doğumlu aslen Giresun/ Bulancaklı Osmanlı Partisi Kurucu Genel Başkanlığı Yeşil Çotanak Kadın Futbol Kulübü Başkanlığı, Osmanlı İş Adamları Derneği Kurucu Genel Başkanı Eski Alperen Ocakları Başkanlığı, Osmanlı Topluluğu Giresun İl Başkanlığı yapmıştır. Aynı zamanda Giresun da yerel bir radyo ve Gazete sahibidir. Evli ve bir çocuk babasıdır. Eşi Muhide Ünye Evladı Yavuz Sultan Selim Ünye dir.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3452 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: