Ana Sayfa » Duyurular
Kocayayla Otçu Göçü Şenliği
07 Temmuz 2010 Çarşamba 11:46
Bursa Giresun Dernekleri tarafından her yıl geneleksel olarak Bursa Keles Kocayayla'da düzenlenen Otçu Göçü şenliği kalabalık bir topluluk eşliğinde gerçekleşti.

03 Temmuz Cumartesi gününden yaylara çıkan Giresunlu hemşerilerimiz  Otçu Göçünü aslına uygun bir şekilde yaşayarak Cumartesi akşamı yakılan Şenlik Ateşi ve Giresun’ lu sanatçıların söylemiş oldukları Giresun Türküleri ile gece geç saatlere kadar koca bir yılın yorgunluğunu otçu göçü ile attılar.

Pazar sabahı Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK, Gazi Miralay Topal Osman Ağa, Şehit Binbaşı H.Avni ALPSALAN ve tüm şehitlerimiz için 1 dk Saygı duruşu ve İstiklal marşımız ile başlayan şenlik, birbirinde değerli sanatçılarımızın söylemiş olduğu türküler ile şenlendi.

Düzenlenen şenliğe Ak Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan,  Bursa Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe,  Harmancık Kaymakamı Kemal Duru, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Bursa İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Güvendi, 21. Dönem Giresun Milletvekili ve Saadet Partisi Genel Sekreteri Turan Alçelik, Bursa Giresunlular derneği eski ve efsane başkanlarından Av.Murat Toker, Yakup Aktaş,  Emek Trabzon ve İlçeleri Dernek başkanı Yusuf Birinci, Gümüşhane Torul Kürtün Yrd.derneği başkanı Kemal Ağca, Bursa Trabzonlular Derneği başkanı Orhan Aygün, Bursa Rizeleriler derneği başkanı Sebahattin Varlı, Beykoz kızıltaş köyü derneği başkanı Muammer Erdem, siyasi partilerin Bursa temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğin ilerleyen saatlerinde söz alan Bursa Giresunlular Derneği eski başkanı ve Gurbetteki Giresunluların baş mimarlarından Av. Murat Toker yapmış olduğu kısa konuşma da  şöyle dedi.’’ Geçtiğimiz yıl iktidar partisinin temsilcilerine buradan bir sesleniş de bulunup listelerinde Giresunlu adaylara yer vermezlerse seçimi kaybedeceklerini söylemiştik. Nitekim de kardeş şehrimiz Gemlik’ de hemşerimizi aday göstermeyen iktidar partisi mağlup olmuş, özellikle Giresunluların desteklediği aday Gemlik belediyesinin başkanı olmuştur diye konuştu. Konuşmasında Siyasi partilere birde mesaj gönderen Toker, şimdi önümüzde Milletvekili seçimleri var, siyasi partiler listelerinin üst bölgelerine Giresun’ lu adaylara yer vermelerini talep ediyoruz, yoksa bu işi sırtlayacak bir hemşerimizi bağımsız aday gösterip biz Bursa’ dan meclise gönderebilecek güçteyiz dedi.

Toker’ in ardından söz alan 21. Dönem Giresun Milletvekili ve Saadet Partisi Genel Sekreteri Turan Alçelik’ de mesajın yerine ulaştığını söyleyerek sözlerini fazla uzatmadan hemşerilerini selamlayarak kürsüden ayrıldı.

Son olarak Bursa Giresunlular derneği yönetim kurulu başkanı Orm. Müh.Üzeyir Aktaş  yaklaşık 2 ay önce bu kutsal görevi devir aldığını söyleyerek kendisini bu göreve layık görenleri utandırmayacağını söyledi. Son zamanlarda Karadeniz bölgesinde gerçekleşen terör olaylarına da değinen Aktaş, Osman Ağa torunları olarak bu kalleşlerin yöremizde eğlem yapmasına göz yummacaklarını söyledi.

Eğribel tünelinden, Or-Gi havaalanına, Tirebolu Demiryolundan, harşıt vadisinin tüm sorunlarının sıkı takipçileri olacağını söyleyen Aktaş Giresunlu sivil toplum kuruluşları ile biran önce irtibata geçip buraların ilimize kazandırılması için gerekli baskıları siyasi partilere yapacağız dedi. Aktaş konuşmasının devamında şenliklerine maddi ve manevi katkı sağlayan sponsor firmalara,  Bursa’ daki Giresun Derneklerine, Şenlik tertip komitesinde görev alan başta İsmail Akdoğan olmak üzere Bülent Akça, İsmet Şişman, Nurettin Oral ve Gurbetçi Çotanaklara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Şenliğin ilerleyen saatlerinde Yılmaz Turan, Şerif Pir ve Büyükşehir Belediyesi konservatuarı orkestra ekibi, Karaduvut,  İbrahim Gürpınar, Ali Alim, Selahattin Bektaş, Giresunlu Selda, Ertuğrul Alim  sahne alarak Giresun türküleri söylediler.
 
 
IMG_3342l.jpg
 
 
PIC_0256.JPG
 
 
PIC_0313.JPG

Erdal Avcı



Kaynak: göreleses Etiketler : Kocayayla, Otçu, Göçü, Şenliği, ,


Bu Haber Toplam 9291 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: