Ana Sayfa » İlçeler
İKİ KÖY TRABZONA BAĞLANMAK İÇİN REERANDUM YAPACAK
07 Aralık 2020 Pazartesi 00:28


 İKİ KÖY TRABZONA BAĞLANMAK İÇİN REFERANDUM YAPACAK

Giresun Görele Beyazıt ve Çatakkırı köyleri gereken yapılmasa referandum kaçınılmaz diyorlar.

Gectiğimiz Cuma günü sosyal medya hesablarından açıklama  yapan Giresun milletvekili Cemal Öztürk Görele Belediye başkanı Tolğa Erener ve Çavuşlu  Belediye başkanı Fatih Tuzcu  Görele ve Çavuşlu niteklikli su içecek ve Yılların beklentisi Sis dağı suyunun ilçe gelecek diye yazmışlardı.

Bu gelişmenin ardından birğün geçmeden bölgeden gelen haberde Görele ilçesinin iki köyü Trabzonun Şalpazarı ilçesine bağlanmak için Referanduma gideceklerini bildiren bir haberdi.

Bizde  Kulaktan duyma ve gerçek dışı haber yapmayalım diye Beyazıt köyü Muhtarı Mehmet Yayla ve Çatakkırı Muhtarı Hüseyin Öztürk  vede her iki köyden olan dostlarımızı aradık sorduk olayın aslını çünkü bizleri en çok  ilğilendiren neden Trabzon nerden çıktı su hayattır kimsede itiraz etmez suya diye düşünüyorum.

Her iki muhtarın itirazı Sis Dağı suyuna kendilerininde ihtiyacı olduğunu Zıva vadisi Köylerinden kimseye danışılmadığını.  bir iş yapılırken istişare yapılması gerektiğini ihale dosyasının askıda olması bu yerlerde kişi veya kişilerin itirazı olup olmadığına bakılması gerektiği  söylerken. ancak bizler bu haberi Sosyal medyadan duyduklarını ve köylüler olarak adeta yok sayıldıklarını dile getirirlerken  5.6 tane su değirmeni olduğunu  Baraj Göleti yapıldığına Derenin kuruyacağını. Çavuşlu Çöp tesisi ve Taş ocaklarında sonra Sıra Suyamı geldi diye endişe ediyoruz dediler Bizler tabiki Giresunluyuz Referandum işi en iş. Görele Belediye Başkanımızla Görüşme yapacağız umut ediyoruzki Tolga Başkanla bir çözüme ulaşacağız diye konuştular. 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 9966 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: