Ana Sayfa » Siyaset
Meclis Kürsüsünü Kırmak Kara Bir Lekedir
13 Ocak 2017 Cuma 22:54


                                                                                                          ÖZTÜRK “ CHP’NİN MECLİS KÜRSÜSÜNÜ KIRMASI TARİHE SÜRDÜĞÜ KARA BİR LEKEDİR”

 

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında dün gece yaşanan kavgalara değindi.

CHP Grubu'nun dün gece Mecliste kürsüyü işgal ettiğini, ikazlara rağmen işgallerini sürdürdüğünü anlatan Öztürk, "Tarihinde ilk defa Gazi Meclisin kürsüsü CHP'ye mensup milletvekilleri tarafından kırılmış, dökülmüştür. Bundan son derece üzüntülüyüz. Bu Meclis tarihine CHP Grubu'nun sürdüğü kara bir lekedir. Şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

Genel kurulda Ak Partiye yapılan saldırıları fotoğraflarla anlatan ve mecliste geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de sert tartışmaların, itişmelerin yaşandığını söyleyen Öztürk, ilk defa Mecliste kürsünün kırıldığına şahit olduklarını belirtti.

Tüm siyasi partilerin tartışmanın boyutu, içeriği, şiddeti ne olursa olsun Meclis kürsüsü dokunulmazlığını savunduklarına aktaran Öztürk, "Dün gece ilk defa CHP Grubu, Meclis kürsüsünde milletin temsilcilerinin düşüncelerini ifade edememesi için fiili bir durum yaratmak istedi, kürsüyü işgal etti, hatta kürsüyü kırıp, yerle bir etti. Bu kabul edilemez. Bu fiziki olarak kürsünün işgali, kırılması değil, resmen milli iradenin sabote edilme çabasıdır, milli iradeye barikat kurma girişimidir." değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, CHP, HDP grupları ne yaparsa yapsınlar, daima demokrasinin ve milletin kazanacağını dile getirdi.

Kürsü işgalinin yanı sıra AK Partili milletvekillerinin CHP’li vekillerin saldırısına ve şiddetine maruz kaldığını ifade eden Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in burnunun kırıldığını, dün gece ameliyata alındığını, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'nın ayağından ısırıldığını kaydetti.

Milletvekillerinin TBMM'ye şiddet kullansın, kürsü devirsin diye gelmediğine işaret eden Öztürk, "Elbette aynı düşünemeyiz, farklı düşüncelerimiz olabilir ama herkes düşüncesini medeni ölçüler içinde gelir, kürsüde ifade eder, sonra herkes özgür iradesiyle oyunu kullanır, millete gider. Ama CHP, maalesef bunu yapmamakta." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'ın en az 10 CHP'li milletvekili tarafından ablukaya alındığını, grubunu sakinleştirmesi gereken Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da milletvekiline arkadan saldırdığını belirten Öztürk, bu tabloların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

CHP'li milletvekillerin anayasa değişikliği teklifinde AK Parti'nin Türkiye'de demokrasiyi, Meclisi ortadan kaldırmaya çalıştığı yönünde iddialarda bulunduğunu belirten Öztürk, şunları söyledi: "Milletin iradesinin tecellisinin olacağı Meclis kürsüsünü yıkmak, devirmek, işgal etmek hangi demokrasiye sığıyor. Milletvekilleri arkadaşlarına arkadan haince, kalleşçe saldırmak hangi insan haklarına, medeni tavra yakışıyor. Eğer CHP bir diktatörlük arıyorsa kendi grubunun dün geceki eylemine baksın. Ne olursa olsun meclisi çalıştıracağız, millete gideceğiz."

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6477 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: