Ana Sayfa » Siyaset
İSLAM DÜNYASININ DUYGULARINI HASAN TURAN DİLE GETİRDİİ
23 Temmuz 2017 Pazar 00:57


 

**İSLAM DÜNYASININ DUYGULARINI HASAN TURAN DİLE GETİRDİ.....
Hasan Turan;"Mescid-i El-Aksa'ya gidiyoruz"..
**TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanlığı Mescid-i Aksa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. *Filistin Dostluk Grubun başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan, “Mescid-i Aksa’ya olan ilgi devam ettikçe Kudüs’ün İsrail’in olma ihtimali zayıflıyor. 
O yüzden bizim Mescid-i Aksa’ya ilgiyi zirveye çıkartmamız gerek” dedi.
İsrail'in Mescid-i Aksa'yı abluka altına almasına Türkiye sessiz kalmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'i arayarak Türkiye'nin kaygılarını iletti. Erdoğan'ın girişiminin ardından TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanlığı da Mescid-i Aksa'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Mescid-i Aksa'nın yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan başkanlığında önümüzdeki günlerde Mescid-i Aksa'ya gideceklerini söyledi. Turan, Filistin Dostluk Grubu başkanlığı ile bir planlama yaptıklarını belirterek, planlamayı dostluk grubu ile sınırlı tutmayacaklarını, Meclis'te bulunan tüm milletvekillerini davet edeceklerini kaydetti.
*MÜSLÜMANLARIN ELİNDEN KUDÜS'Ü ALMAK İSTİYOR
Yenişafak'ta yer alan habere göre, TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Yeni Şafak'a İsrail'in Mescid-i Aksa'yı abluka altına almasını değerlendirdi. İsrail'in amacının gün geçtikte Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden almak istediğini belirterek, "Oradaki ablukayı gün geçtikçe daraltıyor. Müslümanlara yaş sınırı koyuyor, dedektör koyuyor. Kontrol ediyor. Ağlama duvarı ile birlikte emelini çökertmeye çalışıyor. Yani Mescid-i Aksa'yı Müslümansızlaştırmak, orayı yalnız bırakmak gibi bir gayesi var" dedi.
*DÜNYA İSRAİL'E DUR DEMELİ
İsral'in uyguladığı ablukanın ne insan haklarına ne de uluslararası hukuka uyduğunu söyleyen Turan, "Dünyanın devlerinin insan hakları ve özgürlükleri başka yerlere zorla ithal etmeye çalışan bu küresel ülkelerin İsrail'in sınır tanımaz uygulamalarına dur demeleri lazım. Aynı zamanda bizim açımızdan da Kudüs ve Filistin meselesi Batı medeniyeti açısından da bir turnusol kağıdıdır. Bütün dünya Mescid-i Aksa ile Kudüs ile Filistinli Müslümanların mazlumiyeti sınanmaktadır. Herkes bu sınav üzerinden hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.
*TBMM OLARAK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
"Kudüs davası bizim duruşumuzun merkezini oluşturuyor" diyen Turan, "Önümüzdeki günlerde dostluk grubu olarak Filistin Dostluk Grubu ile bir ziyaret planlayacağız. Gitmek isteyen diğer milletvekilleri kardeşlerimize de davette bulunacağız. Cumhurbaşkanımızın çağrısına sahip çıkıyoruz. Kudüs ile ilgili gidiş gelişlerin artmasından memnuniyet duyduğunu ama istenilen seviyeye gelmemiş olmasından da hüzün duyduğunu ifade etmişti" şeklinde konuştu.
**İlgiyi zirveye çıkarmalıyız
"Mescid-i Aksa'ya olan ilgi devam ettikçe Kudus'ün İsrail'in olma ihtimali zayıflıyor" diyen Turan, "O yüzden bizim Mescid-i Aksa'ya olan ilgiyi zirveye çıkartmamız lazım. Bütün camilerimizde hutbe okundu. Bizim için bütün camilerde okunan hutbe Mescid-i Aksa'da okunan hutbe gibidir. Kimse yüreğimizden Mescid-i Aksa'yı koparamaz, alamaz. Bütün Müslümanların bu konuda bilinçli olması ve sahip çıkması lazım. Mescid-i Aksa, herhangi bir müslüman açısından bir coğrafya değil kalbinin merkezidir. Mescid-i Aksa Müslümanın kıblesidir. Yönünü döndüğün kıblen işgal edilmek istenmektedir. Orada onu korumaya çalışan yiğitler de acımasızca dünyanın gözünün önünde katledilmektedir" diye konuştu

HABER:SADİ TOYGAR

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5934 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: