Ana Sayfa » Dernekler
HÜSEYİN AVNİ ALPARSLAN AÇIKLAMASI..!
12 Kasım 2016 Cumartesi 22:55


 BURSA TİREBOLU DERNEĞİNDEN HÜSEYİN AVNİ ALPARSLAN AÇIKLAMASI..!

BURSA TİREBOLU DERNEĞİNDEN  BİNBAŞI HÜSEYİN AVNİ ALPARSLAN AÇIKLAMASI…!

Dernek Başkanı Bülent Akça Basında Çıkan Haberler üzerine bir açıklama yaparak yetkilileri göreve çağırdı..

Bşk Bülent Akça yaptığı açıklamada:

Uzun zamandır Tirebolulu şehidimiz İstiklal savaşı komutanlarından 42. Alay komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan adının yaşatılması ve mezarının bulunması adına Turnuva düzenleyerek komutanımızın istiklal savaşında ve 1.meclis döneminde büyük kahramanlık göstermiş olan yegane bir şahsiyet olduğunu her platformda dile getirdik..!
Ulusal basında çıkan bir haber bizleri çok heyecanlandırdı bu sebeple , Cennet Mekan Komutanımız Şehit binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın mezarının bulunduğu haberleri ile yüreğimize burukta olsa bir mutluluk peydah oldu.

Şimdi yetkililerden bir ricamız var .. Bosna katliamında Dna testleri ile binlerce insanın kimlikleri kesin ve resmi olarak incelendi ve test sonucunda kim oldukları ve aileleri bulundu.
Devlet büyüklerimizin idda edilen Haymana Katrancı Köyünde bulunan mezardaki kalıntılardan örnekler alarak, Cennet Mekan Komutanımızın Tam Dna yöntemi ile bizleri ve Coğrafyamızın temsilcilerini resmi bir belge ile bilgilendirmesini talep ediyoruz.

Bursa Tirebolu Kültür ve yardımlaşma derneği başkanı Bülent Akça, gelişmenin takipcisi olacağımızı belirterek İstiklal Savaşımızın Destansı komutanının anıt bir mezar ile şereflendirilmesini dört gözle bekliyoruz dedi.

 




Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 14156 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: