Ana Sayfa » Güncel
Kabuklu Fındık 15 Lirayı Geçti
06 Ekim 2014 Pazartesi 13:52
Bu yıl Fındık Fiyatları 20 lirayı da geçecek.....

Giresun ve Ordu’da Ziraat odası yetkilileri yaptığı açıklamada,“Serbest piyasada fındık 15 lirayı geçti, ilerleyen günlerde de bu sayı daha da artacak” dedi.

Ordu ve Giresun’da serbest piyasada kabuklu fındık 15 TL oldu. fındıkta yaşanan zirai don olayının rekolteyi düşürdüğü bu yüzden fiyatların 15 TL seviyesinin üstüne çıktığı, yıl sonuna kadar bu sayının 16, 17 hatta 20 lira ya kadar yükseleceği tahmin  edilmektedir.

            Bölgedeki Ziraat odası başkanlıklarından yapılan açıklamalarda,Hasat sezonun son bulmasıyla üreticileri uyardıklarını vurgulayan yetkililer “Hasat sezonun başında söylediğimiz  gibi fındık 15 liraya ulaştı.Üreticilere emanete fındık bırakmamalarını, sadece ihtiyaçları kadar fındık satmalarını önerdikleri,Üreticilerinde dediklerimizi uygulayıp ihtiyaçları kadar fındık satılarından dolayı fındık bu gün 15 lirayı geçti..

Sezon başlamadan rekoltenin düşük olacağını söylediklerini, ancak ihracatçıların rekolte tahminlerini dikkate almadıklarının altını çizen yetkililer “Biz rekolte az olacak dediğimizde, ihracatçılar ziraat odalarının tahminlerine uymayın yanlış söylüyorlar dedi. Kendileri de rekoltenin çok yüksek olacağını söylediler ancak göründüğü üzere rekolte 300 bin ton seviyesine bile ulaşamadı” diye konuştu.

Fındığını henüz satmamış olan üreticilere tavsiyelerde bulanan yetkililer,“Fındığını satmayan üreticilere fındık 15 lirayı geçti, bundan sonraki karar kendilerine ait dediler. Göründüğü üzere fındık gün geçtikçe artacak bu sayı 18-20 liralara ulaşabilir. Bu saatten sonraki karar onlarındır ister satsınlar isterlerse de bekletebilirler. Fındığın artması da düşmesi de üreticilerimizin elinde” şeklinde konuştular.



Etiketler : Kabuklu, Fındık, 15, Lirayı, , Geçti,


Bu Haber Toplam 5947 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: