Ana Sayfa » GİRESUN
İkranur Tirsi’ye Ne Oldu?
29 Haziran 2020 Pazartesi 01:41


  

İkranur Tirsi’ye Ne Oldu?

 

 

Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde dün akşam saatlerinde ortadan kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’yi arama çalışmaları devam ediyor.

İkranur Tirsi’nin kayıp olduğunun kolluk kuvvetlerine bildirimi sonrası İcilli köyünde arama çalışmalarına Jandarma Özel Harekat, UMKE, AFAD ve AKUT ekipleri kara ve havadan devam ediyor.

Sarp bir arazi yapısına sahip olan bölgede yürütülen arama faaliyetleri çok zor şartlarda devam ediyor.

Jandarma timleri karadan, drone ile de havadan bahçeler taranırken, ekipler küçük kızdan bir iz bulabilmeye çalışıyor.

Anne ve baba perişan vaziyette arama faaliyetlerini takip ediyor.

Aramalar sabah saatlerinden itibaren başladı

 

Öte yandan Giresun Valisi Enver Ünlü küçük İkranur Tirsi(7) kayıp olduğu Bulancak’ın İcilli Köyüne gelerek arama faaliyetlerini yerinde takip etti. Baba ve aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Giresun Valisi Enver Ünlü bende kız çocuk babası olarak çok üzgünüm inşallah sağ salim evladımıza ulaşacağız. dedi.

Ayrıca Giresun Valiliği tarafından basın bilgilendirme notu yayınladı. Basın bilgilendirme notunda taranan sahanın krokisi ve merak nedeniyle köye gelecekler uyarıldı.

İşte kroki ve basın bilgilendirme notu;

İlimiz Bulancak İlçesi İcilli Köyünde ikamet eden 2013 doğumlu İkra Nur TİRSİ’ nin 6 yaşlarındaki kardeşi ve kuzeni ile oyun oynamak üzere çıkıp, akşam saatlerine doğru evlerine dönmemesi üzerine aile ve komşular tarafından aramalara başlanmış ancak bir sonuç alınamamış ve saat 21.10’ da İlçe Jandarma Komutanlığına konu iletilmiştir.

Alınan ihbar üzerine İkra Nur TİRSİ’yi aramak için; 6 (altı) Asayiş Timi (1 köpek unsuru ile), 8 (sekiz) kişilik AKUT, 4 (dört) kişilik AFAD ekibi olmak üzere 36 (otuz altı) kişilik uzman ekip ve vatandaşlarla birlikte sabaha kadar bölgede arama çalışmalarına devam edilmiş ancak netice alınamamıştır.

Gece boyunca iz takip köpeği ve termal kamera desteği ile yürütülen çalışmalar havanın aydınlanmasıyla yaklaşık 150 (yüzelli) personel ile birlikte rama çalışmaları devam etmiştir. Toplam 74 (yetmiş dört) hektarlık alan taranmış ancak bulgu ve emareye rastlanmamıştır.

İkra Nur TİRSİ’nin kaybolmasıyla ilgili her türlü ihtimal Adli ve Mülki mercilerce değerlendirilmekte olup arama çalışmaları gece boyunca da devam edecektir.

Konu ile ilgili duydukları endişe ve merak nedeniyle köye gelmek isteyen vatandaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür etmekle birlikte alanda oluşan yoğunlaşmaların ekiplerimizin çalışma düzenlerini ve konsantrasyonlarını bozduğunun bilinmesi hususunu da Kıymetli vatandaşlarımızın bilgi ve takdirlerine arz ediyoruz.

 HABER: GURBETÇİ GİRESUN 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5641 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: