Ana Sayfa » Belediyeler
HİÇ BİR BORÇUN ALTINA SIĞINMADIK
25 Aralık 2017 Pazartesi 23:36


HİÇ BİR BORÇUN ALTINA SIĞINMADIK

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele’ye hizmet yaparken hiçbir borcun altına sığınmadıklarını, çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Erener, Halk Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, “Görele özverili çalışmayla yatırım açısından yatırım, hizmet alanında hizmet görmeye, bizler ise borç alanında borçları kapatmaya devam ediyoruz, edeceğiz de” dedi.

Görele’ye birçok hizmet ve yenilikler getirdiklerini belirten Erener, “Biz Görele’ye bu kadar hizmet yaparken, belediyeyi 1 lira da borçlandırmadık. En önemlisi de bu. İlçemizi halkımızla beraber geliştirmeye, yükseltmeye devam ediyoruz. Japonya Büyükelçiliğinden hibe olarak ilçemize kazandıracağımız tam donanımlı Arama Kurtarma aracımızı yaptırıyoruz. Bizzat gittim fabrikasında inceledim. Nasipse aracımız 1 aya kadar teslim edilecektir. Aracımızın içerisinde jeneratörden tutun, hava yatağından, keski aletlerinden tutun olası bir kazada ilk müdahale için her şeyin olduğu bir aracı ilçemize kazandıracağız. Bu aracımız sadece Görele’ye değil merkez ve diğer ilçelerimize de hizmet edecektir” dedi.

Ev hanımlarını istihdama yöneltmek için ilçeye köy ürünleri pazarı kuracaklarını ifade eden Erener, şunları kaydetti:

“İlçemizin Kumyalı Mahallesinde bulunan bin 400 metrekarelik boş alana köy ürünleri pazarı kuracağız. İlçemiz içerisinde köy kadınlarımızın karda, kışta, soğukta satmış olduğu ürünlerini satmak için çektiklerini eziyetlere binaen onları koruma altına alacağız. Burada tek şartımız bizim köy ürünlerimiz olacak. Dışarıdan getirilen ürünlere müsaade etmeyeceğiz. Kadınlarımıza buna yönelik sertifikalarını da vereceğiz. Köy pazarının içerisinde 100 metrekarelik alanda kadınların ibadetlerini yapabileceği, çocuklarını emzirebileceği bir sosyal tesis de yapılacaktır”

Görele’de hayvan barınağı ve hayvanat bahçesi projesi inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği hatırlatan Erener, “Hayvan Barınağı ve hayvanat bahçesi projemizin inşaat çalışmaları sürüyor. Bu projemiz sadece başıboş hayvanlara yönelik değil birçok türden hayvanı içerisinde barındırabilecektir. Böylelikle vatandaşlarımız çocuklarıyla beraber hayvanat bahçemizi gezip dolaşıp, hayvanları tanıma imkanı bulacaklar, hem de istediği hayvanı sahiplenebilecektir. En önemli isteğimiz bu. Projemiz inşallah Haziran ayına kadar biter hep birlikte açılışını gerçekleştiririz” dedi.



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 4765 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: