Ana Sayfa » Siyaset
İstanbul Valisi Mutlu: “Giresun Gabuğunu Gırmış”
22 Ocak 2014 Çarşamba 00:18


İstanbul Valisi Mutlu: “Giresun Gabuğunu Gırmış”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda Giresunlularla bir araya geldi. Giresunluların ülkenin çimentosunda çok önemli bir maya olduğunu ifade eden Vali Mutlu, ‘Giresun Gabuğunu Gırdı’ diyerek Giresun’un tanıtım sloganını tekrar etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Federasyonu’nu ziyaret ederek, Giresunlularla bir araya geldi. Zeytinburnu’nda bulunan Federasyon binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali Mutlu’nun yanısıra Bağcılar ve Zeytinburnu ilçelerinin Giresunlu Belediye Başkanları Lokman Çağırıcı ve Murat Aydın, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Dokumacı, Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aygün, Avrupa ve Akdeniz Gazeteciler Birliği Başkanı Dündar Keşaplı, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve üyesi katıldı. İstanbul’da yaşayan Giresunlularla sohbet eden Vali Mutlu, Federasyon yöneticilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

“Giresunlu kardeşlerimiz ülkenin çimentosunda çok önemli bir mayadır”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, geçtiğimiz Pazar günü açılışı yapılan 6. Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası’nda da Giresun Federasyonu’nun birçok önemli ismi konuk ettiğini ifade ederek, “Bunlar gerçekten önemli faaliyetler.” dedi.

İstanbul’un Türkiye’nin özeti olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bir şehirde hemşeriniz çok ise onlara sahip çıkabilmek, onları yönlendirmek, onlarla bir arada olabilmek önem arz ediyor. Giresunlular da bu güzel İstanbul’umuzda Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren yoğun bir şekilde gelmiş, yerleşmiş ve bugün önemli bir nüfus potansiyeline ulaşmıştır. İstanbul’da 3. sırada bir yoğunluğa sahip. Aslında bu sıralamaların da kendi başına bir değeri yok. Bu şehre gelmiş ve ekmeğini arıyor olmak çok daha önemli. Burada dikkat edilmesi gereken husus, İstanbul gibi mega şehirlerde insanları kendini yalnız hissetmemek ve daha güçlü hissetmek için hemşerileri ile birlikte hareket etme ihtiyacı hissediyorlar. Derneklerimiz üzerinden, federasyonumuz vasıtasıyla yürütülen sivil toplum hareketi, hemşerilerimize bir moral, kültürümüz korumak, dayanışma göstermek, yardımlaşma içerisinde bulunmak, bu şehrin zorluklarına hep birlikte dayanabilmek noktasında bu yakınlaşmanın büyük bir ehemmiyeti var. Giresunlu kardeşlerimiz de bunu gerçekten en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Sivil toplum kuruluşlarının bu anlamda çok büyük bir fonksiyonları var, çünkü kendi geldikleri şehre sahip çıkma konusunda da gayretleri var”.

Vali Mutlu, şartlar ve imkânlar elverdiği ölçüde sivil toplum kuruluşları ile birlikte olmak, fikir alışverişini ve iletişimi canlı tutmak arzusunda olduklarını, bu anlamda Giresunlulardan da katkı aldıklarını ifade etti. Giresunluların ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak için çalıştığını dile getiren Vali Mutlu, “Ülkemiz güçlendikçe şehirlerimiz güçlenecek. Ülkemiz büyüdükçe Giresun’umuz büyüyecek, Diyarbakır’ımız, Rize’miz, İzmir’imiz, Trabzon’umuz, Edirne’miz büyüyecek. Neticede, ülke hepimizin ortak vatanı. Bütün çabalarımız hemşeri hukukuna sahip çıkmakla birlikte ülkeye de sahip çıkma noktasında temerküz etmektedir. Giresunlu, Karadenizli kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosunda çok önemli bir mayadır. Ülkenin birliğine beraberliğine en büyük destektir.” dedi.

“Türkiye kendine vizyoner politikalar geliştiren bir ülke oldu”

En büyük amaçlarının güzel vatanımızı daha da ilerilere taşımak olduğunu belirten Vali Mutlu, “Hedeflerimiz var, 2023 Türkiye’nin en büyük hedeflerinden biridir. Bunun yanında 2071’i de düşünüyoruz. Bu şu anlama geliyor: Türkiye kendine vizyoner politikalar geliştiren bir ülke oldu. Bir yıl sonrasını göremeyen ve düşünemeyen bir ülke durumundan uzun vadeli düşünebilen ve uzun vadeli projeksiyonlar yapabilen bir ülke durumuna geldi. Bizim en büyük sorumluluğumuz, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve bunun üzerinden büyük atılımlar yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. İşte, şu anda gerçekleştirilen bu toplantı bile, makro manada Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yapılan en büyük katkılardan biridir.” diye konuştu. Vali Mutlu, her vilayetin kendi dernekleri ile bir araya gelmesinin yanında, başka vilayetlerin muhtelif dernek ve federasyonlarıyla bir araya gelinmesi gerektiğini ve bunun da toplumsal kaynaşma ve huzura çok olumlu etkileri olacağına inandığını kaydetti.

“Bütün dünya Suriye’de yapılanları vicdan gözüyle görmeli”

Suriye’deki savaşa da değinen Vali Mutlu, “11 bin insanın işkence fotoğrafları dünya kamuoyuyla paylaşıldı. İnsanın gerçekten bakmaktan büyük bir ıstırap duyacağı ve görmek istemeyeceği sahneler var. Her yaştan, her cinsten insan acı ve ıstırap dolu işkencelerden geçtikten sonra hayatlarının son bulduğunu öğrendik. Bu gerçeği öğrendiğimiz andan itibaren büyük bir elem ve acı duyuyoruz. Bütün dünyanın vicdan gözünü açarak bu olayları değerlendirmesini ve harekete geçmesini arzu ediyoruz.” dedi.

Vali Mutlu, birlik ve beraberlik saflarının gevşemesinin Ortadoğu coğrafyasında nelere mal olduğunu görmemiz gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti: “Bugün dünyanın  16. büyük ekonomisi olmasından gururlandığımız, her türlü ekonomik verileri ve başarılarından memnuniyet ve gurur duyduğumuz ülkemizin sosyal ve ekonomik ilerlemesi bizim sevincimizi artırıyor. Fakat diğer taraftan, dünyada yaşanan bu acı tabloları dindirebilmek ve meseleleri kendi meselemiz olarak sahip çıkabilmek noktasında çok daha fazla gayret göstermek mecburiyetimiz vardır.”

Federasyon Başkanı Turan’dan Vali Mutlu’ya teşekkür

Konuşmasının ilerleyen dakikalarında Giresun’u cennetin en güzel köşelerinden biri olarak tarif eden Vali Mutlu, Giresun’un tanıtım sloganı olan “Giresun Gabuğunu Gırdı” demeyi de ihmal etmedi.

Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, Vali Mutlu’ya toplantıya katıldığı için teşekkür etti.

Federasyon çatısı altında Giresunlular olarak çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten Hasan Turan, “Sayın Valimiz, işini en güzel şekliyle yapan aynı zamanda Karadeniz coğrafyasının mümtaz bir şahsiyeti. İstanbul’da Giresunlular olarak İstanbul’un demografik yapısında ilk üçe giren bir nüfusumuz var. Bu nüfusu, nüfuza dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Hemşeriliğin önemli bir ortak payda, aidiyet olduğunu düşünüyoruz. Toplumuzun güzel şeyler yapması için örnek teşkil etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Toplantının sonunda Dernek Başkanı Hasan Turan, Vali Mutlu’ya üzerinde adının yazılı olduğu 28 numaralı Giresunspor forması hediye etti.

 

                                                                                                                     HABER:http://haberci28.com/tr/d



Kaynak: http://haberci28.com/tr/d Etiketler : İstanbul, Valisi, Mutlu:, “Giresun, Gabuğunu, Gırmış”,


Bu Haber Toplam 13614 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: