Ana Sayfa » Duyurular
Köydes,Beldes Var,Yaydes'de Olacak
30 Haziran 2010 Çarşamba 23:38
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz'in istikbalinin çok parlak olduğunu belirterek,Küresel ısınma var,Karadeniz yaylaları herkesin hedefi dedi.

Özak: Karadenizin istikbali çok parlak. Küresel ısınma var, Karadeniz yaylaları dünyada herkesin hedefi. Bu konuda 9 bakan, 60 milletvekili çalışıyoruz dedi. 

   Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz'in istikbalinin çok parlak olduğunu belirterek, "Küresel ısınma var, Karadeniz yaylaları dünyada herkesin hedefi" dedi.
   Samsun ziyaretinde Samsun Tenis İhtisas Kulübü Sosyal Tesisi açılışına katılan Bakan Faruk Nafiz Özak, Karadeniz yaylalarının mastır planlarının ya-pıldığını açıkladı. Samsun'dan Artvin'e kadar yaylalarda çalışmalar yapılacağını açıklayan Bakan Özak, "Samsun ve Artvin yaylaları arasında bir mastır planı yapıyoruz. Yayla deyince biz şunu yapıyorduk; çık yaylaya, in aşağıya. Samsun'un yaylasından Ordu'nun yaylasına arada destinasyonlar olacak, yol ve işaretlemeler olacak, konaklama olacak, bunun hukuki altyapısını çözeceğiz” dedi.

   Özak:” Şu anda görüntü kötü, dünyanın en güzel yeşilliğinde çok kötü yapılaşma yapmışız. Oradan geç Giresun'a, Gümüşhane, Trabzon, Rize'ye geç. Burada 100 bin kişi istihdam olacak, biz bunun hesabını yaptık" diye konuştu.
   Karadeniz yaylaları için çok yoğun bir çalışma yapıldığını altını çizen Bakan Özak, "Bu konuda 9 bakan, 60 milletvekili çalışıyoruz. Hepsi bu konuda çok ilgili. Samsun Valiliği'ne mastır planı ile ilgili ödeneği göndereceğiz. KÖYDES, BELDES var, bu da YAYDES olacak, kırsal dönüşüm olacak, bunu yapacağız. Buradaki insanlar artık göç etmeyecek. Buradaki ürünler burada satılacak, konaklama burada yapılacak. Karadeniz Sahil Yolu'nun bitmesi burayı çok cazip hale getirdi.Emeği geçen herkese teşekkür ederim, bizden önceki iktidarlara da teşekkür ederiz, onlar başlattılar. Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Biz daha hızlı yapıyoruz, başladığımız zaman 1 senede, 2 senede bitiriyoruz. Milletin parasıyla yapıyoruz. Buradan fazla hava atmaya gerek yok, millet olmazsa bu tesisler hiç yapılmaz" şeklinde konuştu.
     TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONLARI
İlave bütçe almalarına rağmen zorlandıklarını söyleyen Bakan Özak, şu açıklamalarda bulundu:
   "Türkiye tarihinin en büyük organizasyonlarını 2009, 2010 ve 2011 yıllının Temmuz ayına sığdırdık. Dünya tenis organizasyonu, 40 milyon dolar vererek aldık bunu, İstanbul'da yapılacak. Dünya basketbol organizasyonu, 100 milyon dolar harcıyoruz. Dünyanın basketbol devleri geliyor, 2 ay sonra İstanbul'da. Erzurum'da 450 milyon dolar harcıyoruz. Bu coğrafyaya bakarsanız Slovenya'dan Orta Asya'ya, Soçhi'den güneye kadar hiçbir yerde olmayan atlama kuleleri, buz patenleri. 450 TIR Avrupa'dan malzeme geldi, teleferik, telesiyej malzemesi. Avrupa'dan özel helikopterler geldi, bunları monte edip gidiyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı. Trabzon'a da yapıyoruz, Dünya Gençlik Oyunları ile ilgili."
   Samsun Tenis İhtisas Kulübü Sosyal Tesisi açılışına Devlet Bakanı Özak'ın yanı sıra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni ve Birnur Şahinoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Tenis İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Bülbüloğlu ve kulüp üyeleri katıldı.



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Köydes,Beldes, Var,Yaydes'de, Olacak,


Bu Haber Toplam 7303 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: