Ana Sayfa » Duyurular
Kocayayla Otçu Göçü 3-4 Temmuz'da
25 Haziran 2010 Cuma 19:18
Bursa Giresun Dernekleri tarafından düzenlenen Geleneksel Bursa Keles Kocayayla Otçu Göçü Şenliği bu yıl 3-4 Temmuz'da yapılacak.

Bursa’ da artık geleneksel hale gelen, Bursa’ daki hemşerilerimiz tarafından kabullenmiş olan Kocayayla Otçu Göçü şenlikleri hazırlıkları tamamlandı.

     

Bursa’ da Otçu Göçü hazırlıklarında mutlu sona yaklaşıldı.

Bursa Kocayayla Otçu Göçü Şenliğimiz 3-4 Temmuz’ a Ertelendi.

Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma derneği tarafından bu hafta sonu Bursa Keles Kocayayla’ da yapılması  planlanan Otçu Göçü şenliği Bursa Meteoroloji Daire başkanlığının son dakika haberi ile 03-04 Temmuz 2010 Cumartesi – Pazar gününe ertelendi.

Bu hafta sonu aşırı yağış uyarısı veren meteoroloji daire başkanlığının uyarısı üzerine şenlik komite heyeti yapılan görüşmeler ve iştiareler sonucunda bu yılki yapılacak olan Bursa Keles Kocayayla Otçu Göçü Şenliğini 03 -04 Temmuz 2010 Cumartesi –Pazar gününe ertelemiştir.

Bursa Giresunlular Derneği tarafından yazılı açıklamada şunlara değindi. Bu hafta sonu yapmayı plandığımız Otçu Göçü şenliğimizi meteorolojiden gelen haber ile  03-04 Temmuz’ a ertelemek zorunda kaldık. Zorunlu bu ertelemeden dolayı programlarını bu haftaya göre yapan bütün katılımcı hemşerilerimizden özür dileriz denildi.

Bu yılki şenliğim program akışı hakkında bir basın açıklaması yapan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Üzeyir Aktaş şunlara değindi.

Otçu Göçü Yayla şenliğinin, Türkmen Çepni Boyu’nun Orta Asya’ dan getirdikleri ve yüzyıllarca Giresun yaylarında kutladıkları bir  gelenek olduğunu hatırlatan Aktaş,  Dedelerimiz, atalarımız bu şenliği nasıl kutluyorlarsa bizlerde aynı şekilde kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.  

Geçen yıl düzenlenen Otçu Göçü Şenliğine yaklaşık 30.000 civarında hemşerilerinin katıldığının altını çizen Aktaş, şenlik komitesindeki arkadaşların yoğun çalışmaları sonucu  bu yılki hedefimiz Kocayayla da 50.000 civarında hemşerimizi bir araya getirmek dedi. Onun için yaptığımız hazırlıkları bu doğrultuda yaptık diye konuştu.

Her yıl hemşerilerinin sorduğu soruya karşılıksız kalmayıp bütün Giresun Milletvekili ve Giresun’ un bütün siyasi mecralarını kaymakamından, belediye başkanlarına herkesi davet ettiklerini belirten Aktaş, 50.000 Giresunluyu bu hemşerilerimiz Kocayayla da yalnız bırakmayacaklarını düşünüyoruz dedi.

Sanatçı Akını Gerçekleşecek

Birbirinden değerli Giresunlu sanatçıları ağırlayacak olan Keles Kocayayla adete Giresun fırtınası eseceğe benziyor.  Yılmaz Turan, Erdal Güvendi, Tuncay Uzun, Bahar’ ın yanı sıra Şerif Pir,  Giresunlu Selda, Ertuğrul Alim, Mehmet Hancı, Selahattin Bektaş, Bayram Dalsız, Ali Alim, Yusuf Tepe,  Ahmet Yahşi, Kazım Çakır, Ahmet Akgün, Mustafa Çelik, 2 gün boyunca sahne alarak Giresunlulara muhteşem bir gün yaşatacaklar.

Basının İlgisi de Yoğun Olacak

Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Orm. Müh. Üzeyir AKTAŞ yapmış olduğu açıklama da şunlara değindi.

          ‘’ Otçu Göçü Yayla şenliğinin, Türkmen Çepni Boyu’nun Orta Asya’ dan getirdikleri ve yüzyıllarca Giresun yaylarında kutladıkları bir  gelenek olduğunu hatırlatan AKTAŞ,  dedelerimiz, atalarımız bu şenliği nasıl kutluyorlarsa bizlerde aynı şekilde kutlayacağız. Bu sene dernek yönetimi olarak bu etkinliğe ayrı önem verdiğimizden dolayı tarihini şimdiden tüm katılımcılara duyuralım istedik. Hemşerilerimiz bu tarihlere düğün, sünnet törenlerini denk getirmesinler’’ dedi.

         Ayrıca Bursa Keles Kocayayla Otçu Göçü şenliğine katılmak isteyen Giresun’ lu sanatçı ve hemşerilerimizin www.bursagiresun.com veya Komite başkanı İsmail Akdoğan ile irtibat kurarak programda sahne almaları konusunda kendisinden destek alabilirler. İsmail Akdoğan’ a 0 533 485 75 28 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. 



Kaynak: Erdal Avcı Etiketler : Kocayayla, Otçu, Göçü, 3-4, Temmuz'da, , ,


Bu Haber Toplam 20885 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: