Ana Sayfa » Duyurular
New York'da Giresun Gecesi
06 Mayıs 2010 Perşembe 21:38
New York Giresunlular Dernegi Giresunlular gecesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

New York'da Muhteşem Bir Giresun Gecesi  

 
2 Mayis 2010 Pazar günü Longisland Mariot Hotel`de  gerceklesen gecede Saygi durusu ve Istiklal marsinin  okunmasinin ardindan Amerikan milli marsi okundu. ABD Giresunlular dernegi baskani Orhan Bayram kursuye geldi birlik olma mejasi  vererek destek istedi. Geceye katilanlara tesekkur etti.

 
New york  Giresun'lular dernegi baskani  Savas Sahin  yaptigi  konusmada  A.B.D.de en buyuk Turk toplumunu olusturan Giresun'lulari bir cati altinda bulusturmak icin gece gunduz calistiklarini, Bu buyuk hareketi  coskuya kardeslige  dunustureceklerini, A,B.D. Ekonomi ve siyasi arenada daha cok soz sahibi olabileceklerini soyledi.Giresun'lu kardeslerine  moral destegi olabileceklerini, dernege herkesin katilmasini saglamaya calistiklarini anlatti,YarbayTopal Osmanaga, Binbasi Huseyin avni alpaslan gibi Giresun'lu buyuklerimizi  yasatacaklarini, konferans panel gibi  etkinlikleri her zaman duzenleyeceklerini   acikladi.

Genclere, cocuklara Giresun'luluk bilincini  ogreteceklerini, SAVAS SAHIN Ermeni soykirimi yalani  dis mihraklarin oyunu, Turk milleti bu oyunu bozacaktir.Ermeni soykirimi yalani hic bir zaman basariya ulasmamistir, hic bir zamanda ulasmayacaktir dedi.

 

sozlerini tamamlarken Turk toplumunun lobilesmesinin onemine degindi.basarilar  diledi.Daha sonra soz alan   Newyork Giresunlular  dernegin baskan yardimci Esref bodur, Giresun'lular dernegi catisi altinda  tum Giresunlari bir arada toplamak icin  calistiklarini ve tum engellere ragmen basaracaklarini soyledi.  Birlik butunluk kardeslige ihtiyac oldugunu ve kahraman atalarimizi gelecegimiz olan genclere  anlatilmasini onerdi.Daha sonra  Ferhat Kahramanl,ismail BASKAN ve ZEYNEP BASKAN   birbirinden guzel Turkuler soyliyerek Giresun'lulara New York'da Giresun'u yasattilar.  Bir araya gelmenin mutlulugunu yasayan Giresun'lular  bol bol sohbet edip hasret giderdiler

 



Kaynak: Aydın Işık ABD Etiketler : New, York'da, Giresun, Gecesi,


Bu Haber Toplam 8691 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: