Ana Sayfa » GİRESUN
Mehmet Kuğu, Dün gönüllüydük, bugünde gönüllüyüz.
05 Eylül 2018 Çarşamba 22:34


 

Mehmet Kuğu, Dün gönüllüydük, bugünde gönüllüyüz. Yarında Allahın izniyle gönüllü olmaya devam edeceğiz

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet kuğu, vatan için, "Dün gölüllüydük, bugünde gönüllüyüz, yarında Allahın izniyle  gönüllüyüz" dedi.

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından, Afyonkarahisar Doğanlar Köyünde bulunan Giresun Şehitliğinde düzenlenen Şehitleri anma töreninde Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, programının açılış konuşmasını yaptı.

Başkan Kuğu konuşmasında, Çevre düzenlemesi yapılan Afyonkarahisar Giresun şehitliğinin her zaman ziyarete açık olacağını, Giresun Kültür evi, müze ve Caminin geçtiğimiz yıllarda hizmete açıldığını söyleyerek, şehitliğin sürekli açık tutulması için görevlilerin kalacağı

Giresun evi ve Çeşmenin açılışını hep birlikte bugün yaparak hizmete açılacağını söyledi.

Ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için her zaman göreve hazırız.

Konuşmasında 96 Yıl önce 42. Ve 47 Gönüllü alayla ülke savunmasında yer alan Giresunluların dün ülkesi için gönüllü olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Giresunlular bir kez daha gönüllü olduklarını göstermişlerdir diyerek sözlerine şöyle devam etti. "İstanbul'da Kurulu bulunan Giresunlu Sivil Toplum Kuruluşlarımızla 16 Temmuz günü on bin kişiyle Taksim meydanına yürüyüş yaptık. Devletimizin, Milletimizin yanında olduğumuzu bayrağımıza sahip çıkmaya her an hazır olduğumuzu gösterdik. Dün ülkemizin savunmasında ceddimizin hazır olduğu gibi, bugünde bizler ceddimizin torunları olarak ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için her zaman göreve hazırız” dedi.

Dedesivri tepesinin doksan altı yıl önce burada vatanı ve milletinin geleceğini kurtarabilmek için büyük taarruzun başlangıç yeri olduğunu söyleyen başkan Kuğu, bin kilometreden gelerek burada Giresun yiğitleri, aba zıpkalı gençler şehit düştüler. Onların huzurunda, onlara yakışır evlatlar, torunlar olarak şehitliğimize hizmet edebilmek için verdiğimiz mücadelede hep birlikteyiz. Diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

Gelecek nesillerimize miras kalacaktır.

"Ben inanıyorum ki bu gün buraya gelerek, şehitlerimizin etrafında toplanan, ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden Afyonkarahisar Doğanlar Köyümüze akın eden hemşehrilerimizle birlikte buralara yaptığımız eserler ve yapmış olduğumuz anma törenlerimiz gelecek nesillerimize miras kalacaktır. Atalarımızın ülkemizin düşman işgalinden kurtarılmasında neler yaptığını, hangi zorlukları yaşadıklarını öğrenebilmeleri için onlara miras olacaktır.  Bundan sonrada hep birlikte bu mirası yaşatabilmek için Afyonkarahisar'da bulunan şehitliğimizde törenlerimizi hep birlikte yapmaya devam edeceğiz.

İyi ki Giresun evladıyım.

Giresun şehitliğimizin bu günkü durumuna gelmesinde emeği geçen, bakanlarımıza, belediyelerimize, kaymakamlarımıza, yetkililere, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ölenlerimize yüce rabbimizden rahmet diliyorum. İyi ki Giresun evladıyım, iyi ki bu camianın içerisinde bir ve beraberiz. Rabbim birlikteliğimizi daim kılsın. Rabbim bizlere bir daha ne 15 Temmuz, nede kurtuluş savaşı yaşamayı nasip etmesin. Ancak son günlerde yine bu topraklarımız üzerinde farklı konularda çeşitli oyunlar oynanmakta, baskılar kurulmaya çalışılmaktadır. Bugün dedesivri tepesinden, şehitlerimizin yanı başından, onların torunları olarak dünyaya haykırıyoruz. Dün gönüllüydük, bugünde gönüllüyüz, yarında Allahın izniyle gönüllü olmaya devam edeceğiz." dedi.

Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5206 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: