Ana Sayfa » Güncel
Katkısız Suçuk Ve Kavurma Nerede mi.!
18 Haziran 2014 Çarşamba 12:14
Katkısız Sucuk ve Kavurma için,Gümüşhaneyi Seçin.....

 

Gümüşhane'nin Yeşildere köyündeki fabrikasında sucuk ve kavurma üreten bir firma, hibe desteğiyle üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Gümüşhane'nin Yeşildere köyündeki fabrikasında sucuk ve kavurma üreten bir firmanın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hibe desteğiyle üretim kapasitesini artırmayı planladığı bildirildi.

Firma sahiplerinden Salih Yağlıdere, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ürettikleri sucuk ve kavurmayı şimdilik Gümüşhane pazarına sunduklarını belirterek, "Fabrikamız Gümüşhane ve yakın köyler için çok önemli bir tesis haline geldi. Bu yatırımı, köylerdeki vatandaşlarımızı hayvancılığa yönlendirmek maksadıyla yaptık. Gümüşhane'nin bu tarz bir tesise ihtiyacı vardı, bu ihtiyacı giderdik" dedi.

Yağlıdere, 2 bin 14 metrekare arsa üzerine kurdukları tesisin, 650 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade ederek, "Kavurma ve sucuk imalatını ayrı bölümlerde gerçekleştiriyoruz. Tesiste tüm hijyen kurallarına uygun üretim yapılıyor. Ürettiğimiz sucukta herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor. Kavurmayı da odun ateşinde özel olarak pişiriyoruz. Sucuk ve kavurma üretiminde kullandığımız etleri, Gümüşhane'nin ilçeleri ve köyleri ile Bayburt'tan temin ediyoruz. Hayvanların kesiminin ardından etleri, fabrikamızdaki soğuk hava deposunda iki gün dinlendirdikten sonra üretime başlıyoruz. Ürünlerimiz piyasada büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Hibe Programı kapsamında 800 bin lira bütçeli proje hazırladıklarını, projelerinin kabul edildiğini kaydeden Yağlıdere, "Projenin yüzde 50'sini hibe olarak alıp makinelerimizi yenileyerek kapasite artıracağız. Şu anda günlük 500 kilogram üretim gerçekleştiriyoruz. İlerleyen zamanlarda kapasite artırımıyla günlük 800 kiloya ulaşacağız" dedi.

İşletmede usta olarak çalışan Gürsel Ünlüçoban ise 1976 yılından beri bu işin içinde olduğunu belirterek, "Kayseri'de başladığım sucuk işini sürdürüyorum. Gümüşhane'de ürettiğimiz sucuk tamamen doğal. Ürünlerimizi 40 yıl önceki tariflerle yapıyoruz, aynı lezzeti sürdürüyoruz. Kesinlikle katkı maddesi yok" şeklinde konuştu.

Haber: Gümüşhane



Etiketler : Katkısız, Suçuk, Ve, Kavurma, Nerede, mi.!,


Bu Haber Toplam 14361 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: