Ana Sayfa » Belediyeler
Kazakistanlı Müftü heyeti Bağcılar’da ağırlandı
01 Şubat 2017 Çarşamba 17:54


 Kazakistanlı Müftü heyeti Bağcılar’da ağırlandı

Bağcılar Belediyesi, kardeş şehir olan Kazakistan Çimkent’in altı müftüsü ile imam-hatiplerini Bağcılar’da ağırladı. Başta Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi ile Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezi ve Müzesi olmak üzere bir çok önemli tesisi ziyaret eden misafir heyet, çok beğendikleri bu eserleri Çimkent’te de görmek istediklerini belirttiler.

Bağcılar Belediyesi tarafından misafir edilen kardeş şehir Kazakistan’ın Çimkent’in 6 müftüsü ile imam-hatipleri Bağcılar’da ağırlandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret eden misafir heyet, kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Başkan Çağırıcı, Kazak misafirleri ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Bağcılar Belediyesi olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalıştıklarını belirten Çağırıcı, Kazakistan’da düzenledikleri iftar programlarında gönül sofrası kurduklarını belirtti. Kazakistanlı misafirler de Bağcılar’da ziyaret ettikleri tesislerden etkilendiklerini belirttiler. Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi, Mehmet Akif Kültür Merkezi ve Müzesi, Nostalji Bahçeleri, Engelliler Sarayı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nden çok etkilendiklerini belirten misafir heyet, aynı tesisleri kendi şehirlerinde de görmek istediklerini belirttiler. İki ülke arasındaki müftülük ilişkilerinin de gelişmesi için çalışacaklarını belirten heyet, Türkistan’ın Türk Dünyası 2017 Kültür Başkenti ilan ettiğini de hatırlatarak, Çağırıcı’yı Büyük Tören’e davet ettiler. Ziyaret sırasında Çağırıcı’ya yöresel kıyafet hediye eden heyet, İstanbul’daki tarihi ve turistik mekanları da gezdi.

Haber: Bağcılar Belediyesi

site güncelleme/ Aydın Kömürcü 

.



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7764 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: