Ana Sayfa » Dernekler
İSTANBUL BAYRAMPAŞA GİRESUNLULAR DERNEĞİ
19 Aralık 2016 Pazartesi 00:16
İstanbul Bayrampaşa Giresunlular derneği fındığın insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlatan bir sempozyum gerçekleştirdi

 

İSTANBUL BAYRAMPAŞA GİRESUNLULAR DERNEĞİDEN GÜZEL BİR GELENEK 

Fındığın insan sağlığı üzerindeki etkilerini hemşehrimiz TÜBİTAK MAM Gıda Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’dan bilimsel tespitlerle dinledik.

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği güzel bir şekilde başlattığı ve devam ettirdiği kahvaltılı konferanslar dizisini devam ettiriyor.
Henüz kuruluşunun 1. Yılını dolduran bu güzide derneğimiz bir yıl içerisinde birbirinden güzel organizasyonlar gerçekleştirdi. 
Tebrik ederim.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Giresun Dergisi’ni Konsültasyon köşesi yazarı hemşehrimiz Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu’nun Uyuşturucu tacirlerine yönelik verdiği konferansın ardından İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği önemli bir konuya ve hem de çokta önemli kanayan yaraya dikkat çekmişti. 
Bu kez ise İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği düzenlediği sabah kahvaltısında Türkiye’nin yetiştirdiği dünya çapında pek çok ödülün sahibi hemşehrimiz TÜBİTKAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ı konuk etti.
İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkanı Tülay Tahmaz katılanlara teşekkür ettikten sonra asıl sözü sahibine vermek gerektiğini belirtti. Böylesine bir programa kendilerini yalnız bırakmayarak katılan ve bir sunum gerçekleştirecek olan bilim adamı Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın kıymetli bilgilerinden istifade etmek gerektiğini belirterek teşekkür etti ve programın akışını yönetmek üzere mikrofonu Musa Ada’ya verdi. Ada, konferans başlamadan önce tüm katılımcıları tek tek tanıttı.
Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sabah kahvaltısının ardından verilen konferansta Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar “Sağlıklı Yaşamda Fındığın Yeri ve Önemli” konulu sunumunda fındığın insan sağlığı üzerindeki etkilerinden söz ederek önemli değerlendirmelerde bulundu.
Fındık üzerine yaptığı araştırmalardan söz eden Doç. Dr. Alaşalvar, yaptığı araştırmalardan ve birbirinden güzel bilimsel çalışmalarından söz ederek bunları kahvaltıya katılan seçkin konuklarla paylaştı.
Sağlıklı yaşamda insan üzerindeki etkilerinden söz ederek her gün bir avuç fındık yemenin faydalarını bir bir anlattı. Doç. Alaşalvar, günde 42 gram natürel fındığın tüketilmesinin sağlık açısında önemine vurgu yaptı. Alaşalvar, fındığın doğal natürel olarak tüketilmesini önerdi. Günde tüketilen 42 gramlık natürel fındığın diyabet hastalarına da iyi geldiğini anlatan Alaşalvar, şeker hastalarında insülin kullanımını bile azalttığını söyledi. Alaşalvar, fındığın özellikle natürel tüketilmesi noktasında bilimsel verilerle tavsiyelerde bulundu.
Sunumunu Musa Ada’nın yaptığı programa katılanlar arasında Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık bilimleri Yüksek Okulu Müdürü Erdal Çalış, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Yücel, işadamı Mehmet Karamustafaoğlu’da yaptıkları konuşmalarda bugün bir arada olmaktan ve değerli bir bilim adamı hemşehrim Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın büyük bir keyifle dinlemekten son derece duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Fındık konusunda çok detaylı bilgi edindiklerini belirten bu hemşehrilerimiz İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkanı Tülay Tahmaz ve yönetimine teşekkür ettiler ve ayrıca yaptığı bilimsel çalışmaları böyle güzide bir ortamda paylaştıkları için Doç. Alaşalvar’ı hem tebrik ettiler ve hem de yaptıkları böylesine dünya çapında başarılarından dolayı da kutladılar.
Pek çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin iştirak ettiği sabah kahvaltılı programa günün ilerleyen saatlerine kadar sorulu cevaplı ve sonrasında da özel sohbetlerle sürüp gitti.
İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneğinin düzenlediği sabah kahvaltılı konferansa katılanlar arasında Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Müdürü Erdal Çalış, Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün, iş adamı, Karamustafaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İTÜ’lü İnşaat Mühendisi Mehmet Karamustagaoğlu, Giresun Federasyonu ve Alucra Vakfı Başkan Yardımcısı Arif Dede, Arnavutköy Giresunlular Derneğimizin Başkanı Ahmet Karasakal, Sultangazi Giresunlular Derneği Başkanı Mustafa Kendir, Esenler Giresunlular Derneği Başkanı Nazmi Güler, Bulancak Seyhmusa Koyü dernek Başkanı Aytaç Akkaya, Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Hayta, Gazeteci Murat Aydın, Giresun Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Vatan Giresun Gazetesi’ den Aydın Kömürcü Giresun Gençlik Derneği Başkanı Engin Turan, Bir ismini sayamayacağım pek çok sayıda dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı? Bahçesidir üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Müdürü Erdal Çalış, Ünlü fotoğrafçılarımızdan Işıkizi Reklam Firmasının Sahibi fotoğrafçı Ekrem Yığit, Giresun Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Yeşilgiresun Gazetesi ve Giresun Dergisi köşe yazarı Kenan Özkaya ile daha ismini zikremediğimiz pek sayıda değişik meslek gruplarından hemşehrimiz katılarak Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ı pür dikkat dinlediler.

HABER: REMZİ  MAMAŞOĞLU

GİRESUN DERGİSİ 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7202 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: