Ana Sayfa » GİRESUN
Kuşluhan Köyü Ördek Gölünün Hikayesi
07 Ağustos 2018 Salı 00:18


 

Kuşluhan Köyü Ördek Gölünün Hikayesi

Bizler küçük çocukken yaşlılarımız bizlere Ördek gölü ile alakalı olarak hikaye anlatırlardı ve hepsi de aynı hikayeyi anlatırdı.  Şimdi internette bunu çok daha farklı şekilde uydurarak yayımlayanlar var. Ben kuşluhan köyünde doğmuş büyümüş ve 19 yaşında gurbete gitmiş birisi olarak bizlere anlatılanları sizlere aktarmaya çalışacağım. Saten fazla uzun bir şey değil.

 

Atalarımız Ördek Gölü hakkında bizlere şunları anlatırlardı: 'Zamanın da Rumlar bölgeyi terk ederlerken üzerlerinde ağırlık yapan kaçmalarını zorlaştıran değerli tüm eşya ve takılarını daha sonra geri geleceklerine inanaraktan Türklerin bu değerli eşya ve takıları bulmalarını önlemek maksadıyla değerli eşya ve takıları daha sonra geri döndüklerinde kolay bulabilecekleri çeşme, büyük kaya, göl gibi yerlere sakladıkları ve bölgemizde bulunan çok zengin  bir ruma ait altın bir beşiğin taşımasının zor olması nedeniyle bu göle yani Kuşluhan Köyü sırırları içinde bulunan ''Ördek Gölü''ne attıkları rivayet edilir.

 

Yukarıda sizlerle paylaştığım hikaye veya siz adına ne derseniz büyüklerimin Kuşluhan Köyünde doğup Kuşluhan köyünde ölen yaşlılarımızın bizlere ortalama 50 yıl önce anlattıkları dır. Bağzıları Kuşluhan Köyüne hayatında belki hiç gelmemiş veya Ördek Gölünü merak ederek gelmiş köyde bu anlatılanları duymuş ve reyting için kendileride bir şeyler ekleyerek bunu sağda solda farklı paylaştıklarını üzüntü ile karşılamaktayım. Yukarıda paylaştıklarım tamamen dodrudur.

 

Kaynak: Erdem ERDEN

 

Haber: Bulancak Ajans



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 4879 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: