Ana Sayfa » Duyurular
Lokman Çağrıcı'ya Kazak'lı Misafir
14 Nisan 2011 Perşembe 18:19
Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin organizasyonu ile İstanbul'a gelen Kazakistanlılar Bağcılar'ı ziyaret ettiler.

“Yerel Yönetimlerde Şehir Planlama ve Çevre Koruma” konulu program kapsamında İstanbul’a gelen grup Bağcılar Belediyesi’nin tesislerinde incelemelerde bulundu.

Belediyenin engellilere, kadınlara, gençlere yönelik sosyal tesisleri ile nostalji bahçelerini gezen grup son olarak Kayısı Bahçesi ve Malatya Konağı’nı gezdi. Burada Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın onurlarına verdiği akşam yemeğine katılan grup, özellikle nostalji bahçelerine hayran kaldıklarını ifade etti.

“Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi’nin Kazakistan’la ilişkilerinin Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık döneminde başladığını hatırlattı. Belediyelerin yönetim biçimleri içinde halka en yakın olan kamu kurumu olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, yurt içinde ve yurt dışında belediyeler arasında tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekti. Sorunların genelde benzer olduğunu anlatan Çağırıcı, Hoca Ahmet Yesevi’nin Kazakistan’ la Türkiye ’yi bir birine bağlayan önemli bir isim olduğuna da dikkat çekti.

 



Etiketler : Lokman, Çağrıcı'ya, Kazak'lı, Misafir,


Bu Haber Toplam 8685 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: