Ana Sayfa » Siyaset
Hasan TEcdadı kahraman olan milletin torunları da
04 Kasım 2016 Cuma 16:32


 Hasan TEcdadı kahraman olan milletin torunları da kahraman olur
Giresun uran, Federasyonu onursal Başkanı İstanbul Milletvekili Hasan Turan 10. Giresun Günlerinin açılış töreninde konuşma yaptı.

Giresun Federasyonu onursal Başkanı İstanbul Milletvekili Hasan Turan 10. Giresun Günlerinin açılış töreninde bir konuşma yaparak, önemli konulara temas etti. Ülkenin birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Sayın Turan "Ecdadı kahraman olan milletin torunları da kahraman olur" dedi.

Hasan Turan yaptığı konuşmasında Giresun Günlerinin ilk yapıldığı günden itibaren birçok şehir tarafından örnek alındığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. "Giresun Federasyonu her zaman yaptığı faaliyetleri ile birçok şehre örnek olmuştur. Giresun Günleri adıyla Feshane de başlattığımız etkinliğimizi gören diğer şehirler örnek faaliyet olarak almış onlarda bu etkinlikleri yapmaya başlamışlardır. O zamanlar Giresun Dernekler Birliği olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin başında Başkanımız Halil Kütük Bey vardı. Onun başkanlığında devam eden etkinliklerimizin acaba ikincisini yapabilirmiyiz diye de bayağı düşünmüştük. Bugün burada Yenikapı Miting alanında elhamdülillah 10.sunu yapıyoruz.

"Bizler ağaç kovuğundan çıkmadık"

Bizim oraların atasözüyle söylemek gerekirse bizler ağaç kovuğundan çıkmadık. Hepimizin bir memleketi var. Allahın yarattığı bize kimlik olarak verdiği doğal güzelliği olan bir şehrimiz var. Bizler Giresunluyuz ve oralı olmaktan da gurur duyuyoruz. Toplumlar tarihleri ve kültürleri ile yaşar, geçmişte ecdadı doğru şeyler yapmışsa da onunla övünürler. Bizim ecdadımızın bize bıraktığı miras ise övünebileceğimiz mirastır.

"Ecdadı kahraman olan milletin torunları da böyle kahraman olur."

İki tane gönüllü alay kurup istiklal harbinde, vatanımızın birçok metrekaresini kanları ile sulamış ve başka bir şehirde kendi ismi ile şehitliği olan başka bir şehirde yok. Bununla bizlerin onur duyması gerekiyor. Aynısını bu millete Allah bir daha yaşatmasın. Maalesef 15 Temmuzda da milletimiz bu direnişi göstermiştir. Türkiye'nin tüm bölgelerinde Giresunlular kendisine düşeni yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın sık sık bahsettiği Sabri Önal kardeşimiz Giresun'un Espiye ilçesinden bir evladımız. Televizyonlardan sık sık izlediğimiz tankın önüne çıkıp kollarını açarak durdurmaya çalışan, tankın altına yatan üzerinden geçtikten sonra tekrar diğer tankın önüne yatan kardeşimiz. 15 Temmuzun adeta sembolü olan bu kardeşimiz bugün burada ve bizimle beraber. Dedesi ekşi elma yemiş torununun ağzı ekşimiş derler. Ecdadı kahraman olan milletin torunları da böyle kahraman olur.

"Federasyonumuz bu organizasyonları yaşadığımız yerdeki nüfusumuzu nüfuza dönüştürmek için yaptı."

Kıymetli hemşehrilerim bu organizasyonları neden yapıyoruz derken, adeta Giresun'un üç katı doğduğumuz yerlerden doyduğumuz yerlere göç ettik. Beraberimizde kültürümüzü, tarihimizi de getirdik. Kendi yaşam felsefemize uygun bir yaşam kurmak durumundaydık. Her insanın beşeri ihtiyacı olan dayanışmayı da gerçekleştirmek durumundaydık. Bunu kiminle gerçekleştireceğiz, ağaç bile devrilirken önce yanındaki ağaca yaslanırmış.  Bizlerde yanımızdaki yöremizdeki, eşimiz, dostumuz, akrabamız ve hemşehrilerimizle gerçekleştirecektik. Sonrasında ise hemşehrilerimiz yüzlerce STK kurdu. Sonunda Federasyonumuz oldu. Federasyonumuz bu organizasyonları yaşadığımız yerdeki nüfusumuzu nüfuza dönüştürmek için yaptı. Bir tarafta Kültürümüzü yaşatırken geleceğimizin teminatı olan gençlerimize aktarmak, öbür taraftan ise bu sosyal kitlemizin varlığına dikkat çekmek. Şehrimizin tanıtımını yaparken İstanbul'da birbirimize fayda sunmak amacı ile bu organizasyonları yaptık ve sivil toplum örgütlerimizi kurduk. En son belki Demokrasinin olmazsa olmazı olan bir ülkenin gelişmişliğinin çıpası sayılan STK'ların varlığı ve çokluğuna işaret edercesine acizane bir kardeşiniz olarak yıllarca hayatını Giresun cemiyetinde geçirmiş altı yıl Giresun Federasyonun başkanlığı yapmış biri olarak TBMM'ne hemşehrileriminde yoğun destekleriyle seçilmiş olduk. Demokrasinin en güzel örneğini bizim toplumumuz kendi içinde tüm Türkiye kamuoyuna göstermiş oldu.

"Herkesin kendi toplumu ile ilgili, kendi ülkesi ile ilgili insanımızla ilgili çok çalışma zorunluluğu var."

Geçen hafta ziyaretime gelen Ordu Dernekler Federasyonunun yöneticisi arkadaşlar bana dediler ki sayın başkan senin yüzünden kendimizi baskı altında hissediyoruz. Federasyon başkanı olunca milletvekili olunuyor zannediyorlar şimdi milletvekili olamazsak milletimiz bizi sanki suçlu ilan edecekler. Tabi Milletvekili olunur mu, olunmaz mı onu bilmem ancak, herkesin kendi toplumu ile ilgili, kendi ülkesi ile ilgili insanımızla ilgili çok çalışma zorunluluğu var. Bizler çok çalışmak zorundayız. İlla bir şey olmak, bir yere gelmek, bir makamı elde etmek için çalışmayız. Buda bize yakışmaz. Güçlü olmak zorundayız. Dünyada şer güçleri kendi aralarında koalisyon kurduğu çağda yaşıyorsak hepimiz örgütlenmek zorundayız. Sadece kendi şehrimiz için değil. Biz Giresunluların birlikteliği, ondan sonra seksen bir vilayetin birlikteliği, sonra bütün inanç ve kültür birlikteliği problemlerimizin aşılmasında ve halledilmesinde büyük önem arz etmektedir. Üç ay önce ülkemiz büyük bir badire atlattı. Hemen yanı başımızdaki ülkede savaş en şiddetli bir şekilde devam etmektedir. Musul'da bir terör örgütüne karşı kırk altı tane ülke koalisyon yapmış terör örgütü ile savaşıyor. Sizce bu inandırıcımı? Irak hükümeti diyor ki yağmacıları davet ettik ama siz gelemezsiniz. O yüzden biz güçlü olmak zorundayız. Beraber olmak zorundayız. Aramıza tefrika sokanlara müsaade etmemeliyiz.

"Eğer birliğimiz ve beraberliğimiz bozulursa Allah muhafaza yaşayacak vatan bulamayız."

Demokrasinin Yenikapısı diye ilan ettiğimiz, bütün siyasi parti başkanlarının, her düşüncede ve görüşte insanların yer aldığı beş milyon yurttaşımızın kol kola girdiği bu meydanda Giresun Günlerinin 10.sunu yapıyoruz. Buradan aldığımız ilhamla ve mesajla kol kola girmek, bir ve beraber olmak durumundayız. Eğer birliğimiz ve beraberliğimiz bozulursa Allah muhafaza yaşayacak vatan bulamayız. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum Giresun Günlerinin onuncusunun hayırlı olmasını nice on yıllarda daha büyük organizasyonlarda buluşmayı arzu ediyorum. Allaha emanet olun." diyerek sözlerini tamamladı.

Hüseyin Şenel Odacı

Güncelleyen/Aydın Kömürcü



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6305 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: