Ana Sayfa » Dernekler
KAMED STARTI BURSA’DAN VERDİ
26 Aralık 2016 Pazartesi 23:50


Bürokrasi, İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Siyasetin içerisinde yer alan kişilerin oluşturduğu Kadim Medeniyetin Dirilişi Derneği (KAMED) Bursa’da faaliyetlerine başladı.

Yaklaşık 1 yıllık çalışmanın sonunca bundan 6 ay önce Resmi kuruluşunu gerçekleştirilen  KAMED, yönetim kurulu toplantısını Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak, milletimizin birlik ve huzur içerinde kalkınma ve gelişmesine katkı sunmak, Ülkemiz insanının milli ve manevi dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişimini sağlamak amacıyla kurulan  Kadim Medeniyetin Dirilişi Derneği (KAMED)  çalışmalarına start verdi.

Derneğin hizmet edeceği hedef kitle ilk olarak üniversite öğrencileri olacağı belirtilirken,derneğin faaliyetlerine öncelikle Bursa İlahiyat Fakültesinde okuyan yurt dışından gelen misafir öğrencileri olacağı belirtildi.

Derneğin kuruluşu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Kurucu Başkan Orm.Müh.Üzeyir AKTAŞ; “Ortak kültür ve inanç yapısına sahip olduğumuz İslam coğrafyasında yaşayan toplumlar arasında sosyal ve kültürel açıdan bağlarını kuvvetlendirmek ve ekonomik açıdan gelişimlerini sağlamak amacıyla kurduğumuz derneğimizde;  Misyonumuzu insanı değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olarak toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyeti hizmeti sunan bir yapıp olarak belirledik” dedi.

Dernek Yönetimi ve Üyeleri arasında çok sayıda Bürokrat, İş Adamı ve Eğitimci olduğunun altını çizen Aktaş; “İlk olarak faaliyetlerimize Bursa Uludağ Üniversitesinde Eğitim gören yurt dışından gelen misafir öğrenciler ile başlıyoruz. Ancak hedefimiz Ülke genelinde bir yapılanma içerisine girerek çalışmalarımızı bu şekilde sürdürmektir”

Yapılan görev dağılımı sonrasında Başkan Orm.Müh. Üzeyir Aktaş, Başkan Yardımcısı İlahiyatçı-İşadamı Salih Bahadır, Genel Sekreter Av.Tamer Koç, Muhasip İşadamı Yusuf San olarak belirlenirken, Yönetim kurulu üyelikleri; Ahmet Sinan DİLSİZ-AVUKAT, Hidayet PEKER - ÖĞRETİM ÜYESİ, Mehmet Murat YURTSEVER - ÖĞRETİM ÜYESİ, Niyazi SALMAN -İŞ ADAMI, İsmail OĞUZ – ECZACI, Mehmet DURSUN – EMEKLİ, Murat CİHANTİMUR - İŞ ADAMI,  Mustafa YAVUZ-AVUKAT, Tamer KOÇ – AVUKAT, Recep TIĞ-İŞADAMI, Mustafa DOĞAN-İSTATİSTİKÇİ, Fatih ALTUNORDU-     ORMAN MÜHENDİSİ, Mustafa ALP-İŞLETME, Mustafa AYDIN-İŞ ADAMI, Mustafa AYTAÇ-EMEKLİ ALBAY, Uğur ŞAHAN-İŞLETMECİ Mustafa KAHYA- ÖĞRETMEN, Mehmet BAYRAM-İŞADAMI, Mustafa CAMCI-İŞLETMECİ, Mustafa Kemal AKTAŞ - İŞLETMCİ, Niyazi AYDOĞAN – ŞEF, Halil İbrahim DİVLİ-İŞ ADAMI, Hüdaverdi TOSUN- ORMAN MÜHENDİSİ olarak belirlendi.

Haber: Erdal Avcı/ Bursa

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 9299 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: