Ana Sayfa » Güncel
Hafızlık Kur'an Kursu Yeni Binasında
14 Aralık 2015 Pazartesi 19:45


 Hafızlık Kur’an Kursu Yeni Binasında Eğitim Öğretime  Başladı

Temmuz 2015 tarihi itibarı ile  açılarak, Alucra Şevket  Canikli  İmam Hatip Ortaokulu’nda  eğitim ve  öğretime  başlayan  Alucra Yatılı  Hafızlık Kur’an Kursu, Alucra  İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları  Derneği’ne ait binaya taşınmıştır.

Alucra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğine ait 5 katlı binanın kullanımı, hafızlık eğitimi devam ettiği müddetçe Diyanet İşleri Başkanlığı Alucra İlçe Müftülüğüne emrine verilmiştir. Başta Alucra Müftümüz Mustafa AKBULUT ve müftülük personelinin üstün gayretleri, Alucralı hayır sever  vatandaşların maddi ve manevi destekleri sonucu kısa bir zaman içerisinde söz konusu binanın tadilat ve restorasyonu yapılarak A dan Z ye yenilenmiş, Alucra İlçesinin yer aldığı Kelkit Vadisi’nde örnek gösterilecek bir hafızlık eğitim binası haline getirilmiştir.

Bu Eser Alucra Halkına Aittir

Alucra Müftüsü Mustafa AKBULUT yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Alucra’da bu meşalenin yanmasında en büyük pay, söz konusu binanın kullanım hakkını Diyanet İşleri Başkanlığına veren Alucra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Dernek Yöneticileri, Alucra Kanaat Önderleri Hüseyin YELEK ve Mahdumları ile Kasım YAĞCIOĞLU Hoca Efendi, Alucra Vakfı Başkanı Muzaffer DANALIOĞLU ve Vakıf  Üyeleri, 4 ay bizleri misafir eden Alucra İmam Hatip Lise ve Ortaokulu yöneticileri ve burada sayamadığımız maddi ve manevi destek veren tüm Alucra halkına aittir” dedi.

Müftü AKBULUT, “bu kadar kısa süre içerisinde 63 erkek öğrenciden 35 erkek  öğrencinin hafızlık yapıyor olması, binanın restorasyonu, içerisinde ahçı, temizlikçisi ve özellikle hocaları ile bir sistem haline gelmesi, tamamı ALLAH’ın bir lütfu ve Alucra’mıza inen bir rahmettir. Bu hizmet Alucra halkına emanettir. Hayır sever halkımızın bu emanete  sahip çıkacağına yürekten inanıyoruz” diyerek yetişecek olan hafızların Alucra’nın manevi iklimine büyük katkı sağlayacağını iletti.

Hafızlık binasının tadilat süresi boyunca tüm müftülük personelinin seferber olduğunu belirten Müftü AKBULUT, “Alucra Müftülüğü personeli insan üstü gayretiyle bu işe sahip çıktı. Gerek temizlik, gerek eşya taşınması gibi hertürlü işe el attılar. Alucralılarda cömertliği ve hayırseverliği ile bu işe sahip çıkıp bizi yalnız bırakmadı. Bu gayreti ve fedakarlığı zayi etmeyen Allah’a şükürler olsun ki Alucra’da güzel bir eser ortaya çıktı. Başta müftülüğümüz personeline, vefakar ve cömert Alucra Halkına, bizlerin sesi olan her ortamda bizleri sanal ortamda duyuran Alucrahaber.com’un yöneticisi Kadir bey’e Diyanet İşleri Başkanlığımız adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadir Bekiroğlu / Alucrahaber.com

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6343 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: