Ana Sayfa » İlçeler
Karadeniz Bisiklet Festivali
02 Temmuz 2016 Cumartesi 01:30


Türkiye’nin birçok şehrinden yaklaşık 200 bisikletçinin katıldığı, Giresun Piraziz’den başlıyor.
Geçtiğimiz yıl yüzlerce bisikletçi, unutamayacakları bir deneyim yaşayarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce bisiklet sporcusu dört gün boyunca karış karış Giresun yaylalarını gezdiler.
Piraziz ve Köyleri kültür ve Yardımlaşma Derneği  tarafından projelendirilip Giresun valiliği himayesinde gerçekleştirilen bisiklet festivali bu yıl ayrıca yabancı bisikletçilerde ağırlayacak.

Giresun Valiliği ve Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de katkılarıyla hayata geçirilen ve Karadeniz’de hem sportif hem de kültürel değerleri tanıtmak açısından düzenlenen en büyük etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyan Karadeniz Bisiklet Festivali’nin ikincisi daha büyük bir organizasyon ve daha geniş bir katılımcı kitlesi ile 27 – 30 Temmuz 2016 tarihleri arasında yeniden Giresun’da düzenleniyor. 


Piraziz Köyleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Güner “Karadeniz bölgesinde ilk kez geçen sene Giresun’da gerçekleştirilen ve büyük ilgi toplayan bisiklet festivali; ilimizin, yaylalarımızın tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtımında çok önemli bir rol oynayacaktır. Katılımcılarımızla birlikte sizleri de bu güzel etkinlikte bizlerle birlikte olmaya, Giresun’ un doğal ve eşsiz güzelliklerini yurdumuzun dört bir yanından gelen misafirlerimize tanıtmaya davet ediyoruz” dedi.


27 Temmuz Çarşamba günü Piraziz’den başlayarak Giresun valiliği önündeki tören sonrası kümbet yaylasına çıkılacak. Sonrasında sırayla Kümbet – Çıkrıkkapı, Kümbet – Aksu, Karagöl, Çambaşı (Ordu) ve Bulancak – Paşakonağı yaylası rotaları sonrası festival 30 Temmuz Cumartesi günü Bulancak’ ta son bulacak.

Güncelleyen/Aydın Kömücü

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hasan, TuranAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7632 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: