Ana Sayfa » Spor
Melâhat Nine ve Yılmaz Turan
18 Ocak 2013 Cuma 12:29
Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 21 y.y. Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından organize edilen “Yılın En ‘Değer’li Belgeseli” Yarışması Ödül Gecesi yapıldı.

‘Ömür Dediğin’ Yılın En ‘Değer’li Belgeseli seçildi.

ODÜ SKS 21 y.y. Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından organize edilen “Yılın En Değerli Belgeseli” Yarışması kapsamında TRT’de yayınlanan "Ömür Dediğin" Belgeseli, onlarca aday belgesel arasından oylamaya katılan Ordu Üniversitesi Öğrencileri tarafından birinci seçildi.


                           YILMAZ TURAN

Ödül Törenine ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Nuri Yılmaz, Prof.Dr. Saim Zeki Bostan, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Sosyal Hizmetler Ordu İl Müdürü Murat Yıldırım, Sosyal Hizmetler Ordu İl Müdür Yardımcısı Taşkın Yurdakul, TRT Trabzon Bölge Müdürü Hüseyin Kantaracı, Ordu Huzurevi Müdürü Ümit Bayramiç, ODÜ’lü akademisyen ve öğrenciler, huzurevi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını 21.y.y. Gençlik ve Münazara Kulübü Başkanı Oğuzhan Karaarslan yaptı ve kulüp olarak gerçekleştirdikleri her türlü etkinlikte kendilerine destek veren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a, Kulüp Danışmanı Öğretim Görevlisi Reşit Akdağ’a ve kulüp arkadaşlarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Huzurevi Sakinleri adına söz alan emekli öğretmen İbrahim Çiçek huzurevinde yaşam konusunu ele aldığı kısa bir konuşma gerçekleştirdi ve zor olan hayat hikâyelerini renklendiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve ODÜ’lü öğrencilere teşekkür etti.

Ardından söz alan Rektör Prof.Dr. Tarık Yarılgaç,

“Böylesine anlamlı ve duygulu bir gecede bir arada olmanın verdiği mutluluğu sözlerle tarif edebilecek kelimeler bulamıyorum. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir anı hep birlikte yaşıyoruz.

Ömür Dediğin Belgeseli hepimize ömrü nasıl geçirmemiz gerektiğini asırlık çınarların çok manidar hikâyeleri üzerinden dile getiriyor. Aslında almak isteyenlere bamtellerini titretecek nasihatlerde bulunuyor.

Keder, sevinç, mahcubiyet, muhtaciyet, zenginlik, yoksulluk… Konuk olduğumuz hayatlarında, günlük hayatta dilimize gelemeyen bu kavramların ne demek olduğuyla tanıştırıyorlar bizleri. Çalınan her kapıyı, bu programda bir yalnızlık hikâyesi aralıyor… Ve ölümün mutlaka bir gün kapımızı çalacağı matkapla kazınıyor beynimize…

ömür dediğin yılın en değerli belgeseli yılmaz turan melahat turan

'Saçı sakalı ağarmış yaşlıya saygı gösterip ikram etmek, Allah’a saygıdandır,' özdeyişini de dikkate alarak büyüklerimize saygı göstermek, dolayısıyla onların halini anlamak, bir an için de olsa onların gönlünü kazanmak bizler için çok değerli. Onların geçmiş hikâyelerinden ders çıkartarak deneyimlerimizi artırmak, kendilerine sağlık, afiyet, uzun ömür, güzel günler dilemek ve kısa süreliğine de olsa yalnızlıklarını unutturabilmek büyük kazanım.

Bu vesile ile öncelikle Yılın En 'Değer'li Belgeseli Seçilen 'Ömür Dediğin' programını hazırlayan ekip adına Zeliha İlhan Doymuş'a ve TRT ekibine, izlerken bizi bizzat o hayatlara sürükleyebilecek kadar başarılı bir program çıkardıkları için…

Sonra da Yılın En Değerli Belgeseli kapsamında oy kullanarak çınarlarımızı sembolik de olsa verdiğimiz ödülle bir kez daha sevgiyle anmamıza vesile oldukları için ODÜ’lü öğrencilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç’ın konuşmasının ardından 21. yy. Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından hazırlanan Ömür Dediğin Belgeseli tanıtım filmi tüm salonda gözyaşlarıyla izlendi.

ömür dediğin yılın en değerli belgeseli yılmaz turan melahat turan

Ardından ödül törenine geçildi ve Ömür Dediğin Belgeseli’nin Giresunlu eski konuklarından merhume Melahat Turan'ın oğlu Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'ın yönlendirmesi ve ailenin kararıyla, diğer oğlu Yılmaz Turan tarafından eski programlarda annesini filme aldığı ve bu vesileyle Giresun’un Piraziz İlçesinin tanıtımına ve annesinin de bu ilçeyle özdeşleşmiş olmasına istinaden Giresun Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan tarafından vefatından önce annesine takdim edilen plaketi program sunucusu Zeliha İlhan Doymuş'a annesinin program fotoğraflarıyla birlikte hediye etti. Programın çekildiği dönemde de Hasan Turan TRT ekibinin Giresun'a gelmesi ve tarihi-turistik yörelerde gezdirilmesi konularında öncülük etmişti.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da ODÜ 21. yy. Gençlik ve Münazara Kulübü’nün seçtiği Yılın En ‘Değer’li Belgeseli kapsamında Ömür Dediğin ekibinden Zeliha İlhan Doymuş’a plaket takdim etti. Öğrenciler tarafından onur belgesi ve çiçek takdimi de yapılan Zeliha İlhan Doymuş,

“Geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişimizin ne kadar önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Hayatımızın büyük bir kısmını TV karşısında boşa vakit harcayarak geçirdiğimiz günümüzde ‘Ömür Dediğin’ programını hayatımıza çekidüzen vermemizi sağlayacak, doğru adımı atmamıza vesile olacak nasihatlerle dolu bir program olarak görmeliyiz…

Çoğu yarım asrı geçmiş hayatların yaşamlarının konu edinildiği ‘Ömür Dediğin’ Belgeseli geçip giden yıllardan arda kalan hüzünleri ve mutlulukları anlatıyor. Program geçmişi yeniden dillendiren konuklarla birlikte bizleri de zaman yolculuğuna davet ediyor ve bu yolculukta bizleri kâh ağlatıp kâh güldürerek kimi zaman Ahmet Amca, kimi zaman Ayşe Teyze edâsına büründürüyor.
ömür dediğin yılın en değerli belgeseli yılmaz turan melahat turan
Pek çok alanda pek çok anlamda değerli ödüller aldık ama bence en önemlisi sizlerden gelen bu ödüldü. Çünkü gençliğin bizleri takip ediyor olması, geçmişimize sahip çıkma çabası bizler için oldukça değerli, onlar bizleri takip ettikçe, bizlere destek verdikçe projemizin ne kadar doğru bir amaçla yola çıktığına bir kere daha emin oluyor ve güvenle, huzurla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu anlamda Ömür Dediğin Programı’nı Yılın En ‘Değer’li Belgeseli seçerek bizleri onurlandırmanız oldukça önemlidir, tüm TRT Ekibi adına, programa katılan tüm konuklarımız adına hepinize çok teşekkür ediyor, aydınlık ve başarı dolu yarınların sizlerle olmasını temenni ediyorum.”

Sitemizde yayınlanan daha önceki Melâhat Nine haberlerini okumak için tıklayınız.

kaynak: ODÜ BASIN



Etiketler : Melâhat, Nine, ve, Yılmaz, Turan,


Bu Haber Toplam 16896 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: