Ana Sayfa » Duyurular
Kale Yolu Dualarla Açıldı
08 Ocak 2012 Pazar 12:17
Vali Dursun Ali Şahin'in girişimleri sonucu yapılan 25 metrelik köprüyolun açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

Vali Dursun Ali Şahin’in girişimleri sonucu Kolin İnşaat firması tarafından yapılan 25 metrelik köprüyolun açılışı için Kapu Mahalle’de görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Vali Şahin, yıllardır düşünülen fakat Valisi, Belediye Başkanı ve üst düzey kişilerin gelip geçtiği, fakat gerçekleştirme konusunda hep çekimser kaldığı, Giresun’un turizmine büyük katkısı olacak kale yolunun çok engellerle Giresun’u karşı karşıya bıraktığını, bu yolun mahalle halkının günlük yaşamları yanında, turizm yönünden de ilimize hep engel teşkil ettiğini dile getirerek bu engellerin sadece mühendislik yönünden değil parasal yönden de engel teşkil ettiği için bu hizmetin yapılamadığının altını çizdi.

 
            Vali Şahin, KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlun’dan, Giresun’a hizmet için birçok taleplerde bulunduklarını ve bunların hepsinin de geri çevrilmeden yapımının üstlenildiğini ifade ederek bu yolun yapımının da 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını, yolun ihale ile yaptırılmak istenmesi halinde tahminen 1,5-2 milyon TL tutabileceğini söyledi.
 
            Koloğlu’nun yaptığı hizmetlerden övgü ile söz eden Vali Şahin, yapılan işin muazzam bir hizmet, Giresun için nimet niteliğinde olduğunu söyleyerek “Yapılan bu hizmetin Giresun ekonomisi de katkısı olacağına inanıyorum çünkü buraya değişik yerlerden gelen tur otobüsleri Giresun’da gezilecek yer yok diyerek teğet geçiyorlardı. O teğet geçmenin nedeni de şuradaki 25 metrelik yol yüzünden idi, işte o teğet geçmede önlendi. İnanıyorum ki bu yol Giresun’un ekonomisine de bir katkı ve canlılık verecektir.” dedi.
 
            Vali Şahin, kaleye giden bu yolun yapılması ile büyük bir eksikliğin giderildiğini ancak kalenin biraz ihmal edildiğine değinerek bu yıl içerisinde kalenin güzelleştirileceğini, kaleye girişlerin ücretli hale getirilerek bazı düzensizliklerin ve olumsuzlukların önüne geçilmesinin planlandığını yine belediye ile birlikte hareket edilerek 25 kadar binanın istimlâk çalışmalarının 1-2 yıl içerisinde gerçekleştirileceğini, kalenin 24 saat korunması için özel güvenlik hizmetinin devreye sokulacağını, kalenin gece görünümü için ışıklandırma çalışmaları yapılarak aydınlatılacağı belirterek ayrıca kaleye ulaşım için alternatif bir çözüm olarak yapımı düşünülen teleferiğin de bu yıl Eylül veya Ekim aylarında tamamlanmasının planlandığını ifade etti.
 
            Vali Şahin sözlerini “Bu can bende iken Giresun’a hizmet aynen devam edecek. Hem halkın yanında, hem halkla beraber, hem de halkın yararına bir şekilde devam edeceğini belirtiyorum. Bu vesile ile değerli KOLİN firmasına teşekkür ederken çevre düzenlemesinde bizle beraber olan değerli Belediye Başkanımızı da kutluyorum.” diye tamamladı.

Giresun belediye Başkanı Kerim Aksu’da yaptığı konuşmada "Belediye imkanlarıyla yapma imkanımız bulunmayan viyadükle yol genişlemesini Kolin İnşaat yaparken bizde belediye olarak çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Bu yolun yapımında bizlere yardımcı olan, destek veren Kolin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu’na Giresunlular adına teşekkür ederim" dedi. 

GİFSAD Folklor ekibinin gösterileri ile başlayan törende ilk konuşmayı yolun yapımını üstlenen Kolin A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Naci Koloğlu yaptı. Koloğlu konuşmasına kendisine “Fahri Hemşehrilik Beraatı” verileceğini öğrendiğini ancak kendisinin fahri değil asli Giresun hemşehrisi olduğunu ifade ederek 1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra ilk defa Doğankent Hidro Elektrik Santralinde Devlet Su İşlerinde göreve başladığını, Doğankent’te evlendiğini ve ilk çocuğunun da Doğankent’te doğduğunu söyleyerek kendisini asli Giresun hemşehrisi olarak gördüğünü belirtti. Koloğlu “Benim Giresun’la olan irtibatım hiç kopmadı. Doğankent’te Giresun-Gümüşhane sınırları arasında Akköy barajlarını ve HES inşaatını yapımında sona yaklaştık. Doğankent’te bir Meslek Yüksek Okulu yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki mevsim başı açılışını yaparak üniversiteye devrini yapacağız. Sayın Valimin önderliğinde restore etmek üzere bir konak aldık. Bu konağı aslına uygun olarak restore ediyoruz. 2012 yılı sonuna kadar yetiştirebilirsek o konağı hizmete sokacağız, yine Sayın Valimizin önderliğinde Giresun Adası’nın aydınlatılmasını yapacağız. Ada Giresunlular için önemli bir yer bu adanın aydınlatmasını üstlendik. İnternetten bu adanın ve adadan Giresun’un görünüşünü canlı olarak siteye koyacağız.” diyerek konuşmasını “Sayın Valim, ilk tanıştığımızda burada bir yol sıkıntısı olduğunu belirtti. Buraya ne yapabiliriz dedi. Benimde öncede bir tecrübem vardı. Bolu Dağı’nın genişletilmesi ve bölünmüş yol haline getirilmesinin müteahhitliğini yapmıştım. O yolun bir kesiminde dar olan bir kesiminde çok derin bir uçurum vardı. Ancak böyle bir kirişle geçmek gerekti. O tecrübemi burada kullandım. Çok şükür başarını oldu. İnşallah Giresun şehrimiz içinde hayırlı uğurlu olur. İnşallah hizmetlerimiz devam edecek biz Giresun’un asli hemşehrisiyiz. Bu yolun Giresun’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” sözleriyle tamamladı.

Tören sırasında KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu’na Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından Fahri Hemşehrilik Beraatı ve çotanak taşıyan insan figürlü bir heykelcik takdim edilirken, Vali Şahin ise Naci ve Celal Koloğlu kardeşlere Giresun'u simgeleyen birer vazo hediye etti.

Düzenlenen törene, Vali dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu,  İl Jandarma Komutanı J.Albay İsmail Çetinbaş, Vali Yardımcıları Cengizhan Aksoy, Fethi Yorulmaz, Ahmet Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Ak Parti İl Başkanı Av.Sabri Öztürk, CHP İl Başkanı Musa Kısa, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, daire amirleri, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mahalle sakinlerinin ve Giresun Kalesi’ne giden araçların gidiş gelişlerini rahatlatmak amacıyla Kale Camii ve Kütüphane önündeki yol güzergahında bulunan 25 metrelik bölüm 4 kiriş köprü ile genişletilerek köprüyol olarak araçların aynı anda gidiş-geliş yapabileceği ve yayalarında her iki kenarda yaya yolu olarak kullanabileceği şekilde genişletilerek törenle hizmete açıldı.

   Vali Şahin ve beraberindekiler hep birlikte temsili olarak son taşı yola koyduktan sonra yapılan dualarla kurdele kesilerek köprüyol araç ve yaya trafiğine açıldı.



Etiketler : Kale, Yolu, Dualarla, Açıldı,


Bu Haber Toplam 10704 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: