Ana Sayfa » Duyurular
KASTOB,Cörüt ile Neden Mahkemelik
24 Haziran 2010 Perşembe 10:27
Karadeniz insanının yakından tanıdığı sima.Salih Ziya Cörüt,KASTOB Kurucu Üyelerinden,ORDEF Kurucu ve Onursal Başkanı.KASTOB ile mahkemelik.

               Zeki AL

7.celsede hakim bilirkişilere devretti.8.celse 12 Ağustosta..Bu mahkeme uzayacağa da benziyor.

Usulsüz Genel Kurulla KASTOB’un ele geçirildiğini,kişisel çıkar beklentisi olan 3 Karadeniz İli Federasyonun da bu suça ortak olduğunu ifade eden S.Ziya Cörüt’ü esas kahreden,isyan ettiren,KASTOB hakkında yalan yanlış bilgileri sayfalarına taşıyan gazeteler.

Cörüt,gazetemize yaptığı açıklamalarda çarpıcı görüşlere yer verdi;”Karadeniz basını olarak KASTOB Başkanı Hasan EKŞİ’in yalanlarını doğruymuş gibi gösterilmesine, yazılmasına, lanse edilmesine isyanım diyor.”KASTOB’a kayıtlı 3.500 dernekten söz ediliyor,3.5 dernek olabilir”diyor.

*Gözde Gazetesi’nin yaptığı haberler yalan mı?

*Karga ile bülbülün karıştırılması kime ne yarar sağlar?

*KASTOB’un fındık hakkındaki önerilerinden Giresun haberdar mı?

*Karadeniz’de resmi kaç il var?

*Karedeniz illerinin toplam STK sayısı kaçtır?

İşte CÖRÜT’ün yalanları doğrulayarak gazetemize yaptığı açıklama ve ulaştırdığı yazı:

Yalanın Böylesi

Görülmedi !

KARADENİZ GÖZDE GAZETESİNİN 30.05.2010 –  15.06.2010 Tarih ve 204. Sayı, 

REKLAM HABER Sayfa : 2’de; “KARADENİZ’in Dev Sivil Toplum Konfederasyonu KASTOB”  başlığı ile yayınladığı  yazı içeriğinde hakikaten sivil toplum ve basın adına ibretle karşılayacağımız çok büyük skandal nitelikte ifadelere ve gerçekle alakası bulunmayan beyanlara yer verilmiştir.

      Soru/Cevap şeklindeki yazıda soran ve cevaplayanı  belli olmayan metin içeriğinde, anladığımız kadarıyla resimle boy gösteren Hasan EKŞİ dahi bu soru ve cevaplara inanmamış olacak ki, soranın ve cevaplayanın kim olduğu net olarak belli olmamıştır.

    Ancak her şeye rağmen çerçevede yer alan resimden anlaşılacağı  üzere, Hasan EKŞİ’ye ait olan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını görmekteyiz.

      Bu güne kadar Ekşioğlu Şirketler Grubunun bünyesinde yer alarak, her yerde para ile gazete sayfalarında boy göstermekle cemiyetçilik olmayacağı herkesçe bilinmektedir.

     Bir kere bu gazete sayfasında değinilen konulara ve yazılanlara  bakıldığında bazı konulara toplum ve kamu vicdanında açıklık getirmemiz zaruret olmuştur.

     Gazetede belirtildiği gibi KASTOB bünyesinde 15 FEDERASYON, 3.500 SİVİL TOPLUM KURULUŞU bulunmamaktadır. Bu skandal nitelikte büyük bir yalandır. Bölgemizde mevcut İl Dernekler Federasyonu sayısı 8’i geçmemektedir. Şayet varsa bu dernek ve federasyonların isimlerini açıklamalılar. Bu hususta net bilgi almadan böyle gazete manşetlerine gerçek dışı beyanları taşıyan yayın kuruluşlarının da ciddiyetinden endişe duymaktayız.

     KASTOB’un başlangıçta kurucu 6 Federasyonundan biri olan ORDU DERNEKLER FEDERASYONU (ORDEF) ise Hasan EKŞİ’nin ben yaptım oldu tarzındaki bireysel tutum ve davranışları nedeniyle (KASTOB-TSTK-MADEF ve sair Platformlar gibi) tüm kurumlardan çekilme kararı alarak tamamen ayrılmıştır.

     Bunun haricinde GİRESUN, SAMSUN, KASTAMONU, GÜMÜŞHANE gibi bazı İllerimizin de sadece isminin dışında bir varlığı mevcut değildir.

     KASTOB’da Şu anda Organik yapıda RİZE, TRABZON, SİNOP, KARABÜK, AMASYA illeri ile sadece ismen bulunan SAMSUN, KASTAMONU ve GİRESUN İllerimizin haricinde Federasyonu olan İl bulunmamaktadır.

     O halde soruyorum sizlere ? 2006 Yılında Kurulan KASTOB, 2003 Yılındaki birlikteliği de katacak olur isek, 7 Yıldır neyin temsilini başarı  ile yaptı ? Kendi yandaşlarına para kazandırmanın ötesinde kime ne fayda sağladı ? Fuar Organizasyonlarından elde edilenler, Çırpınırdın Karadeniz adlı eser ile Atatürk’ün Wals ve Zeybek Oyunundan kazandıkları henüz açıklığa kavuşmamıştır. Kimden ne alındığı, kime ne verildiği belli değildir. Bunun hesabını soranlara ise saygı sınırını aşan tavırlar sergilenmiştir

    İşte ORDEF’in çekilme nedeni de budur! Ancak bu yanlışlara kayıtsız kalmayan Şahsım, Üsküdar C.Savcılığına gerekli suç duyurularında bulunarak vicdani sorumluluğumu yerine getirmiş bulunuyorum. Ayrıca SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KONFEDERASYONU (TSTK)’nın Genel kurulunun iptali için dava açmakla halen

7. Celsede dava devam etmektedir. Buna rağmen sözde hukuk danışmanları henüz ortaya çıkamamışlardır. ORDU İlimizde böyle biat kültürü yoktur.

     28 Mart 2009 Tarihinde Yurt dışında olduğu halde 26 Mart 2009 Tarihinde kendisine yakın gördüğü bazı delegeleri toplayarak Bu tarihte (28.3.2009) yapılmış gibi genel kurul sonuçlarını il dernekler müdürlüğüne bildirmek suretiyle hem devletin kurumlarına, hem de üyesi bulunan sivil toplum kuruluş temsilcilerine saygısızlık yapmıştır. Elbette Otel köşelerinde yapılan usulsüz genel kurulla ilgili açılan dava gerçekleri ortaya çıkacaktır.

     Hasan EKŞİ  Gözde gazetesinde birilerini  ihraç ettiğinden söz etmektedir. Şayet varsa kimi  neden ihraç ettiğini gerekçeleri ile açıklamalıdır. Kimseyi zan altında bırakmamalıdır. Bu durum ahlaklı olmanın gereğidir. Aksine bunun hesabını birileri kendisine sorar.

    Çamur at izi kalsın felsefesinde olanlar mutlaka eştikleri kuyuya kendileri düşerler. Her şeye rağmen bazı gerçekler vardır ki, insanların karakterlerini çok iyi yansıtmaktadır.

     Bunun haricinde ilgili gazete sayfasında KEİPA-KEİ-BM.-AB. gibi önemli kuruluşlara da üyelik ve akrediteye sahip bir sivil toplum örgütü olduğundan söz edilmekle yine bu da göz boyamadan, kişisel çıkar ve menfaat beklentisinden başka bir şey değildir.

    Şayet varsayalım doğru…. Bu güne kadar bölgemize bu bahsi geçen kurumlar ne verdiler ? kime ne fayda sağladılar ? Lütfen… Kargayı Bülbül diye toplumumuza yutturmaya çalışanlara itibar etmeyelim !

      Bir de Alevi Çalıştayı, anayasa değişikliği, demokratik açılım gibi işlevlerde de bilgi ve ilgili olduklarından bahisle toplantılara katıldıklarını ifade etmektedirler. Pes doğrusu…. Yalanın böylesine Pesss…Nerede ise yargının onlardan icazet aldığını beyan edecekler…!.

     Sülün Osman misali, Televizyondan izledikleri her programı kendilerine mal edecekler… Siz kim, Anayasa Değişikliği kim ? Siz kim demokratik açılım kim ? Siz kim Çalıştay kim ? Devletin yaptığı aktiviteleri kimse kendisine mal etmesin. Aç tavuk kendini buğday harmanında zannedermiş. Siyasette bir tane meclis üyesi  dahi çıkaramayan, Basit bir zabıta müdürü hemşerisinin hakkını savunamayan, eğitim yardımı yapamayan, hastalara şifa olamayan bir kurumun kime ne faydası olabilir ki ?

      Gazetede yazıldığı gibi Karadeniz Bölgemizde Coğrafi olarak Resmi  İl Sayısı 22 olmayıp, 18’dir. Bu nedenle kimse yalanla bir yere varamayacağını anlamalıdır.

      Bunun dışında yazının bir bölümünde “Kastob’da bazı rahatsızlıklar yapan üyelerimiz de oldu, onları kısmen kurumdan ihraç ettik. KASTOB, büyük bir sivil toplum örgütüdür. Bu gibi üyelerimizin bizde yeri olmaz.“ kısmen onları ihraç ettik İfadeleri ile yine olmayan bir şeyi olmuşçasına topluma yutturmaya çalışmaktadır. Şayet varsa Kimi ihraç etmişse açıklamalıdır. Bu hareketi ile de Hasan EKŞİ’nin ne kadar basiretsiz, ilkesiz ve bencillik içerisinde olduğu görülmektedir. Zaten ORDEF’in ayrılma nedeni de budur.

      Bu ifadelerle de Kastob’u ne kadar küçülttüğü ortadadır. Demek ki, Kastob işine gelmeyeni dışlayan, işine geleni, kendisine biat edenleri bünyede kabullenen bir anlayışla yönetilen bir kurum haline gelmiştir.

      KASTOB’un yaptığı aktivitelerden elde ettiği gelirler ile yıllık bilançoda belirtilen rakamları karşılaştırdığınızda aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz.

      Atılan başlıkta olduğu gibi; Karadeniz’in Dev Sivil Toplum Konfederasyonu KASTOP olmayıp bünyesinde Bölgemizin tüm İl ve İlçe Federasyonlarını bağrında barındıran demokratik kitle örgütü olan KARADENİZ DERNEKLER KONFEDERASYONU (KARDEK)’tir. biat kültürü ile yönetilen ve çakma MADEF Denen Federasyondan delege yapılmak suretiyle ben yaptım oldu ile yönetime alınan İl temsilcilerinin ne denli fayda sağlayacağını düşünmek gerekir.

      Artık KASTOB, MADEF, TSTK Hasan EKŞİ ile Ekşidi, Allah bizleri kuru iftiradan korusun diyor, en derin sevgi ve saygılarımı  sunuyorum.

                     Salih Ziya Cörüt 



Kaynak: Zeki AL Etiketler : KASTOB,Cörüt, ile, Neden, Mahkemelik,


Bu Haber Toplam 11417 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: