Ana Sayfa » GİRESUN
İzciler Nefsipiraziz'de
22 Temmuz 2010 Perşembe 23:33
Piraziz Nefsipiraziz Köyünde bulunan Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın İzci Eğitim Merkezi açıldı.

  GİRESUN PİRAZİZ OYMAKBAŞI KURSU BASIN BÜLTENİ

      Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığınca düzenlenen ‘Oymakbaşı kursu’; 19 Temmuz 2010 Pazartesi günü saat 11:00’de yapılan açılış töreni ile Nefsi Piraziz Köyü Şehit Tuğgeneral Bahtiyar AYDIN İzcilik Eğitim Merkezinde başladı. Aynı zamanda İzcilik merkezinin açılışı da yapıldı.
      Açılış Törenine Piraziz Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN, Belediye Başkanı Hasan ŞENEL, İl Milli Eğitim Müdür V. İbrahim KORKMAZ, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Kazım BAŞODA ayrıca Piraziz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve yardımcısı Sağlık Meslek Lisesi Müdürü, Köy Muhtarı, Köylüler ve Siyasi Parti Temsilcileri katıldılar.
     Kursa değişik İllerden yetmişin üzerinde kursiyer izci liderinin katıldığı öğrenildi. Kurs izcilik federasyonu Eski Başkanı,Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim-Program Komisyonu Üyesi Lider Eğitimcisi İbrahim KURAK başkanlığında geniş bir eğitim heyeti tarafından yönetilmektedir.Kursta halen İzcilik Eğitimi yapmakta olan Liderler,’İzcilik Eğitiminin daha iyi nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin teknik ve temel İzcilik Uygulamalarını yaparak öğrenecekler.’Ayrıca sekizer kişiden oluşan ona yakın her bir küçük  grup (oba), birer proje gerçekleştirecektir.Yapım aşamasında olan İzcilik Eğitim Merkezinde kalıcı kamp tesisleri diyebileceğimiz projelerin kurs sonunda bitirilmesi planlanmaktadır.
    Valilik,  Piraziz Kaymakamlığı, Piraziz Belediye Başkanlığı, Köy Muhtarlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl ve İlçe İzci Kurulu Başkanlıklarınca yapımına destek verilen ’İzcilik Eğitim Merkezi’ tamamlandığında Karadeniz bölgesi öncelikli olmak üzere Türk İzciliğine önemli hizmetler sunacaktır.Kurs 24 Temmuz 2010 tarihinde akşam 21:00’da yapılacak ‘Veda Töreni’ ile sona erecektir.
     Türk İzciliğinin 100. yılı olan 2012’de yapılması düşünülen ve tüm dünya ergin izcilerinin davet edileceği ’Yayla Turizmi İzciliği Ergin İzci Moot’u’ için ön adımlar olarak kabul edilen bu çalışmaların bölgenin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağı belirtilmiştir.
     Yapılacak Veda Törenine tüm halkımız davetlidir.



Etiketler : İzciler, Nefsipiraziz'de,


Bu Haber Toplam 8018 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: