Ana Sayfa » Siyaset
HANGİ İLÇE'DE KİM ADAY YAPILACAK
11 Aralık 2013 Çarşamba 17:56
İstanbul'un ilçelerinde AK Parti'de adaylık yarışı ne durumda? Kulaklarımızı AK Parti'nin kozmik katına uzattık. Hangi ilçede kimin aday gösterileceğine kulak verdik.

 HANGİ İLÇE'DE KİM ADAY YAPILACAK?

İstanbul'un ilçelerinde AK Parti'de adaylık yarışı ne durumda? Kulaklarımızı AK Parti'nin kozmik katına uzattık. Hangi ilçede kimin aday gösterileceğine kulak verdik.
 
Başlığa bakıp bütün partileri yazacağımı bekliyorsanız bu doğru bir beklenti değil. Bugün AK Parti’nin kozmik katı olan 8. kata kulak kabarttım. Nelerin konuşulduğuna bakıyorum şaşkınlıktan küçük dilimi yutacak gibiyim. 

Kozmik katta konuşulanları üç gruba ayırmak lazım. 
Birincisi banko olanlar. Adaylığı kesin olan isimler var. Alternatifi bulunmayanlar bunlar
İkinci grupta olanlar biraz daha farklı. Bunlar kesinleşmek üzere olanlar. Ama henüz dosyasının üzerine “TAMAM” yazılmayanlar. “Bir son dakika sürprizi yaşanabilir mi?” diye sorduğumda aldığım cevap hayli düşündürücüydü:

“Geçen seçimlerde, adları açıklandıktan bir hafta sonra değiştirilen adaylar olduğunu unutmayın.”

Buradan anladığım şuydu. Kesinleşmiş olanlara yüzde 100 gözüyle bakmamaklazım. 

Üçüncü grupta olanlar ise daha kim olduğuna karar verilemeyenler. Çalışmaların sürdürüldüğü yerler bunlar.

Lafı çok uzatmayayım. Hemen adaylara geçelim. Kim nereden aday olacak: 

ADALAR: İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özden. Coşkun Özden, aynı zamandaAdalar’ın eski Belediye Başkanı.

ARNAVUTKÖY: Mevcut Belediye Başkanı Haşim Baltacı, yeniden adaylık için başvuru yapanlar arasında. Lakin aday yapılmayacağı kesin olan isimlerden birisi. Baltacı, AK Parti’nin hayal kırıklığına uğradığı isimlerden birisi olarak dönemini tamamlıyor. 

Abdullah DemirhanMÜSİAD kökenli Ali Balkaner, ilçenin kurucu kaymakamıHürrem Aksoy adı geçen isimlerden.
Arnavutköy, karar vermesi en zor yerlerden birisi. Yeni dönemde en çok konuşulacak ilçelerden birisi. Yeni havaalanı bu ilçe sınırları içerisinde. Kanal İstanbul’un en çok etkileyeceği yerlerden birisi. Onun için ince elenip sık dokunuyor. Erdoğan'ın özel bir projesi var.

ATAŞEHİR: İlçe başkanı olarak görev yapan Nimetullah Topu komisyonun önündeki en güçlü isim olarak duruyor. Son dakika sürprizine açık yerlerden birisi. 

AVCILAR: AK Parti’nin CHP’li Mustafa Değirmenci’nin elinden almak için çok ince çalışmalar yürüttüğü merkezlerden birisi. Değirmenci’nin adının usulsüzlüklere karışmış olması AK Parti’ye umut veriyor. İlçe Başkanı Bayram Şenocak ise kesinleşmiş durumda. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avcılar’ı kişisel sorumluluk alanına almış gibi.Alternatif ise Muhammed Karabağ...

BAĞCILAR: Feyzullah Kıyıklık’ın efsane başkan olarak uzun süre görev yaptığı ilçede, helefi Lokman Çağırıcı da başarı çıtasını hep zirvede tuttu. Lokman Çağırıcı’nın göreve devam etmesinin önünde bir engel bulunmuyor. 

BAHÇELİEVLER: Osman Develioğlu, ilk seçildiğinde kendisi için “iki dönem”şartı koymuştu. Yaptığı çalışmalar, parti yönetimi tarafından takdir edildi. Üçüncü döneme de talip olunca, “Hayır” denmedi. Adaylığı konusunda sürpriz görülmüyor. 

BAKIRKÖY: CHP’nin banko gördüğü merkezlerden birisi. Yeniden CHP’nin alacağı bir ilçe olarak görülüyor. AK Parti oylarını artırmak için popüler bir isim arayışında. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu’nun adı ön planda. 

BAŞAKŞEHİR: İlçenin kurucu Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın görevine devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Derin Kulak’ın duyumlarına göre Mevlüt Uysal’ın aday gösterileceği kesin. Ama “bu illa Başakşehir olmayabilir” deniyor. Olma ihtimali bulunan yeri öğrenmek için biraz sabırla okumaya devam edin. Birazdan gelecek.Alternatif Önce  Mehmet Şahin, sonra  Fatih Bolcan...

BAYRAMPAŞA:
BEŞİKTAŞ: 

BEYLİKDÜZÜ: Lakin yapılan kamuoyu yoklamalarında riskli ilçelerden biri olarak biliniyor. Mevcut Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un yerine güçlü isimler talip. Buna rağmen bugün itibariyle Başkanlık koltuğunda oturan Yusuf Uzun’un adı bir adım önde deniyor. 

BEYOĞLU: Başkan Ahmet Misbah Demircan, çalışmalarıyla Genel Merkez’den geçerli not alanlardan. Egemen Bağış’ın medyada yer aldığı gibi Ataşehir’den değil, Beyoğlu’ndan gösterilebileceği konuşuluyor. Demircan’ın ise aday gösterilmesine kesin bakılıyor. Lakin illa Beyoğlu olmayabilir. Peki neresi derseniz. Mevlüt Uysal için yazdığım gibi. Sabırla okursanız, Ahmet Misbah Demircan’ın da neresi olacağını yazacağım. 

BÜYÜKÇEKMECE: AK Parti 2009 seçimlerinde umutlu olmadığı için Büyükçekmece’ye yeteri kadar ilgi göstermemişti. Buna rağmen 300 dolayında bir oyla kaybedilmişti. Yeniden sayım istenmiş, yapılan sayım da benzeri doğrultuda çıkmış ve CHP’nin hanesine yazılmıştı. AK Parti bu kez işi sıkı tutmak istiyor. Başka güçlü isimler olsa da 
İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun Yardımcısı Murat Hazıroğlu’nun adaylığı kesinleşmiş gibi. 

BEYKOZ: Yapılan anketler Başkan Yücel Çelikbilek’in karnesinin halk nazarında iyi olmadığını ortaya koyuyor. Lakin, buna rağmen Büyükşehir Kanunu ile ilçe sınırlarına yeni bağlanan yerlerle oyların AK Parti lehine çevrileceği hesaplanıyor. Başkan Yücel Çelikbilek’in adı bir adım önde. Lakin etkili iki isim daha var. Mustafa Tahmaz’ın sürpriz yapması halinde şaşırmamak gerektiğini söyleyenler de var. Bir de Muharrem Ergül ismigündeme getiriliyor.

ÇATALCA: 
ÇEKMEKÖY: 

ESENLER: Mevcut Başkan Tevfik Göksu, AK Parti’nin 2009’da başkan seçilip de yıldızı en çok parlayan isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Partinin çok güçlü olduğundan hareketle Esenler’e başka bir isim getirilip Tevfik Göksu’nun daha kritik bir yere kaydırılması gündemde. Derin Kulak, “Ne kaydırması, niye kaydırılsın” diye sorduğunda kozmik odaya yakın isimler, Tevfik Göksu’nun nasıl aday gösterildiğini hatırlatıyor. Göksu2009 seçimlerinde aday bile değildi. Adaylık açıklamasından bir gün önce Başbakan Erdoğan telefon etmiş ve “Esenler’den adaysın” demişti. Görev adamı bilinen Tevfik Göksu için son dakikada başka bir yer düşünülürse şaşmamak gerek. Bu olmazsa Esenler’in Tevfik Göksu ile devam etmesi kesin.

ESENYURT: İstanbul’un en sorunlu ilçelerinden birisi olan Esenyurt’ta kan değişimi bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak gibi. Mevcut Başkan Nemci Kadıoğlu’nun aday gösterileceği konuşuluyor. Kadıoğlu’nun, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden kalma özel bir hukukundan söz ediliyor. 

EYÜP: İstanbul’un en kritik ilçelerinden birisi olarak masada duruyor. Eyüp iki açıdan kritik. Hem CHP’nin nefesinin AK Parti’nin ensesinde olmasından dolayı, hem de aday adayları açısından kritik. Başkan İsmail Kavuncu’nun aday olmayacağının netleşmesi üzerine gözler aday adaylarına çevrilmiş durumda. Temel Başalan, Deniz Köken, Seçkin Turan ciddi bir yarış içerisinde. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın dışardan bir aday olarak kaydırılması gündemde. 

FATİH: Mustafa Demir’in bu dönemde de AK Parti’nin adayı olarak ilçeyi yönetmeye talip olacak isim olarak belirleyeceği biliniyor.

GAZİOSMANPAŞA: Dr. Erhan Erol’un aday olmayacağı biliniyor. İlçe Başkanı İsmail Ergüneş ve Yavuz Subaşı adı öne çıkmış durumda. Subaşı burun farkıyla daha önde deniyordu ki işadamı Remzi Gür’ün başka bir adayı olduğu konuşuluyor. Sakın benim gibi saflık edip “İşadamının kontenjanı mı var” diye sormayın. Ben sorduğumda aldığım cevapla susup oturdum:

“Mevcut Başkan Erhan Erol da Remzi Gür’ün seçtirdiği isimdi. Gür’ün yeni bir doktor adayı var.” 

GÜNGÖREN: Başkan Yücel Şakir Karaman, yaptıklarını iyi tanıtamayan isimlerden oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yeğeni, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın kardeşi. “Son dakika sürprizini akıldan uzak tutmayın, ama aday olacak” deniyor.

KADIKÖY: 

KAĞITHANE: Fazlı Kılıç, bu dönem de Kağıthaneliler ile birlikte olacak gibi görünüyor. Sürpriz küçük ihtimal.

KARTAL: AK Parti’nin bu dönem yeniden almayı hedefledi yerlerden birisi de Kartal. İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın aday gösterilmesi kesinleşmiş gibi. Mehmet Sekmen’in son dakikada Erzurum’a kaydırılması ile Of eski başkanı Oktay Saral’ın önü açılmış oldu. 

KÜÇÜKÇEKMECE: Küçükçekmece, Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile ilçe başkanı Temel Karadeniz’in tatsız bir çatışmasına sahne oldu. Aziz Yeniay, parti yönetiminin eğiliminin Temel Karadeniz’den yana olduğunu hissedince aday olmayacağını açıkladı. Ancak yapılan anket ve saha çalışmaları, Yeniay’ın olmaması halinde parti oylarının düşeceğini ortaya koydu. Şimdi Temel Karadeniz ihtimali bir kenara bırakıldı. Aziz Yeniay ikna edilmeye çalışılıyor. Eğer bu başarılamazsa, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın buraya kaydırılması gündemde. Uysal’ın Küçükçekmece’de kurucu İlçe Başkanıolduğunu unutmayalım. Küskünlüğe son verilmesi ve Yeniay'ın ikna edilememesi halinde  Eski İlçe Başkanı Temel Karadeniz'de halen büyük ihtimallerden biri görülürken, Yeniay'ın yardımcıları Hüseyin İpekEnver ŞengülMehmet Güleryüzfarklı alternatifler

MALTEPE: Partinin eski yöneticisi Edibe Sözen’in Maltepe’ye “merkezin adayı”olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Edibe Sözen, İstanbul’daki adı kesinleşmiş tek aday gibi.

PENDİK: Mevcut Belediye Başkanı Kenan Şahin’in yeniden aday gösterileceği kesinleşmiş durumda. “Bir de hizmetlerini kamuoyuna anlatabilse” deniyor.

SANCAKTEPE: 

SARIYER: Eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy’un Sarıyer’den aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Şems Çakıroğlu ise alternatif isim olarak gündemde.

SİLİVRİ: Eski Başkan Hüseyin Karataş adı üzerinde mutabakat sağlanmış gibi. Lakin İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca adı da konuşulmaya başlandı. 

SULTANBEYLİ: İlk dönem başkanlık koltuğuna oturan Hüseyin Keskin’in, yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Şu saat itibariyle alternatifsiz gibi. 

SULTANGAZİ: Belediye Başkanı Cahit Altunay koltuğunu koruyacak gibi görünüyor.

ŞİŞLİ: 

TUZLA: Halen Başkanlık görevini yürüten Dr. Şadi Yazıcı’nın bu dönemde de adı bir adım önde. Lakin, alternatif isimler son dakika sürprizi peşinde. 

ÜMRANİYE: Belediye Başkanı Hasan Can koltuğunun sağlam olduğunu düşünüyor. Her etkinliğine Erdoğan ailesinden birini getirmesiyle tanınan Hasan Can’ın ciddi bir alternatifi var. İspark eski Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, adından söz ettirmeye başladı. 

ZEYETİNBURNU: İstanbul’un iddiasız görünen ama pratikte en iddialı isimlerinden birisi olan Murat Aydın’ın bu dönem de koltuğuna oturması bekleniyor.
Derin KULAK / Cafesiyaset 


Kaynak: cafesiyaset Etiketler : İstanbul'un, ilçelerinde, AK, Parti'de, adaylık, yarışı, ne, durumda?, Kulaklarımızı, AK, Parti'nin, kozmik, katına, uzattık., Hangi, ilçede, kimin, aday, gösterileceğine, kulak, verdik.,


Bu Haber Toplam 11031 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: