Ana Sayfa » İlçeler
Harşıt Vadisinde Gizli Ölüm Alanları Mı Var?
08 Kasım 2016 Salı 22:50


 Harşıt Vadisinde Gizli Ölüm Alanları Mı Var?

1986 yılında Ukrayna’nın Çernobil Nükleer Santralinde meydana gelen patlama Karadeniz’e çevresi olan ülkelerinin birçoğunu etkilemiş ve santralin yaydığı radyasyon kanser vakalarında ciddi artışlara neden olmuştur.

Karadeniz bölgemizde ise özellikle Orta ve Doğu Karadeniz bölümünü etkileyen bu vakanın etkileri yıllarca sürmüş ve sürmeye devam etmektedir.

Ancak yapılan araştırmalar sonucunda Harşit Vadisinde ciddi oranda Kanser hastalıklarının arttığı, bu artışın diğer Karadeniz illerinden çok daha fazla olduğu ve bunun sebebinin Çernobil’e bağlanamayacağı anlaşılmaktadır.

Enerji vadisi ve Barajlar Bölgesi olmasıyla gururlandığımız Vadide yüksek gerilim hatlarından etrafa yayılan radyasyonun aslında bölge halkına zarar verdiği görülmektedir.

Özellikle Doğankent, Kürtün ve Torul’da Yüksek Gerilim Hattının birçok evin üstünden geçtiği ve o bölgeden geçenler mutlaka fark edeceklerdir. işte bu direklerden yayılan radyasyon bu bölgeyi, burada yaşayan insanlar için bir gizli ölüm alanı haline getirdiğini görmekteyiz.

Yüksek Gerelim Hattının Geçtiği Doğankent, Kürtün, Özkürtün gibi bölgelerdeki insanlarda kısırlık, kanser ve ruhsal hastalıkların artmış olması, bölge halkının ya kanser, ya sinir hastası yada çocuk problemi yaşıyor olması ve bu durumu kaderinin bir gidişatı olarak görmesi bölge halkına yapılan büyük haksızlıktır...

Derhal bölgeye bir araştırma ekibi gönderilmeli, üniversiteler bu durumu tez konusu olarak araştırmalı, buradaki halk sağlıklı bir ortama kaydırılmalı; ortam yapılan çalışmalar sonucunda daha yaşanabilir hale getirilmelidir. Yüksek Gerilim Hatlarının yaptığı hasarlar tespit edilip bu hasarların giderilmesi için acil çalışmalar yapılmalı, insanların bölgede ölüme terkedilmesi engellenmeli, bütün risk faktörleri ortadan kaldırılmalıdır.

Haber: Seyit Güvendi

Güncelleyen /Aydın Kömürcü

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5975 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: