Ana Sayfa » GİRESUN
Mehmet Kuğu'dan Teşekkür konuşması
02 Aralık 2015 Çarşamba 17:02


 GİRESUN FEDERASYON BAŞKANI MEHMET KUĞU’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Giresun Federasyon’un yeni Başkanı Mehmet Kuğu, camianın büyük desteği ile tek aday olduğu Federasyon Genel kurulu oylama öncesi yaptığı konuşmada kamuoyuna önemli mesajlar verdi.

İstanbul Avrasya Maratonu esnasında görev gazisi olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Kuğu, Genel kurula ilgi gösteren davetlilere teşekkür ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi;

HAKLI GURURU YAŞIYORUZ

‘’Bugün yerel duruşumuzu koruyarak evrensel değerlere uzanan yolculuğumuz, İstanbul’daki varlığımızın büyümesi ile Ankara'da TBMM ne kadar uzanmıştır. Ne mutludur ki bize yıllardır yaşama ve var olma mücadelesi verdiğimiz varlığımızı kabul ettirme mücadelesi verdiğimiz bu büyük metropolde nüfusumuzu nüfuza çevirmenin haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

İşte sivil toplum örgütlerinin, bir ve birlikte olmanın örgütlü toplum olmanın gücü budur. Bu şehirde bugüne kadar bizi bizden daha iyi anlayacak ve anlatabilecek biri olan Sayın Hasan TURAN bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Giresunlulara yoldaş olacağından hiç şüpheniz olmasın, yolun açık olsun sayın vekilim. Burası senin gözbebeğin burası senin yuvan, bizler senin kardeşlerin olarak bugüne kadar olduğu gibi dimdik durmaya devam edeceğiz.

Bundan sonra işimiz daha zor sevgili dostlar TBMM'ne millet vekili göndermiş, başkaca il STK’ları tarafından örnek alınan Giresun federasyonunun, başarı çıtasını daha yükseğe çekme gibi bir misyon hep önümüzde duracaktır.

Sayın geçen dönem başkanım, biz Giresun federasyonu yeni yönetimi olarak bugün bizlere bıraktığın başarı dolu emanetini ve Giresun’un başarı sancağını zirveye dikmek için her türlü gayreti göstereceğimizi belirtmek isteriz.

YÜZ AKI İLE ETKİNLİKLER

Karadeniz’imizin incisi olan Giresun’a sosyal manada kabuğunu kırdırarak insani değerleri koruyan kollayan ve kucaklayan bir hazine olduğunu sizlerin başkanlığında yaptığımız yüz akı etkinlikler ve çalışmalarla ortaya çıkardık.

Giresun Federasyonumuz 7 yaşında genç ve dinamik yapısıyla Giresunlular için hiç bir sorumluluktan kaçmadan, taşın altına en önce kendi elini koyan bir yapısal ve kurumsal sembole dönüşmüştür.

Bizler mahalli yaratıcılığın ve STK’ların önünü açtık ve açmaya devam edeceğiz.

İl adına kurulu bulunan sivil toplum kuruluşlarının illerini markalaştırmaları için birlik olmaları gerekmektedir.

Kendi bürokratik yapılarımızdan sıyrılarak planlamacı ve etkin karar alıcı kurumlara dönüşmeliyiz.

Bizlerin yerelleşmeden küreselleşmeye gitme şansımız varmı dır?

Türkiye'de bu birikime ulaşmış bölgeler ve iller varmı dır? VARDIR.

O zaman hepimiz üstüne düseni yapmak için bugünden tezi yok başarmak için çalışmaya başlayacağız. Giresun sivil Toplum kuruluşları federasyonu dün olduğu gibi bugün ve bundan sonrada memleketimizin her türlü sorununa katkı salamaya gayret edecektir.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

9 yıldır Feshane’de yaptığımız Giresun günleri etkinliklerinde başta federasyon başkanımızın ve milletvekilimiz Sayın Hasan TURAN olmak üzere komite üyelerimize, çalışanlarımıza, programlarımızın gerçekleşmesin de bize katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, bütün etkinliklerimizin ekonomik yükünü çeken maddi katkılarıyla bütçelerin oluşturulmasına destek sağlayan sporsor firmalarımıza ve Feshane günlerimiz başta olmak kaydıyla bütün etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayarak bu büyük coşkuları birlikte yaşadığımız siz sevgili hemşerilerime Şükranlarımı arz ediyorum.

6 yıldır Giresun federasyonu başkan vekili olarak görev yapmaktayım. Bugün de kongremizde acizane başkan adayıyım.

Bir Giresunlu olarak bu büyük şehre geldiğim 1982 yılından beri, toplumsal ve sosyal projelerin hep içinde oldum ancak; en verimli çalışmalarımı ve toplumuma hizmet adına hayallerimi gerçekleştirmiş olduğum Giresun Sivil toplum kuruluşları federasyonuna Başkan adayı olabilmenin heyecan ve gururluluğunu yaşıyorum.

Bugün benim için gurur günüdür. Hayatım boyunca bu gururu ve onuru taşıyacağımı bilmenizi isterim.

Bu duygularla 3.olağan kongremizin, Giresun ve Giresunlulara İstanbul'a ve bütün memleketimize Hayırlı olmasını Diliyorum.

Yüreğinizdeki sevincin coşkunun, heyecanın yaşamımızdan hıc eksilmemesi dileğiyle hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum, ’dedi.

Haber: Medyaplatformu



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6248 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: