Ana Sayfa » Belediyeler
KELKİT VADİSİNDE UYANIŞ GENÇLERLE BAŞLADI!
06 Mayıs 2016 Cuma 11:18


 KELKİT VADİSİNDE UYANIŞ GENÇLERLE BAŞLADI!

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı ile Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları’nın ortaklaşa düzenlediği  “Vadi Gençlik Çalıştayı” büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Çalıştaya, Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Halis AYGÜN, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Selahattin SÜLEYMANOĞLU, BDDK Üyesi Muhittin GÜLAL ve av. Hakan Özbay konuşmacı olarak katıldı.

İki ilçenin gelecek vadeden üniversiteli gençleri bu çalıştayda bir araya gelerek Vadi’nin temel sorunlarını, gençlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ,bölgenin nelere ihtiyaç duyduğunu ve bu bağlamda gençlerin  bu sorunlar karşısında hangi rolü alacağını, katılan konuşmacılar nezdinde tartıştı.

Çalıştayın ikinci gününde,  sabah konferansına konuşmacı olarak Şebinkarahisarlılar derneği eski başkanı ve Şebinkarahisar Vakfı Genel Sekreteri, değerli avukatımız Hakan ÖZBAY katılım sağladı. “CEMİYET İNSANI OLMA VE GÖNÜLLER YAPMA”  genel başlığı altında konuşan Özbay, cemiyet insanı olmanın özellik ve hasletleri vurgulanmaya çalışmıştır. Yine vakıf ve derneklerdeki gönüllük esasıyla çalışarak nefsimizi yenme ve oluşturulan sosyal çevrede gönüllere hitap ederek insan kazanmanın faydalarını zikretmiştir.Yine bu çalışmaların toplumsal hayatta sağladığı en önemli sermaye olan “İTİBAR” kavramının önemine değinmiştir.

Sunumun devamında ise, İstanbul’da kurulu bulunan çok uzun geçmişleri olan hayır kurumlarımız olan Vakıf ve Derneklerimizin beslendiği kültürümüzün özellikleri ile ilgili ana başlıklara değinmiştir. Türk İslam Medeniyetinin temellerinden olan vakıf kültürü ve hayırda yarışma prensipleri ile yetişen yöre insanımızın, aynı kültürü büyükşehirlerde kurdukları vakıf ve derneklerde yaşatmaya devam ettiğimize vurgu yapmıştır.

Öğleden sonraki üçlü oturum ise adeta bir şölen havasında geçti. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Selahattin SÜLEYMANOĞLU, BDDK Üyesi Muhittin GÜLAL ve Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYGÜN programımıza katılım sağladı. Eğlenceli anların yaşandığı panelde değerli katılımcılarımız kendi yaşantılarından eğitim ve öğrenim zamanlarından örnekler vererek öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu.

Panelde öğrencilere yaşamından kesitler sunan Selahattin Süleymanoğlu,  hayatının küçük yaşlardan itibaren çalışmakla geçtiğini ailesinin kendisini genç yaşta okutmak için Giresun’a gönderdiğine ve bu çalışmalarının meyvelerini bugün fazlasıyla aldığını belirtti. Süleymanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sizler de ülkenize memleketinize karşı bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğiniz takdirde büyük işler başaracaksınız. Siz gençlere inancımız sonsuzdur.”  dedi.

Prof. Dr. Halis Aygün’de gençlere önemli nasihatlerde bulundu. Kendisinin de ilk ve ortaokulu Şebinkarahisar’da okuduğunu belirten Aygün, kendileri için zamanında çok fazla rol model olmadığını, kendi gayretleriyle bugünlere geldiğini belirtti. Aygün, gençlerin mutlaka yabancı dil bilmeleri konusunda telkinlerde bulunarak sözlerini şöyle bitirdi: “ Ülkemizde 25 milyon öğrenci bulunuyor. Bu rakam Avrupa’nın gıpta ile baktığı bir rakamdır. Bizler ve sizlerin arasından çıkacak genç eğitimcilerin 25 milyon genci iyi yetiştirmesi gerekiyor. Bu gerçekleşirse ülkemiz gelişim seviyesi açısından daha iyi noktalara gelecektir. Hedefiniz güneş olsun, ıskalarsanız bile yıldızlarda kalırsınız” dedi.

Panelde söz alan her iki ilçenin gençlik kolları başkanı Murat YAKUPOĞLU ve Kadir DAVULCU da önemli meselelere değindi. Murat Yakupoğlu gençlerimizin rol model eksikliğine değinerek onların  bu yolda daha cesaretli olmaları için gençlerden söz istedi. Yakupoğlu sözlerine şöyle devam etti: ”Artık bölgemizde yeni bir kültür oluşturma vakti geldi. Bunun ilk kıvılcımlarını da burada bulunan üniversiteli gençler oluşturacak.” dedi.

Kadir Davulcu ise bölge gençlerinin bir araya gelerek böyle bir organizasyon gerçekleştirmesinin bir ilk olduğuna vurgu yaptı.  Vadi gençlerinin daha büyük platformlarda sesini duyuracağını belirterek gençlere birlik çağrısı yaptı.

Panelde son söz ise BDDK Üyesi Muhittin GÜLAL’ın oldu. Muhittin Gülal, çağımızın koşullarında artık okumanın kolaylaştığını, fakat devrin okuma değil iyi okuma devri olduğuna değindi. Kendi idolünün Selahattin Süleymanoğlu olduğuna belirten Gülal sözlerine şöyle devam etti:  “ Benim idolüm Selahattin Beydi. Bizler daha lisede okurken kendisi bankanın müfettiş yardımcısı olarak yanımıza gelirdi. Acaba bizde böyle olur muyuz diye düşünürdük ve o günden bugüne çalıştık çabaladık bugünlere geldik.  Şimdi toplumumuza bu misyonda hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bir öğretmenim vardı hep şu örneği bizlere verirdi: Evladım sınava 10 alacak şekilde çalışırsan en kötü 7 alırsın ama 5  alacak şekilde çalışırsan 3 alman muhtemeldir derdi. Bizlerde hep 10 hedefledik ve bugünlere geldik.” dedi.  Program sonunda değerli konuşmacılarımıza hediyeleri takdim edildi. Ardından katılımcılar gençlerin isteğini kırmayarak onlarla horon oynadı.

Çalıştayımız çeşitli spor etkinlikleri ve gezilerle devam etti. Akşam ise güzel bir eğlence ile gençler tatilin tadını çıkardı. Çalıştaya akşam saatlerinde katılan Alucra Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Muzaffer DANALIOĞLU  gençlerle horon oynayarak onların mutluluğunu paylaştı.

Bu çalıştayda bizlere yer imkanı sağlayarak Beyoğlu Belediyesi Kefken Yaz Kampı’nın kapılarını açan Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi  Sn. Necdet Bekçi’ye teşekkür ederiz.

Haber: Muhammed Ali BEKÇİ

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6802 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: