Ana Sayfa » İlçeler
Kim Bu Alucra Meydanındaki Börklüler.
22 Şubat 2018 Perşembe 22:50


Kim Bu Alucra Meydanındaki Börklüler.

Geçtiğimiz Hafta Sonu Alucra Merkez Mezarlığı Önünden Önde Mehteran Arkasında Yığınca Genç Nurettin Canikli Meydanına İlerlediler Başlarda Siyah Renkli Börkler Dillerde Tekbir Kalplerde Allahu Ekber Nidaları İle.

Peki Kimdi Bu Börklüler ?. 
Rivayete Göre Fatih Sultan Mehmet Han 11 Ağustos 1473 Tarihinde Akkoyunlular Devleti İle Otluk Beli Savaşına Gittiği Vakit Ordusu İle Alucra Üzerinden Geçer. Eski İsmi Bilinmeyen Şuanki İsmi Karabörk Köyünün Etrafından İlerlerken Kafalarına Kara Börkler Takılı İnsanların Ordusuna İkramlarda Bulunduğunu Görür Kim Bu Karabörk"lüler Diye Sorar Daha Sonra O Köyün Adı Karabörk Köyü Olarak Kalır.

İşte O Gençlerin Başlarında Taşıdıkları Börkler 545 Yıl Önce Osmanlı Ordusuna Yardım Etmiş Bunun İçinde Köylerinin Adını Çağ Açıp Çağ Kapatan Bir Padişahın Karabörk Olarak Koymasının Haklı Grurunu Yaşayan, Fatihin Ordusuna Yardım Eden Dedelerinin Taktığı Börkleri Simgeleyen Karabörklü Gençlerdi.

545 Yıl Önce Fatih Sultan Mehmet'in Önünde Alucraya Giren Mehtaran Bu Kez Karabörklü Gençlerin Önünde Alucra"ya Giriyordu.

Alucra Meydanında Yapılan Mehtaran Gösterisinin Coşkusu Alucra Halkınında Katılımıyla Sanki Akkoyunlulular Devletini Yeniden Kovmuş Alucra Yeniden Feth Olmuştu Halk Topluca Kutlama Yapıyordu. O Günleri Düşünüyor Hayal Ediyor Geçmişlerini Yad Ediyorlardı.

Kuşkusuz Alucra Tümü İle Milli Ve Manevi Değerlerine Bağlı Devletine Sadık Devleti İçin Gözünü Kırpmadan Ölmeye Hazır Birer Kahraman Adayıdırlar.

Bu Etkinlik İnşallah Diğer Derneklerimizede Örnek Olur Kışın Issızlaşan İlçemize Şenlik Olur Azda Olsa Esnafımıza Katkısı Olur En Önemlisi Kışın Cefasını Çeken İnsanımıza Moral Olur.

Bu Vesilesiyle Bir Kez Daha Alucra Karabörk Köyü Derneğine Teşekkür Ediyorum.

Haber: Mücait Şebetci

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 11485 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: