Ana Sayfa » Duyurular
Murat Aydın Fotoğraf Dalında Birinci
14 Mart 2012 Çarşamba 22:25
GOP Giresun Derneği eski Başkanı ve Aydınses Gazetesi sahibi Yağlıdere'li Hemşerimiz Murat Aydın Fotoğraf Dalında Birinci oldu.

Yağlıdereli Hemşerimiz Murat Aydın Fotoğraf Dalında Birinci Oldu.
Aydınses Gazetesi'nden Murat Aydın "Sömürülen Afrika" fotoğrafıyla fotoğraf dalı birincisi oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı tarafından 1999 yılından bu yana sürdürülen Yerel Gazetecilik Ödülleri açıklandı.

Aydınses Gazetesi'nden Murat Aydın"Sömürülen Afrika" fotoğrafıyla fotoğraf dalı birincisi oldu.


Yerel Gazetecilik 2011 Ödülleri belli oldu
.

Murat Aydın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği 2011 Yerel Medya Ödülleri yarışmasına “Sömürülen Afrika” başlıklı haberin 1. Sayfasında bulunan fotoğrafıyla katılmıştır.

Fotoğraf, Murat Aydın tarafından Sudan'da çekilmiş ve gazetemizin 1-15 Eylül 2011 tarihli 301. Sayısında yayınlanmıştır. Fotoğraf, afrikalı çocukların çitlerin arkasından bakışını ve sömürgeyi 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Konrad Adenauer Vakfı tarafından 1999 yılından bu yana sürdürülen Yerel Gazetecilik Ödülleri açıklandı.

Aydınses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Aydın'ın "Sömürülen Afrika" fotoğrafıyla fotoğraf dalında birinci oldu.

Başarılı gazetecilerin isimleri TGC'nin sitesinde açıklandı.

Fotoğraf Dalında;Murat Aydın, Sömürülen Afrika fotoğrafıyla birinci oldu!

Yerel basında çalışan gazetecileri desteklemeyi amaçlayan ödüller 5 Mart 2012 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan Seçici Kurul tarafından belirlendi:

Seçici Kurul, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Milliyet Gazetesi Yazarı ve TGC önceki Başkanı Nail Güreli, Konrad Adenauer Vakfı Temsilcisi Bekir Öncel, A Haber Editörü İhsan Yılmaz, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müge Demir, İhlas Haber Ajansı Yazılı Haberler Müdürü M. Ömer Kılıç ve Gazeteci Tümer Argın’dan oluştu. Seçici Kurul’un belirlemeleri şöyle:

Haber dalında Birincilik Ödülüne, 6 Kasım 2011 ve 24 Kasım 2011 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan “Önce Nakil Sonra Düğün” ve “Onlarınki bir Aşk Hikâyesi” başlıklı haberi ile Ersel Peker,

Sayfa Düzeni dalında Birincilik Ödülüne, 26 Aralık 2011 tarihli Mersin İmece Gazetesi’nin 1. Sayfa düzenini yapan Döndü Doğuş Soluğan,

Fotoğraf dalında 1-15 Eylül 2011 tarihli İstanbul Aydın Ses Gazetesi’nde yayımlanan “Sömürülen Afrika” başlıklı habere ait fotoğrafı ile Murat Aydın birinciliğe değer görüldü.

Seçici Kurul ayrıca;

Haber dalında; 10 Şubat 2011 tarihli Batman Postası Gazetesi’nde yayımlanan “Haydi Kızlar Boyaya” başlıklı haberi ile M. Kemal Çelik’i

Sayfa Düzeni dalında; 16 Mart 2011 tarihli Adana Günlük gazetesinin 1. Sayfasını hazırlayan Tevfik Dinçkalmış'ı ve

Fotoğraf dalında;13-19 Ekim 2011 tarihli Gazikent Gazetesi’nde yayımlanan “Şahinbey Belediyesinin Kontrolsüz Yıkımı” başlıklı haberde kullandığı fotoğrafı ile İlhami Boynukısa’yı mansiyona değer buldu.

Seçici Kurul tüm bu dalların dışında ayrıca, Istanbul Şişli’de yayımlanan görme engellilerin kullandığı Braille alfabesi ile hazırlanan Görülmeyen Gazete’ye Jüri Özel Ödülü'nü verdi.

Başarılı yerel gazetecilere ödüllerinin verileceği törenle ilgili bilgiler ayrıca duyurulacak.

Murat AYDIN Kimdir? (Özgeçmiş)

Yağlıdereli hemşerimiz Murat Aydın 1982 yılında gazeteciliğe başladı, Ulusal Basın Ajansı (UBA), Sabah, ATV, Bugün, Radikal, Akşam, HBB gibi yayın kuruluşlarında muhabir, haber müdürlüğü, yazıişleri müdürlüğü ve editör olarak görev yaptı. 1998 yılında aydınSes gazetesini yayınlamaya başlayan Murat Aydın halen Yurt Gazetesi'nin gece yazıişleri sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Murat Aydın sarı basın kartı sahibi olup, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi üyesidir. 

 



Kaynak: giresunhaberal.com Etiketler : Murat, Aydın, Fotoğraf, Dalında, Birinci,


Bu Haber Toplam 18578 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: