Ana Sayfa » GİRESUN
HACI ABDULLAH HALİFE ANILDI
28 Eylül 2016 Çarşamba 13:51


  

 

YAĞLIDERE'DE HACI ABDULLAH HALİFE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

Yağlıdere ilçesinde Hacı Abdullah Halife için anma töreni düzenlendi.

Tuğlacık köyünde düzenlenen programa, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Kaymakam Hasan Günaydın, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yağlıdere Belediye Başkan Vekili Harun Durdu,Üçtepe Belde Belediye Başkanı Harun Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Levent Bozan, Emniyet Amiri Turgay Cengiz,Polis Merkezi Amiri Servet Can Çelik, İl Müftüsü Muhittin Oral ,İlçe Müftüsü Murat Mutlu,İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Bayram Fikret Karaaaslan,Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar,AK Parti İlçe Başkanı Temel Işık, Tekke Köyü Dernek Başkanı Mustafa Önal,Tuğlacık Köyü Dernek Başkanı Bahtiyar Öztürk,belediye encümenleri,köy ve mahalle muhtarları  ile davetliler katıldı.

Milletvekili Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Hacı Abdullah Halife'yi anmak için bir araya geldiklerini belirterek,"Bizim tarihimizde gittiğimiz yerleri kılıçla kalkanla fethi etmemişiz bu Türk manevi önderleri göndererek ki hacı Abdullah halifenin tekkesi, zaviyesi, değirmeni, bütün gelen yolculara insanlara açık böyle gönül hizmeti veriyor. İnsanları önce gönülden fethi ediyor. Bunun örneği karedeniz de çok. Giresun’da çok Boztekke’de, Duroğlu'nda,Yavuzkemal'de Alucra’da var. Bizler bunları artırabiliriz. Bizler bunları her yıl anarak bugünkü gençliğimize ve gelecek kuşaklarımıza aktararak aslında bu toprakları mayalayan o geçmiş büyüklerimizi anarak aslında geleceğimizi de daha güçlü bir şekilde bir anlamda oluşturmaya çalışıyoruz’’dedi.

Kaymakam Günaydın ise, etkinliği ilçenin tamamına yaymak için çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Hacı Abdullah halife bizim bölgemiz için önemli bir şahsiyettir. Bizler bu kapsamda önümüzdeki yıl bazı değişikliklere gideceğiz. İlk olarak mayıs ayında bu etkinliği gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu programı ilçe belediyemizle birlikte ilçemiz merkezinde ve köylerinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi okunması ve duanın ardından tamamlandı.

Katılımcılar daha sonra, Hacı Abdullah Halife'nin Tuğlacık köyündeki türbesi ile Tekke köyündeki tekkesi,müzesi,evi,değirmeni ve camisini ziyaret etti.

 Haber: Aytekin Özdemir /yaglıdere.com

Güncelleyen/Aydın Kömürcü

 

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6824 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: