Ana Sayfa » Spor
K.Ç. Yeşil Giresun Folklorda İddialı
13 Haziran 2012 Çarşamba 15:16
Topal Osmanağa Futbol Turnuvası Şampiyonu Küçük Çekmece Yeşil Giresun Derneği Folklor ekibi izleyenleri büyülüyor.

Yeşil Giresun Derneği Folklor Ekibi.

Küçük Çekmece Yeşil Giresun Derneği

Folklor çalışmaları açıklaması.

Biz, Kültüre ve Eğitime önem veriyoruz..

 

Küçük Çekmece Yeşil Giresun Derneği Topal Osmanağa Futbol Turnuvasına hem Futbol Takımıyla ve hemde Folklor ekibiyle damgasını vurmuştu.

Biz çocuklarımıza yöre kültürümüzü öğretiyoruz,  gelecek nesillere aktarsınlar diye . Biz gençlerimizi eğitimli, kültürüne sahip çıkan bireyler olmaları için gayret ediyoruz. Bu alanda Dernekçiliğinde önem vermesi gerektiğine inandığımız, Folklör Eğitimi , yöre ve halk kültürümüzün öğrenilip, öğretilip tanıtılması, nesillere aktarılması hususunda gençlerimize sahip çıkıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu hususa daha fazla önem vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Hemşerilerimizden çocuklarını bu konuya duyarlı olmaya yönlendirmelerini, Derneğimize gelerek bilgilenmelerini bekliyoruz.. Özellikle Yaz tatili döneminde bu hususa önem vermelerini, Gençlerimizi ve çocuklarımızı yöre kültürümüzü tanıma ve öğrenme fırsatı ile buluşturmalarını isterken, Kendilerinden bir ücret talep etmiyoruz.

Biz bu çocukları ; Sokak aralarından, köşe başlarından, balici-tinerci yanlarından, internet kafe,..v.s.. tasvip etmediğimiz zararlı hususlardan uzak tutmak, huzursuzluk ve sıkıntıların yaşanacağı şartlardan alıkoymak, aile ve yöre kültürümüzü yaşama, aşılama ve yaşatması için bir araya gelerek eğitimli, kültürüne sahip çıkan gençler olarak eğitmek istiyoruz. Bu hususta ailelerden daha çok duyarlılık bekliyoruz. Çalışmalarımıza gayretle devam edeceğiz. Bize yardımcı olan ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

 

6. Feshane Giresun Günlerinde Folklor ekibi sahne almış ve güzel bir gösteri yaparak hemşerilerinin gönlünü fethetmişti. 

                            Mehmet Cebeci 

                   Yeşil Giresun Derneği Başkanı

http://yesilgiresunder.org/Haberdetay.aspx?ID=445



Etiketler : K.Ç., Yeşil, Giresun, Folklorda, İddialı,


Bu Haber Toplam 24998 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: