Ana Sayfa » İlçeler
Harşıt Adını Geri Alıyor musunuz?
15 Kasım 2016 Salı 19:29


 

Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Beykoz’da kurulu bulunan Giresunlu STK’ları ziyaretlerine devam ediyor.

14 Kasım 2016 Pazartesi akşamı Çubuklu’da bulunan Doğankent ve Çevre Köyleri derneğini ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri Doğankent’in sorunları, Giresun’un sorunları ve Beykozlu Giresunlular Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Doğankent Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ömer Türk, “Öncelikle Beykoz’da bir üst dernek olarak gördüğümüz ve benimde bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığım derneğimizin başkanı Ali Bilir ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Giresun’a yaptıkları ziyaret içinde ayrıca tebrik ediyorum. Beykoz’da ilklerin derneği olan derneğimiz çıtasını her geçen gün yükseltiyor. Yaptıkları hizmetler için arkadaşlarımıza teşek ediyorum.” dedi.

BİLİR DOĞANKENT İZLENİMLERİNİ ANLATTI

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Ali Bilir yaptığı konuşmada derneğin 30. Yıl için planladığı etkinlikler ile ilgili bilgi verdi. Giresun ziyareti’nin Doğankent kısmı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Bilir “Sabahın sekizinde Doğankent’teydik. Bizi Kaymakam Bey ve AA Doğankent Muhabiri olan Seyit Güvendi Hocam karşıladı. Kaymakamlıktaki görüşmemizin ardından Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’i ziyaret ettik. Doğankent’in değerli bir belediye başkanı var. Yarım saat olarak planladığımız görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Başkanımız bizi çok iyi ağırladı. Doğankent’ten ayrıldıktan sonra üç kez de bizi arayarak bir ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Yönetim Kurulu üyemiz Abdullah Öner Meral bu geziye katılamazsa da Doğankent’te bulunduğumuz sure içinde sürekli bizimle irtibat halinde oldu ve görmemiz gereken yerleri söyledi. Doğalpark olarak kararı alınan Şadı şelalesini ve değirmeni de gezdik.” dedi.

SEYİT GÜVENDİ’YE TEŞEKKÜR

Doğankent izlenimlerini anlatın Gökhan Taneri Vural “Seyit Hocam Doğankent’e girişimizden ayrılana kadar gerçekten bizimle çok ilgilendi. Sizin nazarınızda kendisine teşekkür ediyoruz. Bizim Doğankent ziyaretimizle ilgili yaptığı haber birçok ulusal gazetede yayınlandı. Bunun için ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

DOĞANKENT ADINI GERİ ALIYOR MUSUNUZ?

Toplantıda söz alan başkan yardımcısı Hasan Karakaya’nın “Biz hep harşıt olarak biliyoruz. Harşıt Doğankent adını ne zaman aldı. Harşıt adını geri alacakmısınız” sorusu üzerine açıklama yapan Ömer Türk “Belediye meclisimizden geçen yıl Harşıt adının geri alınması için bir karar çıktı. Yasal süreç devam ediyor diye biliyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerimize düşen görev ne ise yerine getireceğiz.” dedi.

Ali Bilir kapanız konuşmasında “Beykozda yaşayan Doğankentliler olarak sizleri her zaman derneğimizde görmeyi arzu ediyoruz. 30. Yıl etkinlikleri kapsamında 3 aralıkta yapacağımız belgesel gösterimine hepinizi ailelerinizle bekliyoruz. Bu güzel misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Abdullah Öner MERAL

Şadıhaber

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5823 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: