Ana Sayfa » İlçeler
İlk Meclis Toplantısında Şehitlerimizi Unutmadılar
08 Ocak 2016 Cuma 19:10


 İlk Meclis Toplantısında Şehitlerimizi Unutmadılar

Şebinkarahisar Belediye Meclisi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Çeşitli tarihlerde şehit olmuş şehitlerimiz unutulmayarak, isimlerinin Şebinkarahisar'da yaşatılması için belediye meclisinde karar alındı.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı 2016 yılının ilk meclis toplantısında meclis üyeleri ile önemli bir karar alarak, Şebinkarahisarlı Şehitlerin isimlerini cadde ve sokaklara verdi.

İlk meclis toplantısında meclis gündemini meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Yılancı, gündem maddelerinden birinin Şebinkarahisarlı şehit isimlerinin cadde,sokak ve üstgeçitlere verilerek ölümsüzleştirilmesi olduğunu açıkladı. Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği madde ile Şehitlerimiz Şebinkarahisar'da ölümsüzleştirilmiş oldu.

Şebinkarahisar Bayhasan Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün isminin ilçe girişinde bulunan üstgeçide verilmesi oy birliğiyle kabul edilirken,  yine geçtiğimiz günlerde Karayollarında görev yapmakta iken görev şehidi olan Karacaören Köyü nüfusuna kayıtlı Selahattin Karaman'ın isminin eski Hastane Sokak isminin yerine verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Meclis gündeminde alınan kararlara göre, çeşitli tarihlerde vatanı ve milleti için şehit olmuş şehitlerimizin isimleri ilçenin değişik sokaklarına verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün ismi şehir girişindeki üst geçide. Şehit Er Ramazan Yeşil, Şehit Piyade Er Erol Karaoğlu,  Şehit Piyade Er Oktay Yeşil, Jandarma Er Ceyhun Bayraktar, Denizci Er Hakan Koç, Jandarma Er Şenel Taşçı,  Jandarma Er Selim Sucu, ve Karayolları Görev Şehidi Selahattin Karaman'ın isimleri Şebinkarahisar'daki değişik sokaklara verilerek ölümsüzleştirilmiş oldu.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı Şehitlerin isimleriyle anı ve hatıralarının her zaman yaşatılmasından yana olduklarını söyleyerek, kararın alınmasına destek olan meclis üyelerine teşekkür etti. Şehitleri saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hakan, ÖzbayAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6081 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: