Ana Sayfa » Dernekler
Kuzgun Derneği Gençlere Emanet
14 Mart 2017 Salı 19:37


 Kuzgun Derneği Gençlere Emanet

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 1993 yılında kurulan Tirebolu Kuzgun Derneği yaptığı genel kurul ile yönetimi gençlere emanet etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Plevne Toplantı Salonunda yapılan genel kurul ile dernek yönetimi gençlerden oluşan bir kadroya emanet edildi. Derneğin eski yeni tüm başkanlarının hazır olduğu toplantıda görevi hayati ses’e teslim eden başkan Ayhan İnal “birinin gönlü diğerleri de gençlerden oluşan bir kadro ile üç yıl çalıştım. Bu iş gençlerin işi gönül rahatlığı ile görevi genç bir kardeşime devrediyorum. Her zaman yanlarında olacağımı bilmelerini isterim. Hayati kardeşime ve ekibine başarılar dilerim” dedi.

Toplantının açış konuşmasını yapan eski başkanlardan İbrahim Balcıoğlu, “Bugün bir cenazemiz var. Eski başkanlarımızdan Hamdi Efe kardeşimizin babası Mustafa Amcayı kaybetmenin derin üzüntüsü içersindeyiz. Ancak ilan edilen bu toplantımızı da yapmak zorundayız. İnşallah toplantımızın hukuki gereklerini bir an önce yaparak cenazeye yetişeceğiz” diyerek toplantıyı açarak sözü başkan Ayhan İnal’a verdi.

Dernek başkanı Ayhan İnal da yaptığı konuşmada üç yıl boyunca yaptığı çalışmaları hemşerilerine tek tek anlatarak her şeyi iyi niyetle yapmaya çalıştıklarını başardıklarının yanı sıra başaramadıklarının da olduğunu söyledi. İnal “Bu üç yıllık zaman zarfında bizden önce başlatılan burs faaliyetimizi ısrarla sürdürdük. Dört yıllık eğitim veren fakülte öğrencilerimize burs verdik ama iki yıllıklara burs verememek bizleri üzdü. Her yıl sürdürdüğümüz piknik faaliyetlerimizi ve köyde iftar verme geleneğimizi devam ettirdik. Köyümüz gençlerini kaynaştırmak için Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen Osman Ağa Futbol Turnuvasına katılmayı sürdürdük. Yazın da İstanbul ve Avrupa’dan gelen gençlerimizle köyde bulunan gençlerimizi kaynaştırmak için futbol turnuvası yaptık. Köyde yapılan her hayırlı faaliyete İstanbul’dan bizler de katıldık. Bunun yanında benim en büyük arzularımdan biri olan dernek merkezi almayı henüz beceremedik. Gençlerimizi sokaktan kurtarmak için onları folklor gibi bir faaliyete yönlendirmek istedik ama devam ettiremedik. İnşallah yeni yönetim bizim yapamadıklarımızı yapar ve başarır” dedi. Ayhan İnal herkese varsa hakkını helal ettiğini onların da haklarını helal etmesini istedi.

Toplantıya katılan Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal güncel siyasi değerlendirmelerin de içinde bulunduğu kısa bir konuşma yaptı. Pirdal “Dün gece Hollanda hükümetinin bakanımıza yaptığı muamele yapacağımız anayasa değişikliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bizim iç işimiz olan anayasa değişikliği acaba bu ülkeleri neden bu kadar ilgilendirmektedir” diyerek verilecek evet oylarının önemini belirtti. “Evet diyerek millet iradesine desteğinizi bekliyorum” dedi. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle gereği kadar dernek faaliyetlerine iştirak edemediğini ancak çalışmaları yakinen takip ettiğini, derneğe her konuda desteklerinin devam edeceğini ve yönetimin yanında olduğunu belirterek seçilecek yönetime başarılar diledi.

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu ise “Sabah bir derneğimizin kahvaltılı toplantısındaydık şimdi buradayız. Aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 30 Mart’ta başlayacak Yenikapı’da yapılacak 11. Giresun Günleri’nde buluşmayı arzu ediyoruz. Feshane’de efsaneleşen Giresun Günleri’nin onuncusunu Yenikapı’da Ekim ayında yapmıştık. İBB orayı o aylarda başka faaliyetler için tahsis edeceği için Giresun Günlerini Mart Nisan aylarında yapma zarureti oldu. Bu yüzden de 6 ayda iki Giresun Günleri yapmış olacağız. Sizlerin de mutlaka etkin katılımızı bekliyorum” dedi. Konuşmalardan sonra Hayati Ses başkanlığında, Hidayet Yiğit, Hasan Acar, Oktay Ramazan ve İbrahim Kamat’tan oluşan liste derneğin yeni yönetimini oluşturdular. Şahin İnal, Bayram Kamat, Sezgin Gündüz, Aslan Pirdal ve Hamit İnal yedek yönetim kurulunu oluşturdular. Kenan Yılmaz, Cemal Gündüz ve Hakan Kamat Denetleme Kurulu asil üyeliğine getirilirken Engin Gündüz, Köksal Ses ve Hasan Kısacık yedek üyeliklere seçildiler.

Toplantı sonunda derneğe emeği geçenlere plaket verildi. Plaket töreni iki dernek yöneticimizin genç yaşta vefat etmesi yüzünden bir hayli duygulu geçti. Dernek Sekreteri Mesut Korkmaz adına hazırlatılan plaketi amcası İhsan Korkmaz aldı. Korkmaz’a plaketi MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Yüksel Altıntaş verdi. Derneğimiz muhasipliğini yapan Nazmi Pirdal’ın plaketini ise kızı Özge Pirdal Konak Amcası Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal’ın elinden aldı. Dernek başkanımız Ayhan İnal’ın plaketini ise Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu verdi. 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7424 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: