Ana Sayfa » Güncel
Hasan Turan Bingöl'de Konuştu
09 Mayıs 2012 Çarşamba 19:59
İstanbul'da faaliyet gösteren 81 ilin sivil toplum kuruluşu Bingöl'de buluştu. Giresun adına Hasan Turan toplantıda konuştu.

Yedi Renk, Tek Yürek BİNGÖL'de Buluştu

İstanbul'da faaliyet gösteren 81 ilin sivil toplum kuruluşlarından oluşan Yedi Renk Tek Yürek Platformu tarafından Bingöl’de ‘Yeni Demokratik Anayasa’ konulu bir panel düzenledi.

HASAN TURAN 81 İl Adına Konuştu.

81 ilin federasyonu adına konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, Bingöl'de çok güzel karşılandıklarını, Bingöllülerin misafirperverliğini kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini anlatarak, "Bu milletin tarihide, kültürüde, geçmişide birdir. Hep birlikte, bu kardeşlik atmosferinin içerden ve dışarıdan nifak odaklarına hedef olmasına müsaade etmemeliyiz. Bu ülke hepimizindir. Eğer sivil ve demokratik bir anayasa yapılacaksa bizler de buna katkı sunmaya hazırız. Bunun için 81 ilden; elliye yakın federasyon vakıf dernek vs STK larla bir araya gelerek "yedi nefes, tek ses" platformu oluşturduk ve Anadolu'yu dolaşıyor, millet vicdanını-hissiyatını TBMM’ye taşımaya çalışıyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha katılımcı, daha demokratik bir anayasa için ne gerekiyorsa varız" dedi. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın kardeşlik hukuku temalı bir "kıssa" ve Mehmet Akif Ersoy'un ‘’Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vuruldukça yürekler onu top bile sindiremez’’ dizeleriyle biten konuşması dinleyicilerden takdir topladı.


Bingöl Valiliği, Bingöl Belediye Başkanlığı ve Bingöl Üniversitesi desteğiyle Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen panele;

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan,

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer,

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay,

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş,

ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile İstanbul’da faaliyet gösteren birçok STK, Federasyon, dernek temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.


"KİMSENİN MAZERET ÜRETMEYE HAKKI YOK"

BİNGÖL Belediye Başkanı Serdar Atalay da, hiç kimsenin mazeret üretmeye hakkı olmadığını, bu milletin yeni anayasa için gerekli olan oyları referandumlarda verdiğini söyledi. Atalay, "Hiçbir ideolojik saplantıya girilmeden, gerekli desteğin verilip, yeni sivil demokratik bir anayasanın yapılması şarttır" diye konuştu.



Kaynak: Giresunhaberi.com Etiketler : Hasan, Turan, Bingöl'de, Konuştu,


Bu Haber Toplam 7830 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: