Ana Sayfa
Hukuksuzluğun Fotoğrafı mı
02 Aralık 2011 Cuma 23:27
Keşap Belediye Başkanlığı döneminde kardeşini hukuksuz olarak işe aldığı için 2 yıl 6 ay hapis ve 5 ay da ayrı suçtan ceza alan Mehmet Emür'ün, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne asaleten atanmasın

Kanun gereği suçu sabit olmadığı için Emür, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne asaleten atanırken, AKP'nin hukuksuz uygulamaları kamuoyunda tepki ile karşılandı.                    

"Giresun’da Hukuksuzluğun Fotoğrafı gözler önünde" diyen İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Ömer Mustafa Yılmaz, CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

 

Toplantıyı, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Ömer Mustafa YILMAZ, CHP Giresun İl Başkanı Mustafa KISA, Piraziz İl Genel Meclisi Üyesi Köksal ÖZDEMİR birlikte yaptılar.                    

“Giresun İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçe görüşmeleri 30 Kasım 2011 tarihi itibarıyla sona erdi. Bütçe 30.000.000.00 olarak kesinleştiğini” dile getiren Ömer Mustafa Yılmaz, “Bütçe görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak katkımızı, eleştirilerimizi yaptık. Amacımız Giresun’un kalkınması, daha gelişmiş, göç vermeyen, üreten, memleketinde karnı doyan mutlu, huzurlu, nüfusu azalan değil, artan Giresun olsun istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “KÖYDES BİTTİ Mİ?   YA DA VALİ YANILTILIYOR MU?”

Yılmaz, “2011 yılı taslak bütçesi meclisten Bütçe plan komisyonuna sevk edildikten sonra meclis gündemine 20.000.000.00 tl borçlanma talebi geldi. Tüm İl Genel Meclisi üyeleri bu gündemin ayrıntılarını öğrenmek için erteledi” dedi.

Bütçe görüşmeleri devam ederken gündem dışı konuşmalarda bizlerde dahil olmak üzere il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız  kaygılarını dile getirdiler diyen Yılmaz şunları kaydetti: “Borçlanmanın il özel idaresi bütçesine yük getireceği önümüzdeki yıllarda yatırım yapılamaz duruma gelineceği, eğer gelir getirici bir yatırım yapılacaksa sorun olmadığı(otel, teleferik )gibi hatta bir meclis üyesi arkadaşımızın idareye hitaben bu parayla ancak en fazla 150 km . yol yapılabileceğini 7000 km yol ağında 150. km. hiçbir anlamı olmadığını belirtti.

Genel sekreter konuyla ilgili çalışma yaptıklarını meclisten borçlanma kararı henüz çıkmamışken 15.000.000.00 yol 5.000.000.00 ile içme suyu yatırımı yapacaklarını iller bankasından yıllık % 6 faizle 5 yıl süreyle borçlanılacağını meclis üyelerinin yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğüne uğrayarak önceliklerini bildirmelerini istedi ve yapılan çalışmayla ilgili ilçelerin payını gösteren çizelgeyi dağıttı.

BU KONUYLA İLGİLİ ŞİMDİ SORUYORUZ;

2012 yılında KÖYDES projesinin devam edeceği belirtilmişti. Yoksa devam etmeyip gelir kaynakları henüz işler durumda olmayan özel idareler borçlandırılma yoluna mı? gidiliyor.

Ya da Köydes’ten Giresun’a 2012 de çok az mı? Ödenek ayrılacak?

15.000.000.00 tl ile tüm yollar nasıl yapılacak ya hesap bilmiyorlar ya da ülkemizde mazot’un kaç lira olduğunu.

YILMAZ: “HUKUKSUZLUĞUN FOTOĞRAFI”

Kanun gereği tüm atamalar meclisin bilgisine sunulmak zorundadır. Her nedense genel sekreterin atamasını gazetelerden öğrendik.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak meclis başkanına sorduğumuzda ‘benim de bilgim yok henüz yazısı gelmedi atandığı söyleniyor’ dedi. Geçen hafta yerel basında genel sekreterin atanamayacağı konusunda yargı kararı olduğu iddia edildi.

Bu haber üzerine yaptığımız araştırmada Genel Sekreter Sayın Mehmet EMÜR’ün,  02.06.2011 tarih ve 2011/53 esas nolu mahkeme kararında Resmi belgede sahtecilik suçundan 5237 sayılı TCK’nun 204/2 maddesi gereğince 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına aynı kanunun 53. maddesi uyarınca ‘A-bendinde sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, b- Seçme ve seçilme ehliyetinden ve siyasi hakları kullanmaktan, c- Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmetten bulunmaktan, d- Vakıf, dernek, sendika,şirket, kooperatif, ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, e- Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak içra etmekten, mahkum olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar, 53/3. madde gereğince sanığın kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet,ve kayyımlık yetkileri açısından ise koşullu salıverme tarihine kadar yoksun bırakılmasına, 5237 sayılı TCK’nun 53/5. maddesi gereğince sanığın aynı haklardan cezanın infazından sonra işlemek üzere taktiren 1 yıl 3 ay yoksun bırakılmasına,5237 sayılı TCK’nun 50 ve 51. maddeleriyle sanık lehine hükmün açıklanmasının geleceğe bırakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasına yer olmadığına, ayrıca sayın Mehmet EMÜR’ün  görevi kötüye kullanma suçundan 5237 sayılı TCK’nun 257/1. maddesi gereğince 5 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Denilmektedir.

Mahkeme bu kararı 02.6.2011 tarihinde vermiş olmasına rağmen sayın Mehmet EMÜR 2011 haziran ayı sonunda il özel idaresinde genel sekreterliğe vekaleten kasım ayında da asaleten atanmıştır.

YILMAZ: “SİMDİ SORUYORUZ?”

Sayın Mehmet EMÜR’ün mahkemeyle karara bağlanan hususlar hakkında idari soruşturma yapıldı mı?

Hakkında mahkeme kararı olan bir devlet memuru nasıl bir üst göreve atanabilir?

İl özel idaresi gibi ilin tüm yatırımlarını yönlendiren, ihalesini ve harcamasını yapan bir kurumun başında resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçundan hüküm giymiş bir kişi nasıl görev yapabilir. 

Sayın Mehmet EMÜR’ün bu görevi yürütmesi Giresun İl Özel İdaresi’ne olan güveni sarsmaktadır. Atama yapılmadan önce kişi hakkında idari, adli işlem olup olmadığı sorulmadı mı? Atamalar kanunlara göre değil ‘kart hamili yakinimdir ilgilenilmesi rica olunur’ yöntemiyle mi? Yapılmıştır.

Sayın Mehmet EMÜR’ün mahkeme kararına itiraz ettiği söylenmektedir. Üst mahkeme kararının sonuçlanmadan alel acele böylesi önemli göreve asaleten atanmasının altında yatan sebepler nelerdir.

Üst mahkemece karar onandığı taktirde Giresun il Özel idare Genel sekreterinin memuriyeti sona ermeyecek mi? Sona erdiği taktirde görevde olduğu sürede ki attığı imzalar geçerli mi ? ve sorumlusu kimdir?  

Hukuk devletinde Hukuksuzluğu yaratanların da bir gün hukuka ihtiyacı olacaktır, Ülkemizde soruşturmaları devam ederken haklarında hiçbir kesinleşen hüküm yokken yıllardır  yüzlerce aydın ve birikimli insan cezaevinde yatarken, Hakkında kesinleşen hüküm olan bir kişiye Giresun’un yönetim yetkisi nasıl ve niçin verilmiştir”?



Kaynak: kerasushaber Etiketler : Hukuksuzluğun, Fotoğrafı, , ,


Bu Haber Toplam 8286 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Dr. Adil Emecan Konuştu
    Keşap Halkalı ve Arnavutköyü Derneğinin gecesine katılan Giresun Vakfı genel sekreteri Dr. Adil Emecan, geleceğe dönük ümit verdi....
  • Mehmet Kuğu ve GİRFED'e Övgü
    Keşap Halkalı ve Arnavutköy Derneğinin gecesine katılan GİRFED Başkan Vekili Mehmet Kuğu Keşap'ı ve GİRFED'in faliyetlerini anlatırken salonda duygusal anlar yaşandı....
  • Keşap Halkalı ve Arnavutköy
    Keşap Halkalı ve Arnavutköy Derneği muhteşem bir gece düzenledi. Tekirdağ'dan Gebze'ye 100'e yakın derneğin başkan veya yöneticisi bu gecede buluştu....
  • Keşap, Ömer Ülkü'yü Bağrına Bastı
    İstanbul'daki Keşaplıların gecesine katılmak için Giresun'dan gelen Ömer Ülkü büyük ilgi gördü. Salondan büyük alkış aldı....
  • Keşap Halkalı ve Arnavutköy
    Keşap Halkalı ve Arnavut Köyleri Derneği Gecesi 17 Kasım Cumartesi 19.00 da Yeşilpınar Star Düğün Salonunda yapılacak. ...
  • Halkalı ve Arnavutköy İftarı
    Keşap Halkalı ve Arnavutköy Derneği düzenlediği iftar yemeği ile üyelerini ve hemşerilerini buluşturdu....
  • Yahya'm Restaurant Hizmetinizde
    Keşap Tepeköy Kulak Mevkiinde Yahya'm restaurant yoğun protokol katılımıyla açıldı. ...
  • Keşap'ta Doğal Dükkan Açıldı
    Geçtiğimiz ay Keşap ilçesine açılan 4 yıldızlı otelin ardından, aynı ilçemizde 'Doğal Dükkan' Restaurant Kafe açılışı yapıldı....
  • Keşap Hisarüstü Derneği Kongresi
    Beyoğlu Kulaksız'da kurulu bulunan Keşap Hisarüstü Köyü Derneği kongre yaparak yönetimini yeniledi....
  • Mehmet Kolukısaoğlu'ndan Davet
    Keşap Halkalı Arnavutköy Derneği eski Başkanı Mehmet Kolukısaoğlu oğlu Yakup'un düğününe tüm hemşerilerini davet etti....
  • Hisarüstü Pakistan İçin Varım Dedi
    Kasımpaşa Kulaksız'da kurulu Keşap Hisarüstü Köyü Derneği Pakistan'a Kurban kampanyasına katılıyor....
  • Keşap ve Tirebolu Düğünde Buluştu
    Eyüp Yeşilpınar'da ikamet eden Keşap'lı Külekçi ailesi ile Tirebolu'lu Takır ailesi Keşap ve Tireboluluları biraraya getirdi....