Ana Sayfa » İlçeler
Mehmet Kuğu Şebinkarahisara Hayran Kaldı
14 Temmuz 2016 Perşembe 22:45


      

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ilk kez geldiği Şebinkarahisar'a hayran kaldı

Şebinkarahisar'a bu güne kadar gelmediğime çok pişmanım

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ilk defa geldiği Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve Gazeteci Hüseyin Şenel Odacı ve Gülsen Akyol Mutlu'nun  sorularını yanıtlayarak, Şebinkarahisar ve Şebinkarahisar halkını, Şebinkarahisar STK'ları ile ilgili sorulara cevaplar verdi, Şebinkarahisar'la ilgili duygularını ifade etti.

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ilk defa geldiği Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve Gazeteci Hüseyin Şenel Odacı'nın sorularını yanıtlayarak, Şebinkarahisar ve Şebinkarahisar halkı, Şebinkarahisar STK'ları ile ilgili sorulara cevaplar verdi,  Şebinkarahisar'la ilgili duygularını ifade etti.

Sayın Mehmet Kuğu; Şebinkarahisar'a ilk defa, ekibinizle birlikte geldiniz. Bu STK Kaynaşması için güzel bir örnek oldu. Şebinkarahisar'a geldiğinizde neler hissettiniz duygularınızı öğrenebilirmiyiz.

Gerçeği ifade etmem gerekirse, bu güne kadar Şebinkarahisar'a gelmediğime çok pişmanım. Buda bizim bir eksikliğimiz. Evet, Giresun Federasyonu olarak ekibimle birlikte Şebinkarahisar'a geldik.

Şebinkarahisar'ın gerçekten tarih kokan çok güzel gezilecek yerleri varmış. İlk defa gelen birisi olarak herkese Şebinkarahisar'ı gezmelerini ve görmelerini tavsiye ediyorum. Ben özellikle şehirmerkezini çok beğendim. Belediye başkanımız Şahin Yılancı ile konuştum, alanı genişletme çalışmaları varmış, bunun şehre ayrı bir güzellik katacağına inanıyorum. Tarihi Fatih cami mükemmel, İstanbul'da Vakıflar bölge müdürlüğünde hemşehrimiz var onu Şebinkarahisar tarihi yapıları için sıkıştırmamız gerekiyor. Tamzara mahallesini de görme fırsatımız oldu, buraya bayıldım tam turistik bir yer. Yedi pınarı gezdik mükemmel bir yer. Vaktimizin kısa olması dolayısı ile ancak buraları gezme fırsatımız oldu. Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç'in kendi köyünde babası için her yıl okuttuğu mevlit ve Kuran-ı kerim tilavetine katıldık. Çok güzel oldu bayağı kalabalıktı. Kendisiyle bu kadar yakından tanışma fırsatımız olmamıştı bu vesile ile tanıştık. Ben buradan kendilerine ve tüm Şebinkarahisarlılara sizin aracılığınız ile özellikle teşekkür ediyorum. Misafirperverliklerini, dostluklarını, ekip ruhu ile hareket edişlerini ve büyük şehir dediğimiz İstanbul'da bulunan STK'larımıza verdikleri destekler, Federasyonumuza göstermiş oldukları ilgi ve alaka tarifsiz güzel. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.

Yine gün içerisinde, Şebinkarahisarlılar Vakıf Başkanı Avni İşcan Bey'e taziye ziyaretinde bulunduk. Avni beyi uzun yıllardan beri tanırım misafirperverliğini ve nezaketini burada da gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizim için değişilmez, vazgeçilmez bir ağabeyimiz. Şebinkarahisar'a geç ve günübirlik gelmemiz nedeni ile ancak buraları gezme fırsatımız oldu. Akşam ise Şebinkarahisarlı işadamı Sayın Sefer Sucu bey'in yemeğine katıldık. 

Şebinkarahisar STK'ları hakkında düşünceleriniz neler.

Şebinkarahisar dernekçiliğini Federasyon Başkanı olmadan önce tanımış olmayı çok arzu ederdim. Çünkü bu gün Federasyonda bulunan Şebinkarahisarlı arkadaşlarımı daha evvel tanımayı arzu ettiğim için bunu söylüyorum. Çok güzel çalışma ekibi arkadaşlarım. Burada mükemmel bir birliktelik ve çalışma ekibi var. Çok şey başarıyor Şebinkarahisarlılar. Çok şeylerde de onları örnek alıyoruz. Elli iki yıldır bu şehir STK'ların içinde. Burada mükemmel bir hemşehricilik bilinci gelişmiş. Biz onların deneyimlerinden de faydalanmaya çalışıyoruz haliyle. Bende otuz dört yıldır İstanbul'da STK'ların içindeyim. Ama bunun bir kısmı çok yerel, bir kısmı uluslararası. Ama Giresun'da STK'cı olmak ve yönetmek Giresun'un tamamını kapsayacak hamleler yapmak biraz cesaret ve birazda vizyon ister. Ancak o vizyonu ortaya koyacak olan yanınızdaki arkadaşlarınız ve ekibinizdir. O yüzden söylüyorum ki Şebinkarahisar ekibini önceden tanımış olmak lazım.

 

Giresun Medya platformu olarak ve Şebinkarahisar basını olarak aslında Kelkit vadisinin ve Giresun'un kalkınmasında Şebinkarahisar'ın önemini sürekli öne çıkarıyoruz. Turizmde önemli bir bölge olan Şebinkarahisar kültür ve tarihi ile adeta açık hava müzesi. Trabzon'daki Sümela manastırının bir benzeri olan Şebinkarahisar Meryemana manastırını görme fırsatınız olmamış. Şebinkarahisar tarihi eserleri ile Giresun'a katkı sağlayan çok önemli bir ilçemiz. Bu konuda neler söylemek istersiniz.

Şebinkarahisar'ı anlatmakla bitiremeyiz. Bizim gibi günü birlik gelmekle de Şebinkarahisar'ın özünü ve ruhunu anlatmakta zorlanırız. Mehmet Şimşek başkanımız ve kadın kolları başkanımız Suna Özbayram hanımla, Teşkilat başkanımız Abdullah Akgün beyle de zaman zaman konuşuyoruz. En kısa zamanda İstanbul'da Kurulu bulunan Giresun ilçe dernek başkanlarımızı, varsa kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanları ile birlikte en az iki otobüs olmak kaydı ile bir haftalık tur ayarlayıp, Giresun'a gelerek buraları daha iyi anlayabilmemiz için ziyaret etmemiz gerekiyor. Ben İstanbul'da Giresun Federasyonu Başkanıyım ve ilk defa Şebinkarahisar'a geliyorum. Bu belki benim ayıbım. Belki benim gibi yüzlerce kişi Şebinkarahisar'ı ve bu güzellikleri görmek isteyebilir. Belki de Şebinkarahisarlı arkadaşlarımızda Giresun ve ilçelerine gitmemişlerdir. Bütün ilçelerimizi biz birbirimize tanıtmalıyız. Bu yapacağımız organizasyon iki güzelliği beraberinde getirecektir. Birincisi ilçeler arasındaki fikirlerimizin netleşeceğini göreceğiz. İkincisi ise STK Yöneticilerimiz yolculuk esnasında birbirlerini daha iyi tanıyarak kaynaşacaklar. İlçeleri görerek oraların ruhunu daha iyi algılayabilmelerini beraberinde getirecektir. Yardım ve destek verileceği zamanda ilçeleri gördükleri için daha kolay karar vermelerini sağlayacaktır.

Federasyon Başkanı olarak Şebinkarahisar'a gelmeniz buradaki insanları motive ettiğini görüyoruz. Sahil ile dahil kaynaşmasını görebiliyoruz. Şebinkarahisar'ın Giresun'a uzaklığı ve ulaşım sorunları nedeniyle bölgede mağduriyetler yaşanabiliyor. Giresun 'dan gerek siyasetçiler gerekse sizin gibi STK Yöneticilerinin buralara gelmesi önem arz ediyor. Bu davranışı Şebinkarahisar'da görebildinizmi.

Şebinkarahisarlılar her zaman motive durumdalar. Bölgemiz insanında konukseverlilik her zaman var. İç kesimlerde bu özellik artarak devam ediyor. Şebinkarahisarlıların farkı da bu zaten. Ben inanıyorum ki Giresun halkı zaten Türkiye'nin mihenk taşı ve vazgeçilmez unsurudur. Hem misafirperverlikleri, hem insancıl davranışlarıyla, hem de bayrak ve vatan sevgisini helikopter kazasında gördük. İnsanlar elbiselerinden veinsan duvarı oluşturarak yaralıları uçurumdan yukarı aldılar. Giresun insanı her zaman fedakarlığını ve misafirperverliğini göstermiştir. Ancak bunun ötesinde Giresun insanının ruhunu algılayabilmemiz için burada yaşamayan biz Giresunlular buradaki yaşayanları da iyi hasbıhal ediyor olabilmemiz lazım. Onları yerinde analiz edebiliyor olmamız lazım. Yerinde görürsek bazı şeyleri daha iyi çözebiliriz.

 

Son söz olarak neler söylemek istersiniz.

Şebinkarahisar Dernek Başkanımız ve ekibi başta olmak üzere, Şebinkarahisar'ın Kadın Kollarıbaşkanımız ve tüm Şebinkarahisarlılara, belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza ve işadamı Sefer Sucu bey'e teşekkür ediyorum bu günkü ikramları için.

 

Hüseyin Şenel Odacı &Sadi Toygar

Şebin medya: Gülsen Akyol Mutlu

Günceleyen/ Aydın Kömürcü

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 14128 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: