Ana Sayfa » Belediyeler
HORUN KOLBASTI HAMSI
14 Aralık 2015 Pazartesi 17:41


 Horon ve kolbastı eşliğinde 3 ton hamsi ziyafeti

Bağcılar Meydanı 9.Geleneksel Hamsi Şöleni’nde farklı bir gün yaşadı. Çocuk, yaşlı ve her yaştan ilçe sakini ızgara ve kazanlarda pişirilen lezzetli hamsilerden tadarken, yöresel sanatçıların türküleri eşliğinde horon ve kolbastı oynadı. Şölende ilçe sakinlerine 3 tonluk hamsi ziyafeti verildi.

Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 9.Geleneksel Hamsi Şöleni coşkulu görüntülere sahne oldu. 3 ton hamsinin ikram edildiği şölende ilçe sakinleri bolca horon ve kol bastı oynadı.

Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen 9.Hamsi Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ülkemizin yüzde 1 nüfusunun yaşadığı Bağcılar’ın bir mozaik olduğunu belirtti.

Düzenledikleri 9.Hamsi Festilvali’nde hemşehrilerinin kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirdiklerini ifade eden Çağırıcı, “Yüzyıllar ötesinden günümüze ulaşan güzel geleneklerimizin ve kültürel zenginliklerimizin yaşatılmasında böyle anlamlı günlerin çok ayrı yeri vardır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde gerçekleştirdiğimiz şölenimizde ülkemizin tüm yöresinden hemşehrilerimizi buluşturuyoruz.” şeklinde konuştu. Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Etem Coşkun da her yıl düzenlenen şölenin yoğun katılıma sahne olduğunu belirtti. Coşkun, “Bu anlamda bize desteğini esirgemeyen Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.” dedi.  İstanbul’un değişik ilçelerinden de gelen davetlilerin katıldığı şölende büyük bir coşku yaşandı. Hamsi  sırasında bekleyen Bağcılarlılar, “Şölene her yıl katılıyoruz. Büyük bir keyif alıyoruz. Çocuklarımızla birlikte hoşça vakit geçiriyoruz. Hamsi ekmek ve helva ile de lezzetli bir ziyafete katılıyoruz.” Diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

“ HORON VE KOLBASTI OYNADILAR ”

Programın ilerleyen anlarında  Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula çocukları, torunları ve yakınlarıyla meydanı dolduran Bağcılarlılara pişirilen hamsiden ikram ettiler. Ekmek arası hamsi ve helvayı büyük bir keyifle tadan ilçe sakinleri, yöresel sanatçıların seslendirdiği şarkılara eşlik ettiler, horon ve kolbastı oynadılar.

Şölene ayrıca AK Parti Milletvekilleri Hasan Turan ile Abdullah Başcı, CHP Milletvekili Akif Hamza Çebi, Trabzonlular Federasyonu Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5958 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: